En liten orange recension

A Small Orange påstår sig ge sina användare hårdvara på hög nivå och ärlig prissättning. Med hög drifttidsgaranti och pålitliga servrar lovar det att vara ett utmärkt alternativ för såväl nybörjare som små företag.


Men det är en sak att lova – och en helt annan sak att faktiskt leverera.

För att välja det bästa alternativet för din webbplats vill du titta närmare på vad leverantören faktiskt kan. Så här är en liten orange recension av priser, prestanda och övergripande funktioner för delade värdplaner.

Vad är en liten apelsin?

En liten orange erbjuder en hel massa alternativ för många olika typer av användare.

Det är som en läroboksdefinition av en "one-stop shop". Vanliga användare kan välja delad webb värd, medan mer avancerade experter kan välja antingen VPS eller a tillägnad server. EN domän namn är bara några klick bort, och för företagarna finns det återförsäljare värd, så att de kan inrätta ett eget webbhotell.

Allt detta drivs med SSD-skivor i USA-baserade datacentra – så serverns tillförlitlighet och tillgänglighet borde vara allvarligt bra.

Och miljöeffekterna av dessa servrar bör vara praktiskt taget obefintliga. Det beror på att A Small Orange stöder förnybar energi och använder den för att kompensera alla negativa miljöpåverkan som deras servrar kan göra.

Så allt låter intressant – och i denna A Small Orange-granskning testar vi leverantörens delade webbhotelltjänster för att se hur detta företag presterar.

En liten orange prissättning

En liten apelsin har totalt 4 planer, med priser från $ 5,92 / mo till $ 25 / mo. Jämfört med många av konkurrenterna är det faktiskt ganska dyrt.

Enligt företaget är den näst billigaste, "Små" värdplan är det mest populära av dess alternativ.

Låt oss ha en översikt över vad dessa planer erbjuder:

 • Mycket liten – 5,92 $ per månad, 1 webbplats, 500 MB diskutrymme, 5 GB bandbredd.
 • Små – 8 $ per månad, obegränsad webbplats, 5 GB diskutrymme, 50 GB bandbredd.
 • Medium – 15 $ per månad, obegränsad webbplats, 15 GB diskutrymme, 150 GB bandbredd.
 • Stor – 25 $ per månad, obegränsad webbplats, 30 GB lagring, 500 GB bandbredd.

Det är ganska dyrt att vara rättvis – desto mer anledning att titta närmare på hur exakt A Small Orange tar ut sina kunder.

Och det blir intressant: de dyra priserna du såg tidigare kan minska något om du köper en långsiktig värdplan.

En liten orange visar priser för den kortaste faktureringscykeln, och det är alltid det dyra alternativet. På det här sättet, när du väljer en längre period, blir du positivt överraskad över att månadspriset minskar.

Detta är en välkommen förändring från många andra värdleverantörer som alltid visar dig pris under den längsta perioden för att det ska se väldigt billigt ut.

Endast dess billigaste plan "Mycket liten" har inte en kortare betalningsperiod än 12 månader.

För att få en tydligare bild, här är en tabell som visar hur mycket du skulle behöva betala på förhand – för varje varaktighet och varje plan.

Betalningsperiod / planMycket litenSmåMediumStor
1 månad$ 8.00$ 15.00$ 25.00
12 månader$ 71,00$ 86,00$ 124,00$ 228.00
24 månader$ 142,00$ 172,00$ 248,00$ 456,00
36 månader$ 213,00$ 258,00$ 372,00$ 684,00

Där har du det – En liten orange orkar inte riktigt ".99 cent" priser och allt visas är ett mycket tydligt sätt. Det finns inga prisökningar heller – endast rabatter när du väljer en längre plan.

Sammantaget är det en ganska dyr värd för delade tjänster, men åtminstone bibehåller det en hög grad av integritet. Det är trevligt att ha affärer med ett företag som inte har dolda betalningar som ändrar paketet radikalt.

En liten orange, ännu mindre funktioner

Nu när vi vet hur mycket A Small Orange tar ut är det dags att se vad du får för dina pengar.

Din värd kommer med cPanel för enkel administration, och det är det också optimerad för WordPress. Det förenklar installationen och kontrollen.

Och om du letar efter en enkel, dra-och-släpp webbplats-byggare A Small Orange har du täckt. Varje plan har en Weebly webbplatsbyggare, vilket föredras för sin användarvänlighet.

en liten orange recension delad hosting

Låt oss nu titta bättre på andra tekniska funktioner för varje plan:

Mycket litenSmåMediumStor
Disk utrymme500MB5 GB15SE30GB
Bandbredd5 GB50SE150GB500 GB
Domäner tillåtna1ObegränsatObegränsatObegränsat
SSLIngår ejIngår ejIngår ejIngår ej
E-postkontonObegränsatObegränsatObegränsatObegränsat
KundsupportLive chatLive chatLive chatLive chat
Automatiserade säkerhetskopiorNejNejNejNej

Som ni kan se har A Small Orange inte en obegränsad plan för diskutrymme eller bandbredd. Istället sätter det generösa, äkta begränsningar.

