Pregled češnjevih strežnikov

Cherry Servers je litovska spletna ponudba gostovanja, ki je specializirana za strežnike golih kovin – in navaja, da se zavezuje k zagotavljanju zasebnih in varnih storitev v oblaku za infrastrukturo podjetjem.


Z nekaj manj kot 800 aktivnimi uporabniki to ni velika operacija. Torej, v tem pregledu Cherry Server bomo videli, ali je to dejansko močno podcenjena rešitev.

Kaj so češnjevi strežniki?

Cherry Servers storitev spletnega gostovanja, osredotočena na zagotavljanje storitev za razvoj in potrebe podjetij. To je ne ponuja vsakodnevnega skupnega gostovanja ali VPS gostovanja. Na voljo sta dve vrsti gostovanja, od katerih je prvo “gola kovina”.

Kot že ime pove, strežnik gole kovine je prazen stroj na katero lahko namestite poljubno programsko opremo za upravljanje strežnika. To je super za napredne uporabnike, ki želijo popoln nadzor nad viri, hkrati pa pomeni, da Cherry Servers ni primeren za prve lastnike spletnih strani.

Češnjevi strežniki Pregled gole kovine

Češnjevi strežniki ponujajo tudi gostovanje »SMART Virtual Server«. S temi paketi boste dobili virtualni stroj, ki deluje na skupnem strežniku. Za uro SMART strežnika lahko plačujete na uro, kar je idealno za razvijalce. Vendar pa s temi paketi viri niso izolirani od drugih uporabnikov. To pomeni, da niso dobri za gostovanje spletnih mest z velikim prometom.

Gostovalna storitev, ki daje prednost enostavni namestitvi

Začeti s Cherry Servers je bila neboleča izkušnja. Odločil sem se za preizkus golega kovinskega strežnika in lahko hitro prilagodim strežnik glede na dejavnike, kot so prostor na disku in specifikacije procesorja. V skladu s trditvami Cherry Servers je bil začetek neverjetno preprost.

Bil sem še posebej navdušeni nad določbami Cherry Servers za napredne uporabnike. Sem spadajo zbirka integracij API-ja, ki omogočajo nadzor nad strežnikom neposredno iz vmesnika ukazne vrstice.

Češnjevi strežniki pregled razvijalcev

Cherry strežniki podpirajo tudi DevOps, omogoča avtomatizacijo razvojnega cikla in učinkovito ustvarjanje programske opreme.

Cene češnjevih strežnikov

Goli kovinski strežniki paketi uporabljajo urne cene za vsako od njegovih 15 konfiguracij.

Razpon cen od 0,224 $ / uro (163,43 USD / mesec) k očesu 0,806 USD / uro (588,35 USD / mesec).

Češnjevi strežniki pregled cen

Cene so prilagodljive, kar pomeni, da denarnici dodate sredstva, ki jih nato dobite med uporabo svojega strežnika. V trenutku, ko vam sredstva zmanjkajo, se strežnik izklopi. Če se bojite plačevati več let vnaprej, je Cherry Server lahko popoln, saj je njegova cena absolutno nasprotje temu.

Načrti češnjevih strežnikov podrobneje

Ne odlagajo te cene? V tem primeru boste želeli boljšo predstavo o tem, kaj dobite z načrti gostovanja golih kovin Cherry Servers. Spodaj sem dodal podrobnosti za izbor primerkov paketov nizkega, srednjega in visokega cenovnega razreda.

E3-1240v32xE5-2630v32xE5-2697v2
Mesečni strošek163,43 USD465,78 USD 588,35 USD
Prostor na disku240 GB SSD480 GB480 GB
Pasovna širina30TB100TB100TB
Spomin16 GB128 GB384 GB
HDD ali SSDSSDSSDSSD
Pomoč strankam24/7 Klepet v živo in vstopnice24/7 Klepet v živo in vstopnice24/7 Klepet v živo in vstopnice
Programska oprema za upravljanje strežnikaNi vključenNi vključenNi vključen

Kot vidite, češnjevi strežniki načrti so velikodušni, ko gre za pomembne specifikacije kot so shranjevanje, pasovna širina in pomnilnik. Za večino malih podjetij bo primeren osnovni paket E3-1240v3. Zahvaljujoč 30TB pasovne širine, ki jo vključuje, jo je mogoče uporabiti za gostovanje spletnih mest, ki dobijo razmeroma veliko prometa.

Upoštevajte, da ne glede na to, koliko plačujete, ne boste dobili dodatnih funkcij programske opreme kot je nadzorna plošča za upravljanje strežnika. Če nekaj želite – si priskrbite sami.

Učinkovitost češnjevih strežnikov

Umestitev strežnika Cherry Servers je trajala približno eno uro. Preprosto greste po seznamu, izberete želeni strežnik, izberete OS in počakate na sporočilo, ki vam omogoča začetek.

češnjevi strežniki pregledajo razmestitev strežnikov

Od takrat – ste sami. Iz čistega zanimanja sem se odločil, da grem Cherry Servers in dejansko namestim WordPress. In dobro, to je bil rezultat uspešnosti na GTMetrix.

CherryServers test hitrosti pregleda

Izgleda počasi? No – številke ne povedo celotne zgodbe. To je rezultat brez dodatne optimizacije. In to je smiselno – navsezadnje Cherry Servers ni gostitelj za WordPress. Če veste, kaj počnete, boste lahko dosegli veliko boljše rezultate kot tukaj. Če ne, pa – to je vaša osnovna vrednost.

Podpora uporabnikom Cherry Servers

Češnjevi strežniki skupina za podporo strankam je na voljo prek klepeta v živo 24/7. Ugotovil sem, da je bila ekipa prijazna in ustrežljiva, saj je sodelovala pri poslovnem modelu Cherry Servers Human to Human. Osebje je lahko odgovorilo tudi na preprosta tehnična vprašanja. Priznati je treba, da boste z golo metal strežniki večinoma ostali sami.

V resnici so samo tam, da zagotovite, da vaša strojna oprema deluje pravilno. Češnjevi strežniki so nenamerno usmerjeni v stranke, ki večino tehničnih težav rešujejo same.

Kljub temu je bilo dobro, da imam ob strani podporo za stranke, da si pomagam pri nekaterih osnovnih poizvedbah (na primer pri zapomni, katera vrata naj uporabim).

Pregled češnjevih strežnikov: razsodba

Češnjevi strežniki niso odlična možnost za prve lastnike spletnih strani, vendar je vsekakor vredno razmisliti za mala podjetja in razvijalce. Paketi za gosto golo kovino ponujajo dobro ceno in denar glede na močno strojno opremo, do katere dobite dostop.

Z zelo enostavno uvajanjem in prilagodljivimi urnimi cenami je za nekatere ponudnike to lahko popolna možnost.

Prednosti

 • Odličen nadzor nad viri strežnika
 • Namenski strežniki po zelo ugodnih cenah
 • Prijazno podporno osebje

Slabosti

 • Ni primerno za začetnike
 • Majhna izbira vrst strežnikov
 • Ni vključena programska oprema za upravljanje strežnika
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map