SiteGround granskning

SiteGround har toppat alla listor över webbhotell sedan 2004. Med lovande snabba servrar, felfri drifttid och fantastiskt perfekt kundsupport har det definitivt fått många fans genom åren.


Eftersom det är en av värdleverantörerna som rekommenderades av WordPress hade SiteGround inga problem med att upprätthålla sitt goda rykte.

Vi har övervakat värden sedan början av denna blogg (och använder den redan innan det). Det bör inte finnas några problem som avgör leverantörens kvalitet och användbarhet.

Innan du går direkt till detaljerna, kolla in vår video för att ta reda på Emits upplevelse med SiteGround:

Vad är SiteGround?

SiteGround är ett stort webbhotellföretag med över 2.000.000 domäner på sitt konto. Företaget erbjuder delade paket för WordPress, Cloud, enterprise och dedikerade serverhosting. Med servrar spridda över tre kontinenter kan SiteGround definitivt kallas ett ambitiöst företag.

SiteGround Review - Vad är SiteGround

Emellertid är WordPress-värd det som gjorde SiteGround populär i första hand.

Enkel installation med ett klick, gratis webbplatsmigreringsverktyg, förbättrad säkerhet, autouppdateringar och skicklig kundsupport fick företaget en välförtjänt godkännande av WordPress-skaparna själva.

Från denna punkt fortsätter SiteGround att växa och lovar användarvänlighet och tjänster på toppnivå.

SiteGround-tjänster och funktioner

SiteGround har en stor lista över tjänster och funktioner som erbjuds.

 • Delad webbhotell för mindre webbplatser.
 • WordPress optimerad värd för snabb prestanda.
 • WooCommerce värd för hanterad e-handelsupplevelse.
 • Moln värd för skalbarhet.
 • Företag-klass värd för anpassade lösningar.
 • Tillägnad server värd för de stora spelarna.
 • Återförsäljare värd för att starta ditt eget företag.
 • Byrå värd för hantering av flera webbplatser.
 • Studerande värd för lägre priser.

Lägg till domännamn till listan och du har värdtjänster för alla typer av användare och för alla situationer. Låt oss ta en titt på huvudfunktionerna som följer med dessa paket.

Enkla verktyg för byggande av webbplatser

SiteGround tillhandahåller två alternativ att starta en webbplats – först kan du börja från början eller migrera en befintlig webbplats. Om du bygger en ny webbplats finns ännu fler möjligheter – WordPress, WooCommerce, Weebly webbplatsbyggare och någon av hundratals andra appar.

Allt installeras med en ett klick installationsprogram så även användare med noll erfarenhet kan ha en webbplats igång på några minuter.

SiteGround-granskning - Ställa in en webbplats

Sådana appar som WordPress och WooCommerce installerade på de förra är standarder för alla leverantörer. Innehållshanteringssystemet är det mest populära CMS på alla webbplatser. Det är relativt enkelt att använda, mycket kraftfullt och inte mindre anpassningsbart.

Andra populära alternativ som Magento, Joomla eller Drupal finns tillgängliga som standard också. Det som är mer imponerande är Weebly webbplatsbyggare.

Weebly är en av de bästa webbplatsbyggarna som för närvarande finns. I SiteGround kommer den förinstallerad. Byggaren är mycket enkel att använda och har massor av funktioner. Du kan antingen välja en av lagermallarna eller ladda ner en från tredjepartsdesigners.

SiteGround Review - Weebly Site Builder-teman

Det är ett lysande alternativ för kompletta nybörjare som behöver en webbplats som körs på nolltid. Det bästa är, Weebly kräver inga kodningsförmågor att bygga en fantastisk och funktionell webbplats. Allt görs genom ett grafiskt drag-and-drop-gränssnitt.

Skapa webbplats blir en spelliknande process med sådan programvara.

SiteGround är ett bra alternativ även om du inte har någon tidigare utvecklingsupplevelse. Weebly är bra för kompletta nybörjare, WordPress kräver viss kunskap och det finns mer avancerade alternativ för senare.

Anpassad kontrollpanel

För inte så länge sedan använde SiteGround cPanel som sitt huvudgränssnitt för värdhantering. Och det var fantastiskt. Många användare har valt SiteGround helt och hållet av anledningen.

i alla fall, leverantören beslutade att skapa ett anpassat användarområde att anpassa den till sina kunders förändrade behov. Relaterad eller inte, växeln kom samma år som cPanel ökade sina priser.

Så är det nya gränssnittet bättre eller sämre än den klassiska och mycket gillade cPanel?

Ser definitivt bättre ut, skulle jag säga. I själva verket har det i princip samma funktionalitet med ett par tweaks här och där.