En annan besvikelse är bristen på säkerhetskopior. Automatiska säkerhetskopior är kanske den nyaste grundrätten för alla webbhotell. Frihet att göra vad som helst på din webbplats, att veta att den lätt kan återställas erbjuder en fantastisk sinnesfrid för många användare.

Tyvärr kommer A Small Orange till rekordet som företaget som erbjuder den mest kyniska säkerhetspolicy som jag har stött på. Företagets servicevillkor säger i princip att det inte bär något ansvar för de filer som det kanske eller inte kan lagra.

Och internet surrar om A Small Orange som kräver avgifter upp till $ 150 för att återställa webbplats som användare inte har säkerhetskopierat själva! Om du måste använda A Small Orange, förbered dig på en daglig rutin med säkerhetskopiering av din webbplats manuellt.

Generellt sett är alla dessa funktioner ok, men när man tittar på priset erbjuder A Small Orange skämtigt lite.

Jämfört med andra leverantörer, för $ 71 per år, skulle många erbjuda dig obegränsad data och till och med lägga till några andra funktioner. En liten orange kan knappt erbjuda 500 MB hårddiskutrymme och 5 GB bandbredd, som båda kommer att ta slut i det ögonblick du gör något mer än en grundläggande blogg med ett dussin användare per dag,

När jag tittar på, säger A2-planer, bevisar jag det redan. 3,92 $ ger dig obegränsad lagring och bandbredd! Och det är inte ens den högst rekommenderade webbhotell på vår lista.

Det är okej att en leverantör tar ut en premie. Det är okej för en leverantör att erbjuda låga (men ärliga!) Data. Det är inte okej att göra båda samtidigt.

Tja, åtminstone erbjuder det en fullständig 90-dagars pengarna tillbaka-garanti. Det är en ganska lång period för dig att bestämma om planen passar dina behov. Se bara till att betala med ett betalkort, kreditkort eller PayPal eftersom bara sådana betalningar kan återbetalas.

En liten orange prestanda

Medan många värdföretag fortfarande gör sitt bästa för att sänka kostnader och använda föråldrade HDD-servrar, använder A Small Orange snabbare, säkrare och generellt mer pålitliga SSD-skivor. Det är en mycket välkommen sak, HDD är gårdagens teknik och det är fantastiskt att se den ersättas med så hög takt.

Men även med det undviker A Small Orange inte exakt prestandaproblem…

Trots SSD: er saknas prestanda. I många fall kan användare förvänta sig att SSD-värd går snabbt. Vår bästa värd använder SSD-skivor och det visar säkert.

Men tekniken i sig räcker inte – du måste också veta vad du ska göra med den. Och detta är fallet med A Small Orange – en WordPress-webbplats som är värd på sin server är allvarligt långsam.

Dessa responstider på 785, 869 och 830 ms är också allvarligt långsamma, vilket sätter A Small Orange i den nedre tredjedelen av värdarna som vi testat.

Att lova 99,9% drifttid räcker helt enkelt inte. Eftersom det faktiskt betyder att driftstopp kan byggas upp till dagar under året – och även om vi inte har upplevt drifttider visar leverantörens brist på förtroende verkligen.

Sammantaget vill du leta någon annanstans om du letar efter prestationer. Det är inte hemskt på något sätt – men inte heller något bra.

En liten orange kundtjänst

A Small Orange valde att erbjuda sin kundsupport via livechatt endast. Det är tillgängligt dygnet runt och kanske är det ett trevligt alternativ för de flesta användare. Men inte allt är så bra som det kan vara.

En liten apelsin som är en del av EIG betyder att det är en del av en enorm global familj. Detta företag använder livechattplattformen som delas av många andra företag, som använder outsourcade kundserviceagenter. Och det kan betyda problem på grund av dålig kommunikationsförmåga och brist på övergripande plattformskunskap.

I mina försök att få hjälp har jag upplevt några problem, som att agenter inte kunde förstå min fråga helt och / eller förstå situationen jag var i. Ibland kändes det som om det var ett mänskligt fel, men det fanns stunder då Jag trodde att det var mer beroende på en plattformsfel.

I slutet av dagen spelar det ingen roll varför det inte fungerade – det fungerade helt enkelt inte bra och det är väldigt obekvämt. Så om bra kundsupport är ett måste för dig – En liten orange är inte ett alternativ att ta.

En liten orange recension – domen

Sammanfattningsvis är A Small Orange en dyr leverantör med dodgy kundsupport och subpar-prestanda.

Några extra poäng måste läggas bara för den härliga ärligheten för både prissättningen och planbegränsningarna – men det räcker inte för att göra denna produkt till en värdig investering.

Om du inte bryr dig om knäppa varumärken mer än kvalitet – gör denna värd ingenting för att förtjänar dina pengar.

Vill du leta efter något annat? I våra webbhotellrecensioner stötte vi på många intressanta leverantörer, kanske några av dem kommer att få ett öga på dig!

Fördelar

 • Ärlig prissättning och funktioner
 • Ny generation hårdvara

Nackdelar

 • Trots SSD: er saknas prestanda
 • Priser och funktioner är fortfarande en besvikelse
 • Säkerhetskopior är begränsade!
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector