Arvixe pregled

Kad tražite dobrog pružatelja usluga hostinga, želite neograničenu uslugu s pouzdanim performansama. Arvixe obećava upravo to.


Jedna od prvih linija koje ćete vidjeti na Arvixe web mjestu je “Superior Web Hosting”. Tvrtka koja pruža sve vrste hostinga i ima sve neograničene planove čini se kao ozbiljna ponuda.

Pa, da vidimo je li to istina u ovoj recenziji Arvixe!

Što je Arvixe?

Arvixe je hosting tvrtka nastala 2003. godine u Kaliforniji. Pružajući cijeli spektar usluga hostinga, ova tvrtka cilja na kupce koji tek počinju, kao i na velike tvrtke. Pogledajte popis ponuda Arvixe-a:

 • Dijeljeni web hosting
 • VPS hosting
 • Namjenski poslužitelj za hosting
 • Cloud hosting
 • Hosting prodavača

Kao što vidite gore, ovdje postoji mnogo opcija, ali čini se da je Arvixe fokusiran web hosting jer je to prva ponuda koju vidite na njegovoj početnoj stranici. Sigurno je da je web hosting nešto što mnogi korisnici biraju po povoljnim cijenama.

Arvixe recenzije

I ovaj pružatelj nudi hosting za Linux i Windows poslužitelje. To bi trebala biti prikladna opcija za vrlo veliku publiku korisnika.

Ali ne mogu ignorirati Arvixe početnu stranicu. Riječ koja odmah pada na pamet je ‘zastario’. Zaista, za tvrtku koja se čitava premisa temelji na hostingu web stranica, pretpostavili biste da će Arvixe ići naprijed i zapravo uložiti napor u osmišljavanje vlastitih. To nije slučaj. Spomenuo sam da je tvrtka pokrenula još 2003. godine, a na žalost čini se da je web mjesto tamo zapelo.

No, prijeđimo na usluge i provjerimo jesu li prikladne za današnje potrebe korisnika.

U ovom pregledu Arvixe odlučio sam testirati zajednički Linux temeljen hosting jer je to najpopularnija opcija. Dakle, hajde da kopamo!

Arvixe cijene

Arvixe ima četiri plana za zajednički hosting temeljen na Linuxu: dva sloja za Personal i dva nivoa za Business. Najjeftinija opcija počinje od $ 7 / mj i njegovi najnapredniji troškovi poslovnog plana 38 $ / mj.

arvixe pregled hosting planova

Te cijene izgledaju prilično pristojno. Ali jesu li zapravo takvi?

Pa, ne baš. Nažalost, te oglašene cijene vrijede samo za najduži mogući termin pretplate.

Arvixe pregled

Tu je. Najstariji trik u knjizi davatelja usluga hostinga! Ta cijena od 7,00 USD mjesečno vrijedi samo prilikom kupnje 24-mjesečnog ugovora. I da, tih 168,00 USD potrebno je uplatiti unaprijed. Nije iznenađujuće vidjeti još jedan pružatelj usluga hostinga, ali pomalo je razočaravajuće.

Isti trik ide sa svim planovima. Ispod tebe’Vidjet ćemo cijene’moram platiti u košarici:

Period plaćanja / planOsobna klasaOsobni razred ProPoslovna klasaPoslovna klasa Pro
1 mjesec$ 10.00$ 13.00$ 33.00$ 45.00
3 mjeseca$ 30.00$ 39.00$ 33.00$ 45.00
6 mjeseci$ 54.00$ 72.00$ 30.00$ 43.00
12 mjeseci$ 96.00$ 132.00$ 28.00$ 41.00
24 mjeseca$ 168,00$ 240,00$ 25.00$ 38.00

* Cijene mogu varirati ovisno o regiji

Kao što vidite, popust započinjete tek nakon što odaberete plan od 6 mjeseci ili duže.

A sada pogledajmo detaljno Arvixe planove:

Osobna klasaOsobni razred ProPoslovna klasaPoslovna klasa Pro
Prostor na diskuUnmeteredUnmeteredUnmeteredUnmetered
Dopunska širina pojasaUnmeteredUnmeteredUnmeteredUnmetered
Domene su dopuštene6Unmetered6Unmetered
Besplatno ime domene?DaDaDaDa
poddomenaUnmeteredUnmeteredUnmeteredUnmetered
Kutije za poštuUnmeteredUnmeteredUnmeteredUnmetered
cPanelDaDaDaDa
Lokacija poslužiteljaNASNASNASNAS

Dakle, jedina razlika koju Pro programi nude je neograničena količina domena. Ostale značajke ostaju identične.

Što se tiče razlike između osobnih i poslovnih planova, dobivate SSL certifikat i neograničene PostgreSQL baze podataka s poslovnim planovima.

A SSL certifikat nije uključen u osobne planove, morate ga kupiti kao dodatak.

pregled arvixe ssl dodati na

Dakle, razlike između planova su minimalne i uglavnom cijene.

A ako se pitate kolika bi bila cijena obnove, nema načina da to znate. Kao što je rekao agent za podršku, to može biti isto što i prijava ili se može promijeniti. Pretpostavljam da se samo moram nadati da neće uzletjeti.

Arvixe prostora na disku i širina pojasa

Kad su u pitanju značajke, čini se da Arvixe slijedi ideju da je veće veće. Iako na svom popisu mogu imati brojne značajke, većina ih je prilično osnovna i standardna za web hosting davatelje usluga. Međutim, postoje i neke lijepe pozicije poput nesmjerenog prostora na disku kao i širine pojasa.

No, pogledajmo još bliže tu ponudu.

Na web stranici Arvixe nalazi se mali mjehurić upitnika pored svake navedene značajke. Pređite mišem preko njega i vidjet ćete kako se pojavljuje neki tekst. A mjehurić sa širinom pojasa objašnjava kako to što “nije bilo” ne znači “beskonačno”, a prema Uvjetima usluge treba biti "u skladu s normalnim radom web stranice".

Dakle, to nisu zapravo nesmerene usluge. Pa, pogledajmo ove Uvjete pružanja usluge, zar ne? Sigurna sam da će se stvari tamo detaljno objasniti…

Arvixe pregled

O, onda valjda ne. “Prekoračeni dodijeljeni iznos” ima smisla, osim činjenice da nema podataka bilo kuda što se tiče tog točnog iznosa. Tako biste mogli proći kroz život kao i obično, s vašim web lokacijama smještenim na Arvixeu, i to iz vedra neba, a da ne znate, to bi moglo biti suspendirano ili bi vas mogli prisiliti da im platite dodatni iznos koji prelazi granicu koju čak i ne morate znati!

Ovo je loše, stvarno, stvarno loše.

Otvorio sam live chat s podrškom za Arvixe i pitao ih o ovome. Nadamo se da će nam pružiti informacije za kojima žudimo!

Arvixe pregled

Pa, tu ga imamo. Trebalo je dosta ispitivanja da bi se dobili podaci! Ali evo: Ograničenje od 25 GB na obje propusne širine & prostor na disku. Ovo se odnosi na sve planove i mjesečno je ograničenje.

Nije stvarno pošteno oglašavati ‘nemjerene’ količine propusne širine i prostora na disku, a nude se samo 25 GB za svaki. A mogli biste pomisliti da će barem Pro plan dobiti hrpu do 50 GB?

Arvixe nadzorna ploča

U svakom slučaju, u pogledu ostalih značajki, stvari su prilično standardne. Pristup cPanelu dobijate nakon što se prijavite na svoj račun i odatle možete kontrolirati uobičajene stvari poput domena, poddomena, e-pošte, instalacije WordPress-a i još mnogo toga.

Arvixe pregled

Ovdje je nadzorna ploča koju ćete pronaći nakon pristupa svom Arvixe računu. Zanimljivo je vidjeti te brojčanike za upotrebu diska i širine pojasa, ha?

Prije no što prijeđete na tu stranicu, dočeka vas ta naizgled vesela i cvrkutava malena.

Arvixe pregled

Ovo je bilo iznenađenje dobrodošlice! Prije kupovine nije bilo promotivnih informacija o pomoćniku, što bi obično bilo nešto što pružatelji usluga viču s krova.

Kliknuo sam na “probaj sada” i nadao se da ću vidjeti popis korisnih članaka i slično, možda čak i prekrivanje zaslona koji pokazuje gdje su stvari i kako raditi stvari. Recimo, samo sam se nadao.

Arvixe pregled

Sve dobro do sada! Izgleda kao neki zanimljiv sadržaj. Također, lijepo je vidjeti okvir za pretraživanje na vrhu!

Međutim, moje uzbuđenje vrlo je brzo propalo kad sam odabrao prvu opciju: ‘Osnove’.

Arvixe pregled

Pa, greške se događaju zar ne? Možda samo trebam kliknuti ok i pokušati ponovo. Pa to sam i učinio. Opet. I opet. Bez obzira na opciju koju sam odabrao, dobio sam ovu pogrešku. Pokušao sam i s druge stranice i preglednika. Isti rezultat.

Sad vidim zašto Arvixe nije pokušao to promicati, jer izgleda da je samo napola pečen. Šteta, jer je nešto što obećava i moglo bi pomoći mnogim korisnicima koji se prvi put susreću u svojem kretanju!

Arvixe iskustvo kupnje

Ovo će biti zabavno.

Iskustvo kupnje Arvixe-ovog plana bilo je zapravo vrlo jednostavno. Vi birate trajanje, odaberite sve dodatke koji želite poput SSL certifikata (za 25 USD godišnje na oba plana), dodajte podatke o kartici i to je to.

Ili, čini se da bi to bilo, zar ne? Nažalost ne. Neposredno nakon kupnje nisam uspio koristiti račun. Arvixe je imao status računa, a ovdje se čak ne šalim kao ‘prijevara’. Uvijek dobar način nagrađivanja kupaca koji plaćaju novce!

Arvixe pregled

Čini se da je problem bila provjera. Rješenje? Slanje vozačke iskaznice. Putem e-pošte, a ne putem sigurne veze, već jednostavne e-pošte ili live chat.

Oh, a nisam ni mogao priložiti sliku na chatu jer ne postoji opcija za privitak, pa sam bio prisiljen prenijeti sliku trećem hostu slika i poslati im vezu. Opet, volio bih da se šalim.

Napokon je riješeno! Ali nažalost to nije kraj priče.

Sutradan sam bio spreman zaroniti u Arvixe i dobiti pregled. Nažalost, s tim sam se pozdravio…

Arvixe pregled

Kada pada kiša, lijeva! Pa, tu je gumb zaborave zaporke, i iako znam podatke o svom računu otkad ga imam zaštićen LastPassom, smislio sam u redu, hajde da resetiramo lozinku i da vidimo što se događa.

30 minuta kasnije, a poruka e-pošte o resetiranju zaporke još uvijek se nigdje nije vidjela. Došlo je vrijeme za još jedan razgovor s Arvixevom živom podrškom!

Arvixe pregled

Da budem iskren, baš i nisam bio ispunjen podrškom za razgovor uživo. Kao što vidite, od početka razgovora do rezolucije trebalo je nešto manje od 20 minuta. Za prijavu na svoj račun stvarno ne treba trajati 20 minuta, pogotovo kada ste trebali primiti vezu za resetiranje e-pošte.

Također, vrijedno je spomenuti da su iz nekog razloga, unatoč dokazu da je ID već poslan Arvixeu kao što sam već spomenula, i dalje tražili da potvrdim svoj poštanski broj da bih se mogao prijaviti. Ne dokaz adrese, doslovno samo znamenke poštanski broj u običnom tekstu, poslan im e-poštom.

Ne znam je li ovo Arvixe ‘siguran’ i stvara dodatne korake kako bi mogao pristupiti privatnim podacima, ali ako jesu, stvarno trebaju raditi na tome. Potrebno je 30 sekundi da stupite na mrežu i pronađete nekoga poštanski broj. Ovo nije sigurno, samo je frustrirajuće, još jednom.

Sam chat bio je zaista pristojan, ništa neobično. Čini se da je agent znao što rade, samo je sramota zbog vremena koje mu je trebalo.

Srećom po mene, jednom kad sam se konačno uspio prijaviti, dobio sam još jedan problem!

Unatoč velikoj „PLAĆENI” naljepnica je nalijepljena na fakturi, a status mog računa ostao je “na čekanju”. Nisam mogao pristupiti cPanelu koji uključuje domene, instalaciju WordPressa, postavljanje e-pošte itd.

Problemi, problemi, problemi. Bilo je vrijeme za još jedan razgovor. Nisam se previše mučio zbog toga, jer ovo je bilo za recenziju, i dobro je razgovarati s podrškom za recenzije. Međutim, da sam običan korisnik i morao bih proći kroz sve ove korake samo da bih upisao račun za koji sam već platio, prilično bih se uzrujao.

Arvixe pregled

Ovog puta stvari su bile daleko jednostavnije i profesionalnije. Bilo je potrebno 7 minuta od povezivanja na chat do dobivanja rezolucije. Čudno je kako sustav nije automatski prepoznao da je plaćanje izvršeno, a frustrirajuće je znati da sam se morao spojiti na chat i čekati još više vremena prije nego što zaista koristim račun.

S tim navedenim i pokušajem da se ne pokvari ishod; Mogu bez sumnje reći da je najbolje Ono o Arvixeu je njihova korisnička podrška. I nije čak ni tako dobro.

Arvixe izvedba

Postoje prednosti i nedostaci svakog pružatelja usluga hostinga, a ponekad je moguće pregledati i nezgrapno sučelje i općeniti nedostatak značajki koje Arvixe nudi, ali samo ako je njihov učinak vrhunski.

Spojleri: nije.

Ok, nije potpuno grozno. Ali to zapravo nije ni blizu onome što smo ovih dana očekivali od najboljih web domaćina.

Pa, idemo s tim. U ovom ću dijelu pogledati tri stvari:

 • Domaćin’s brzinom tijekom malog održavanja
 • Domaćin’s brzinom s web stranice izrađene pomoću Arvixeove web stranice za pravljenje
 • server’s ukupnim produžetkom

Brzina domaćina tijekom niskog održavanja

Kada kažemo nisko održavanje, mislimo na jednostavno. U Arvixe cPanel stvorena je poddomena, a na nju je prenesena vrlo jednostavna HTML datoteka. Jedva čak 15 redaka koda. Dakle, teoretski bi trebao biti vrlo lak zadatak čak i lošem poslužitelju da biste postigli dobre rezultate.

Eto, evo tih rezultata:

Arvixe pregled

Nije dobro ni na jednom dijelu, ali vidjeli smo i gore. Također je vrijedno napomenuti da je, budući da se serveri Arvixe nalaze u SAD-u, prirodno vidjeti da su vremena (i W) i (E) odziva mnogo niža od ostalih poslužitelja..

Brzina domaćina tijekom visokog održavanja

Ovo će bez sumnje biti zahtjevnije za Arvixe-ove servere. Pomoću njihovog ugrađenog graditelja web stranica kreirao sam web stranicu s Javascript gumbima, slikama, lebdećim tekstovima kao i trakom izbornika. I kako je Arvixe ovaj put uspio? Nije dobro.

Arvixe pregled

Osim nekoliko sitnih smanjenja na poslužiteljima Bangalore i Sydney, sve ostalo je jednostavno neprihvatljivo (ponovno popuštanje SAD-a iz gore navedenih razloga).

Sada pogledajte, ako ste sa sjedištem u SAD-u, a svi će posjetitelji vaše web stranice biti previše, onda sigurno, Arvixe je pristojna opcija. Još uvijek nije ni blizu razinama koje očekujemo od najboljih, ali pristojne su.

Ako, s druge strane, niste sa sjedištem u SAD-u ili ne očekujete isključivo promet sa sjedištem u SAD-u, onda Arvixe nije za vas.

Ukupni produženi rad poslužitelja

Općenito produženje rada jednako je važno koliko i vrijeme odziva poslužitelja, ako ne i više. Zbog toga smo postavili alat Uptime Robot za praćenje jednostavnog WordPress web mjesta koje organizira Arvixe. S ovim smo uvidjeli bilo kakve fluktuacije u performansama poslužitelja, kao i pratili bilo kakve zastoje ako se pojave.

Arvixe pregled

Pa, dobar je početak! Prošli smo samo nekoliko dana od početka praćenja, ali 100% produženje rada nešto je što čak ni neki od velikih pokretača hosting igre ne mogu jamčiti, često imaju mini-pauze u produženju vremena na poslužitelju u trajanju od 2/3 minuta dnevno. Ovdje to nije slučaj i dobro je vidjeti.

Nažalost, stvari se od ovog trenutka samo pogoršavaju:

Arvixe pregled

Ne znam odakle bih trebao započeti s ovim.

Naš trenutni hosting poslužitelj na posljednjem mjestu, Network Solutions, prosječno je reagirao oko 1800 ms, i to je bilo strašno. Ali sada, s Arvixeom ta se brzina čini prilična snažno! Vrijeme odgovora u prosjeku više od 1000 ms smatra se lošim. Sve što je preko 2000 metara smatra se groznim. Pa kad Arvixe udara 2500m, jednostavno uzima kolač. Pogledajte neke od tih vrhova u odgovoru!

Ona koja se nalazi na desnoj strani grafikona nalazi se na 27000 ms. To je 27 sekundi čekanja na odgovor od poslužitelja. Ako uzmete u obzir da neki davatelji usluga poput Hostingera, koji nude planove daleko jeftinije od Arvixe-a, u prosjeku imaju oko 100 ms vremena odziva, vrlo je teško vidjeti zašto biste uopće trebali razmišljati o kupovini Arvixe hostinga.

Arvixe pregled – zaključak

Kada sam započeo s revizijom Arvixe, nisam očekivao previše, ali bio sam podcijenjen. Ovdje postoje neke jake točke, naime korisnička podrška.

Međutim, kontra nadmašuju prednosti. Performanse su jezive, značajke su napola pečene, a općenito nedostaje kohezivna i dobro osmišljena ideja. Da ne spominjem skrivene podatke o ograničenom diskovnom prostoru i propusnosti.

Sve u svemu, nikad ne bih preporučio Arvixe kao pružatelja usluga hostinga, osim ako oni to u budućnosti ozbiljno ne pojačaju.

Ako želite doista upotrebljivu uslugu, pogledajte naše najbolje ocijenjene davatelje usluga. Siguran sam da biste pronašli puno jeftinije i puno bolje ponude!

prozodija

 • Dobra korisnička podrška

kontra

 • Skrivena ograničenja za prostor na disku i širinu pojasa
 • Skupo za izvedbu
 • Vrlo nezgodna nadzorna ploča
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map