SiteGround Review - Användarområde och hantering

Titta på en liten stift i det övre högra hörnet av varje funktion i skärmdumpen. den gör det möjligt att dölja de alternativ du inte använder för att göra din kontrollpanel ren och ännu mer intuitiv.

Från funktionsperspektivet är kontrollpanelen också lätt att använda och ganska praktiskt. Du hittar alla nödvändiga konfigurationer för domäner, e-post, extra verktyg och programvara enkelt.

SiteGround använder en anpassad kontrollpanel som ger samma funktionalitet som dess tidigare cPanel. Det nya användarområdet har lagt till en vacker design och intuitiva styrverktyg.

Olika nivåer av användarkonton

När SiteGround bytte från cPanel till anpassad kontrollpanel lägger den till en möjlighet att skapa olika nivåer av användarkonton. Det är möjligt att lägga till kollaboratörer eller klienter i ditt team med olika behörighetsnivåer.

SiteGround-granskning - Lägga till flera användare, klienter och kollaboratörer

Det är ett bra tillägg om du har en byrå eller ett större team av utvecklare och designers. På detta sätt garanterar SiteGround inte bara integriteten utan också säkerheten på webbplatsen. Dessutom kan kunder också gå med och se hur arbetet går och göra ändringar.

SiteGrunds tillägg av olika användarroller gör det till en framkant i en snabbt växande värdindustri. Det gör att team av utvecklare, projektägare och designers kan arbeta tillsammans samtidigt utan att behöva använda ett konto.

Speed ​​Matters – SiteGround Knows

För att få sidor att ladda snabbare innehåller SiteGround Cloudflare CDN (innehållsleveransnätverk) och ett eget utvecklat 3-lagers SuperCacher.

Cloudflare CDN är en tjänst som inte bara ökar webbplatsens hastighet utan har potential att öka tillförlitligheten. De platser som mest dra nytta av CDN är emellertid de som har publik som besöker från hela världen.

Cloudflare CDN lägger en kopia av din webbplats på sitt enorma nätverk av servrar över alla kontinenter. På detta sätt kan webbplatsen laddas inte bara från huvudservern utan från alla servrar som är anslutna till nätverken.

Cloudflare CDN

Detta gör att webbplatsen laddas från servern som är närmast besökaren. Närmare plats betyder minskad latens och ökad webbplatshastighet.

Om en server går ner kan en annan gå med och spara den från driftstopp.

En cache är en annan bra tjänst som är känd för att öka laddningstiderna för webbplatsen betydligt och finns på listan över det viktigaste när du bygger en webbplats.

SiteGrunds utvecklade verktyg fungerar på 3 nivåer (endast den första är tillgänglig med den billigaste planen) – statisk, Memcached och dynamisk.

 • Statisk cache fungerar med det statiska innehållet på webbplatsen. När en sida har laddats läggs bilder, CSS, Java-skript etc. på serverns RAM-minne. Det fungerar mycket snabbare, så när den angivna sidan begärs igen kommer den att laddas betydligt snabbare.
 • memcached lagrar cachningsresultaten från databasen i RAM. Så återigen kan RAM leverera innehållet mycket snabbare.
 • Dynamisk cache tar hela webbsidan till cachen – inte bara separata delar av den. Det kan cache-dynamiska delar av innehåll, till exempel den geografiskt föränderliga bakgrunden för globala användare som ständigt förändras och sätter det på RAM, vilket ger snabba sidläsningstider.

I kombination kan båda tjänsterna ge fantastiska resultat för användarna.

SiteGround förstår vikten av laddningstider för webbplatser och inkluderar 2 premiumtjänster för sina användare. Cloudflare CDN gör att webbplatser laddar snabbare för globala målgrupper medan SuperCacher använder hela RAM-potentialen för att leverera sidinnehållet snabbt.

SiteGround-resultat

För denna SiteGround-granskning jämförde jag leverantörens resultat över tid. Under de senaste fyra månaderna såg jag en gradvis nedgång i dess prestanda men det verkar stabiliseras vid 976ms responstid.

SiteGround Review - Prestationsresultat 2019

Uptime förblev mycket imponerande. Under mer än fyra månader har SiteGround bara haft 3 avbrott vilket resulterat i 14 minuters driftstopp. Allt jämnades ut vid en 99,99% drifttid. Tänk på att leverantören har en standardavvikelse på 99,9%.

Men det är här vi kommer till "falla" del.

976ms responstid är definitivt inte vad användare registrerar sig för. Våra bästa leverantörers genomsnitt långt under 500 mil. Och SiteGround var vår bästa leverantör tidigare.

Tidigare resultat var mycket bättre. Vi brukade ha svarstider under 200 ms över större delen av världen. Dessa är resultaten från den tid då vi började använda leverantören:

Så vad hände?

SiteGround brukade tidigare ha en policy om att inte överfylla sina servrar. Detta garanterade att serverns prestanda hölls högst upp i sin form. Jag kan bara gissa att med enorm företagstillväxt har saker förändrats.

Lyckligtvis är drifttiden fortfarande stabil. Och responstiden verkar inte påverka lättare webbplatser så mycket.

Vår WordPress-webbplats med ett par innehållsdelar och standardtema fungerar mycket bra när det gäller lasttid. PageSpeed-poängen är A och YSlow är B. Den laddas helt på 1,9. För en i princip tom webbplats – det är ett trevligt resultat.

SiteGround-hastighetstest

Detta resultat visar att WordPress-mjukvara som körs på SiteGrounds servrar är väloptimerad. Därför motiverar det stöd för plattformens skapare. Vi kan dock se mycket bättre resultat om serverns svarstid var bättre.

Föreställ dig att dra tillbaka den 1 sekunden från "fulladdad tid." SiteGround verkar mycket snabbare.

Aktuella resultat för SiteGround-resultat visar a stabil nedgradering av värden. Även om det tidigare var en av de snabbaste värdarna tycks leverantören kämpa för tillfället.

SiteGround-prissättning

SiteGround har samma prissättning för både delade och WordPress-planer med den billigaste som kostar $ 3,95 per månad. Andra planer är $ 5,95 / mo och $ 11,95 / mo följaktligen.

Priser för delad webbhotell för SiteGround

Alla planer inkluderar obegränsad dataöverföring, intuitiv kontrollpanel, obegränsade databaser, e-postkonton samt automatiserade säkerhetskopior, CDN och säkerhetsverktyg.

Låt oss kryptera SSL: er ingår också. WordPress-versionen av delade värdplaner kommer att innehålla specifika plattformsfunktioner som automatiska uppdateringar och WP-stöd.

 • StartUp-planen för $ 3,95 / mo inkluderar 10 GB SSD, värd för en webbplats och nivå 1 SuperCacher.
 • The GrowBig för $ 5,95 / mo kan vara värd för obegränsade webbplatser med 20 GB SSD-lagring, full SuperCacher, säkerhetskopiering på begäran, iscensättning och gratis professionell webbplatsöverföring.
 • GoGeek för $ 11,95 / mån tillhandahåller 30 GB SSD-lagring, prioritetsstöd, hosting med vit etikett och förinstallerad Git.

Prissättningen verkar lite hög för en ganska liten mängd resurser. Premiumfunktioner som e-posthotell, säkerhet och dagliga säkerhetskopior kompenserar emellertid bra.

En sak dock. De priser du ser är inledande – efter den första faktureringsperioden (1, 12, 24 eller 36 månader) debiteras du mer än dubbelt.

 • StartUps $ 3,95 förvandlas till $ 11,95.
 • GrowBig ökar från $ 5,95 till $ 19,95 / mo.
 • GoGeeks $ 11,95 höjs till $ 34,95.

Ganska upprörande, va? På en positiv sida är det ingen prishöjning oavsett om du väljer 12 eller 36 månader. Samtidigt är det månatliga erbjudandet inte bra – det har en installationsavgift på $ 14,95.

Ett domännamn ingår inte. En enkel .com-TLD kommer att kosta cirka 14,95 dollar för det första året.

Välj SiteGround, var medveten om att priserna är avsedda att bli högre. Men jag förstår varför det är så populärt – leverantören utrustar varje plan med en oslagbar lista med funktioner, verktyg och tjänster. Njut av konkurrenskraftiga priser medan det varar.

SiteGround är en ganska dyrt alternativ vilket kommer att bli dyrare när tiden går. Samtidigt tillhandahåller det många premiumtjänster och utmärkt kundsupport som kompenserar det stora avslaget på ditt bankkonto.

SiteGround-kundservice

SiteGround har Fyra huvudsakliga sätt att få hjälp – kunskapsbasis, 24-timmars livechatt, telefon och e-poststöd. Leverantören lovar "nästan ingen väntetid" på livechatt, 2 minuters väntetid för telefonsupport och 15 minuters e-postkortsvar.

SiteGround-kundsupportalternativ

Gott om SiteGround-recensioner nämner dess kundservice. Många av dem är överens om att det är en av företagets viktigaste styrkor. För att se om det verkligen är så bra som många säger testade jag kundsupporten själv. SiteGround försöker som sagt först och främst rikta kunderna till sin kunskapsbas.

Kunskapsbasen är mycket grundlig – du hittar båda grundläggande "komma igång" handledning och mer avancerade guider.

Menyn ‘Support’ försöker vägleda dig till bästa möjliga kundtjänstalternativ.

När du äntligen väljer kommer du att kontakta en SiteGround-kundtjänstrepresentant. Så gjorde de när jag försökte testa dem:

Utvärdering av telefontjänster

Beroende på din IP-plats får du ett lämpligt telefonnummer att ringa. Linjen jag ringde tog cirka 40 sekunder för att förklara för mig mina första alternativ och bara 15 sekunder för att ansluta. Jag blev informerad om att vara det "först i rad" – Jag vet inte om det faktiskt var sant eller inte men väntetiderna var bra.

Representanten jag var kopplad till var väldigt artig men ändå inte helt kunnig. Men efter ett tag var vi på samma sida och allt gick smidigt. Sammantaget, med fantastiska väntetider och bra samtalskvalitet, är detta ett lämpligt alternativ för människor som gillar den här typen av support.

Utvärdering av biljettjänster

Det viktigaste jag testade här var deras responstid. Ju snabbare de svarar, desto lämpligare är det att skicka en biljett istället för att ringa ett telefonsamtal eller logga in på en chatsession.

Som ni ser, tog det bara 2 minuter för dem att svara. Det är betydligt mindre än deras annonserade 10-minuters responstid och totalt sett är det ett bra resultat.

Denna prestation fortsatte under många månader. Denna SiteGround-granskning har ständigt uppdaterats – och nu har företaget inte missat en takt, och har lätt svarat på kundtjänstförfrågningar.

Utvärdering av chattjänster

När jag gjorde en SiteGround-granskning av chattjänster, var jag tvungen att utvärdera tre saker. Först väntar tiden. Ju kortare jag måste vänta på att representanten kommer att dyka upp, desto bättre. För det andra hoppades jag att kundtjänstmannen skulle vara kunnig: det finns ingen mening med att prata med någon som inte kunde hjälpa.

Och slutligen utvärderade jag mänsklig kontakt.

Personer som kontaktar kundtjänster är ofta förlorade, vet inte vad de ska göra eller har ingen aning om vad de ska välja. En person som kan upprätthålla en respektfull, men ändå en bekant och vänlig inställning skulle vara perfekt. Det här är vad jag fick reda på:

När det gäller väntetider var SiteGround fantastisk. Mindre än 1 minuts väntan i alla 10 chattar jag har haft vid olika tider på dagen och veckan.

Och kundsupportagenterna hade inga problem med de flesta av frågorna och besvarade dem med stil och lätthet.

Du kan berätta att SiteGround-kundservicerepresentanter är kunniga: de har sin egen erfarenhet snarare än att bara lita på information från FAQ-sidan.

Och slutligen utvärderade jag mänsklig kontakt. Det var gott om det. I själva verket, genom att klicka på en bild av en agent, ser du en biografi av dem – när började de arbeta i SiteGround, hur är de, vad är deras hobbyer. Det är en fantastisk personlig touch som berikar upplevelsen och gör att du värdesätter de människor som försöker hjälpa dig.

Det måste också sägas att jag träffade många fantastiska människor som var engagerande och proaktiva under alla dessa samtal. SiteGround-recensionerna är helt korrekta. Denna värd får de högsta poäng för sin kundsupport på plattformar, biljetter, telefoner och livechatt.

SiteGround får 100% användartillfredsställelse i kundsupportavdelningen, inte utan anledning. Agenterna är skickliga, vänliga, professionella och Väntetider finns i princip inte.

SiteGround Review – Slutsats

Jag har ganska blandade känslor om den här SiteGround-granskningen. Företaget är definitivt fortfarande en av webbhotellledarna särskilt när det gäller WordPress-värd. Det erbjuder massor av innovativa verktyg direkt utanför rutan medan andra leverantörer tenderar att betala extra för samma tjänster.

Kundtjänst är en egen liga. Det är det som gör SiteGround – SiteGround. Varje interaktion är trevlig och produktiv. Agenter är skickliga och det finns inga långa väntetider för att få hjälp.

Å andra sidan är SiteGround inte perfekt.

Under de senaste månaderna började vi se prestanda går neråt. Andra användare nämns också samma sak. Så medan tidigare SiteGround-responstider ledde branschen, har företaget några benarbeten att göra för att komma ikapp med andra.

Prissättningen är också på den högre sidan. Särskilt om du tittade på förnyelserna.

Det som fortfarande förblir felfri är upptid – företaget lyckas i genomsnitt ligga över sin egen drifttidsgaranti.

Så att sluta är SiteGround en bra företag som erbjuder några av de bästa tillgängliga verktygen och funktionerna. Samtidigt ser jag fram emot att se förbättringarna i värdens prestanda. För närvarande finns det många leverantörer som erbjuder snabbare webbhotell och fantastiska funktioner också.

Vilka är dina erfarenheter av SiteGround? Dela dina tankar i kommentaravsnittet nedan!

Fördelar

 • Flera serverplatser
 • Starkt säkerhetspaket
 • Fantastisk kundsupport

Nackdelar

 • Begränsat diskutrymme
 • Dyra förnyelser
 • Minska i prestanda
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector