Site5 pregled

Site5 je pružatelj usluga hostinga s dugogodišnjim iskustvom na ovom polju. Prihvaćajući se jednostavnom uslugom bez trikova bez preopterećenih poslužitelja i prikladnom 45-dnevnom garancijom povrata novca, ovaj domaćin pokušava biti jednostavan i lak za upotrebu..


Međutim, od 2015. godine ovoj tvrtki nije bila nepoznanica mala kritika. Te godine, nakon što ih je kupila Endurance International Group (EIG), recenzije Site5 počinju postati prilično negativne. Mnogi su korisnici razočarani korisničkom podrškom i sveukupnim performansama njihovih stranica – mnogi od njih ne krive nikog drugog nego grupu koja je kupila ovaj domaćin.

Ipak, nema boljeg načina za prosuđivanje tvrtke od samog testiranja.

To je upravo ono što sam učinio. U ovom pregledu Site5 procijenit ću izvedbu plana zajedničkog hostinga, jednostavnost korištenja, korisničku korisničku podršku i mnoštvo drugih stvari između njih. Pa krenimo!

Što je stranica5?

Site5 je web hosting tvrtka sa sjedištem u SAD-u, a trenutno živi u Dallasu, Texas. Osnovan 1998. godine, Site5 ima dva desetljeća iskustva na području hostinga i općenito je poznat među tisućama svojih odanih klijenata. Međutim, popis usluga Site5 nije predug. Postoje samo tri mogućnosti:

 • Dijeljeni web hosting
 • Hosting prodavača
 • Upravljani VPS

Kao što vidite, prilično je barebones linija. Nema oblaka, nema namjenskog hostinga. SSL certifikati i domene (preprodavanje Enom i OpenSRS) zapravo su dostupni – ali samo kupnjom zajedno s hosting planom.

I dok sam pregledavao web stranicu i uspoređivao planove, primijetio sam nekoliko zanimljivih značajki Site5. To bi bili nesmjereni izvori i besplatan prijenos web stranica – mnoge klijente definitivno zanimaju takve specifikacije.

Uz bočnu napomenu, sama početna stranica Site5 vrlo je minimalistička. Te je informacije lako pronaći, a usluge su jasne. To stvara dojam da se Site5 ponaša profesionalno i da mu se može vjerovati.

site5 planovi za pregled

No krenimo s ovim Site5 pregledom i pogledajmo kolika je stvarna vrijednost Site5 usluga!

Cijene web mjesta5

Site5 nudi tri zajednička plana za hosting: najjeftinija opcija je hostBasic for 6,95 $ / mj, srednji je hostPro za 10,95 $ / mj, a najviši plan ovdje je hostPro + Turbo for 13,95 $ / mj.

site5 recenzije cijene

Slijedi pregled svih tri plana Site5:

 • hostBasic – počinje u 6,95 $ / mj. Pruža nesmereni prostor na disku i širinu pojasa. Ovo je jednostavan plan s jedne web stranice, pogodan za manje od 10 000 mjesečnih posjeta.
 • hostPro – počinje u 10,95 $ / mj. Uz neograničen prostor na disku i širinu pojasa, ovaj plan nudi neograničene web stranice, pogodne za manje od 25 000 mjesečnih posjeta.
 • hostPro + Turbo – počevši sa $ 13,95, ovo je neograničen plan web stranica, pogodan za manje od 100 000 mjesečnih posjeta, uključujući neograničene račune cPanel i uvelike povećane performanse.

Sada je vrijeme da pogledate cijene. Mnogi pružatelji usluga hostinga rade ono tamo gdje prikazuju naknade kao da jesu "mjesečno". Međutim, u mnogim slučajevima prikazane cijene su zakonite samo ako se plaćaju za duže razdoblje unaprijed. Pogledajmo kako je to sa Site5 – za čitavo razdoblje kupnje.

hostBasichostProhostPro + Turbo
1 mjesecNije dostupno$ 12,95$ 19.95
12 mjeseci$ 107,40$ 143,40$ 179,40
24 mjeseca$ 166,80$ 262,80$ 334,80

* Cijene ovdje ne uključuju porez. Za vašu će narudžbu biti moguće dodatno naplaćivati, ovisno o vašem gradu.

Jedini način da ih se opiše je "skup". Iako nude neograničene resurse, i dalje se preporučuje najjeftiniji plan "oko 10 000 posjetitelja mjesečno", ne uključuje anti-DDoS ili zaštitu od zlonamjernog softvera i košta 107,40 USD godišnje. To je 8,95 USD mjesečno, odnosno 6,95 USD mjesečno ako plaćate dvije godine unaprijed.

Napredniji planovi koštaju još više, ali barem tamo možete kupiti mjesečni plan. Još jedna ohrabrujuća stvar pojavila se u obliku cijene obnove. Neće se povećavati – naplatit će vam se isti iznos za isto razdoblje koje ste kupili kad ste prvi put pokrenuli.

Sada pogledajmo pobliže što se zapravo nudi. Evo svih najistaknutijih značajki i razlika Site5 dijeljenih hosting planova:

hostBasichostProhostPro + Turbo
Prostor na disku NeograničenNeograničenNeograničen
Širina pojasaUnmeteredUnmeteredUnmetered
Podržane domene1NeograničenNeograničen
SSLNije uključenoNije uključenoNije uključeno
Anti-DDoS zaštitaNije uključenoNije uključenoNije uključeno
Računi e-pošteNeograničenNeograničenNeograničen
Korisnička podrška24/7 live chat, karta, e-pošta24/7 live chat, karta, e-pošta24/7 live chat, karta, e-pošta
Besplatne automatske sigurnosne kopijeTjedniTjedniTjedni
Povrat novca zagarantovan45 dana45 dana45 dana

Sve je prilično jednostavno. Tri plana: redovni, više web stranica i više web stranica s dodatnom brzinom.

Nema iznenađenja ili neizvjesnosti, što je sjajno. Međutim, malo me zbunio nedostatak anti-DDoS zaštite i SSL certifikata. Srećom, obojicu podržava svaki hosting plan, a možete besplatno dobiti CloudFlare i SSL certifikat ‘Let’s Šifriraj’ ako osjetite potrebu..

Kao što je rečeno, ne bi puno koštalo da ih Site5 već uključi u pakete, a zabrinjavajuće je da postoje mnoge web lokacije Site5 koje se na njih ne primjenjuju važne sigurnosne mjere.

Bilo je i malo razočaravajuće vidjeti samo HDD poslužitelji biti dostupan. Sigurno da u 2018. godini većina korisnika želi da se njihove web stranice pohranjuju na naprednije SSD diskove. Pa, takav je nedostatak kada dobijete neograničen prostor na disku; po gigabajtu, SSD-ovi su puno skuplji i nudeći nesmetanu pohranu, Site5 mora smanjiti svoje troškove.

Međutim, treba potražiti nekoliko sjajnih značajki. Na primjer, free potpomognut prijenos web stranica.

Mnoge tvrtke primaju priličan udio kritike ako odluče naplatiti svojim novim kupcima prijenos web stranice. Takvo neodobravanje definitivno ima smisla – ako ste već kupili usluge, to bi trebalo biti u najboljem interesu domaćina kako bi se osigurao nesmetan prijenos, zar ne? Pa, to definitivno misli Site5. Njegov potpomognuti prijenos cPanel web stranica potpuno je besplatan.

I što je najvažnije, Site5 ne izgleda loše s unmerirani resursi.

Čak i zajednički plan za ulazak na Site5 nudi nerazmjerene resurse – propusnu širinu i prostor na disku. Sasvim je uobičajeno da mnoge tvrtke imaju jedan ili više svojih planova ograničenih na određenu točku. Site5 ide u drugom smjeru i nema zadani broj koliko vam je resursa dopušteno. Ako je vjerovati tvrtki, njihovi poslužitelji nikada nisu pretrpani. To znači da uz normalno korištenje ni u jednom trenutku nećete slučajno obustaviti svoju web stranicu.

Što sam više gledao u Site5, to sam više vidio kako "nema gnjavaže" vezena je u sve što čini. Jednostavna web stranica, jednostavni planovi usluge, jednostavni i velikodušni resursi web hostinga – sve me navelo da vjerujem da će to biti vrlo jednostavno iskustvo i jednostavan pregled koji ću napisati. Stoga sam kupio njegov zajednički plan hostinga i nastavio s istragom da vidim jesu li prvi dojmovi tačni.

Služba za korisnike Site5

Site5 trenutno nudi samo dvije vrste korisničkih usluga: live chat i tickets.

Ipak, još uvijek možete primijetiti ostatke malo veće operacije. Na primjer, možete pronaći e-poštu s podrškom, ali pišući tamo dobivate automatski odgovor sa zahtjevom da umjesto toga koristite chat ili idete do ulaznica. A u nekim slučajevima telefonski broj možete pronaći u zaglavlju web mjesta. Međutim, klikom vas vodi na stranicu podrške koja vas obavještava da je telefonska usluga prekinuta.

Prema tome, možete vidjeti da je u prošlosti ovaj dobavljač koristio više stvari za sebe. Sada je manje opcija – evo u nadi da su dovoljno dobre.

Općenito govoreći, služba za korisnike vrlo je važan dio svakog domaćina. Uostalom, u stresnim situacijama, kada vaša web stranica ne radi ili nešto ne funkcionira dobro, korisni stručnjak spreman da vam pomogne je apsolutno sjajan.

Zbog toga je važno testirati koliko je usluga Site5 dobra. Nikad ne znate kada možete naići na neke probleme. I tada bi bilo sjajno da je netko bio tu da vam pomogne.

Procjena podrške za ulaznice Site5

Dok ocjenjujem karte, proučavam dvije glavne stvari: vremena odgovora i temeljitost odgovora. Ulaznice su obično rezervirane za teže tehničke stvari, pa bi bilo idealno kada bi predstavnici podrške za karte bili brzi i korisni.

Nakon malo testiranja došao sam do zaključka da podrška za ulaznice Site5 dobro funkcionira. Javio sam se za 1 sat ili manje. Predstavnici su mi pokušavali objasniti stvari najbolje što su znali kako. Iako moja pitanja nisu bila baš teška, nije bilo stvarnih problema s njihovim rješavanjem.

U pogledu karata, Site5 dobiva ček.

Procjena podrške za chat5

Ovaj je malo zanimljiviji. Live chat je vjerojatno najpopularnija vrsta korisničke podrške, posebno kada je riječ o hostingu. To je ujedno i sjajan test znanja ljudi koji rade za tvrtku. Razgovor u stvarnom životu omogućuje vidjeti koliko su agenti iskusni. Ako su sjajni, razgovor uživo može biti nevjerojatno iskustvo. Ako ne, može postati bolno.

Da bih vidio što je to, procijenio sam Site5 live chat koristeći 3 različita kriterija:

 • Vrijeme odziva. Ovaj je vrlo izravan. Što manje morate čekati u redu, to bolje.
 • Opće znanje klijenata. Također vrlo jednostavno. Moraju znati većinu važnih stvari bez problema. Ako to ne urade, u čemu je smisao, u redu?
 • Ljudski faktor. Ovaj je malo složeniji. Vremena koja ćete morati kontaktirati korisničku podršku mogu biti zaista naporna. U tom vremenu možda će vam trebati netko tko je spreman ne samo da vam pomogne, već i da se osjećate kao da se vaši problemi vode i sve je u redu. Vrlo često čak i ton teksta agenta može učiniti ili prekinuti čitavo iskustvo chatanja. Zbog toga ću također pokušati procijeniti na koji se način agenti Site5 bave stresnim kupcima.

Dakle, kako je prošla podrška za chat Site5?

Općenito, nije tako dobro kao što bi možda moglo. Jedna stvar koja se ne može kriviti su vremena odziva. Site5 chat trajao mi je 5 minuta za kontakt u najdužoj prilici. Većinu vremena redovi čekanja odvijali su se od 1 do 2 minute. Problemi su počeli nakon što sam se povezao.

U nekoliko sam slučajeva imao agente nesporazuma o tome što želim saznati. Ponekad je predstavnik morao otići na minutu ili dvije da bi dobio odgovor. Vjerojatno kontaktiranjem nekog drugog. Na kraju dana, nisam osjećao da su agenti glave i ramena iznad mene u smislu znanja, kao što bi trebali. U nekim sam se slučajevima čak osjećao kao da su iskreno zbunjeni vlastitom platformom.

U jednom slučaju sam pitao koliko skripti za automatsko instaliranje imaju. Bio sam upućen na njihove "QuickInstall" čarobnjaka, a da mu nije dodan broj. Kasnije u chatu agent mi je rekao da mogu koristiti i Softaculous. Nakon ispitivanja "kako od tamo instalirati program?", zastupnica je priznala da je to ono što su joj rekli admini i da ona nema pojma.

Iskrenost je velika. Vaše previše polja je previše komplicirano čak i za vas? Ne tako puno.

Ovo je slučaj teških pogrešnih komunikacija između različitih slojeva unutar tvrtke. Takve bi stvari trebale biti nevjerojatno rijetke, a nadam se da će uklanjanjem usluga za podršku telefonom i e-poštom Site5 uspjeti poboljšati svoj chat s vremenom.

Generalno, rekao bih da je korisnička podrška Site5 prohodna. Uslugu dostojnih karata iznevjeri chat uživo. Pa čak i tamo, vrijeme čekanja bit će neznatno i na većinu vaših pitanja – odgovoreno. Treba poboljšati, ali stvari nisu ni na koji način tragične. Gore i dalje.

Prvi dojmovi tijekom i nakon kupnje

Postupak kupnje bio je jednostavan kao što biste očekivali. U jednostavnom prozoru možete odabrati bilo koji od dostupnih planova i njihove duljine. Odmah ispod možete odlučiti kupiti ime domene ili dodati dodatne usluge. Ništa nije odabrano, nema neugodnih skočnih prozora ili pokušaja koji bi vas naveli da kupite nešto što vam neće trebati.

Usluge možete platiti pomoću kreditne kartice ili PayPal-a. Ništa fancy – ali dobro je znati da postoji barem jedna alternativa klasičnom načinu plaćanja karticom.

Nakon jednostavnog postupka plaćanja, otkrio sam da je tu završilo nesmetano jedrenje. Kupio sam usluge i rekao da ću morati proći dodatnu provjeru. Ali nije bilo podataka o tome kako sam trebao doći do njih.

Nakon savjetovanja s chat uslugom, primio sam više e-poruka s potvrdom na nekoliko svojih računa e-pošte, ali ništa nije radilo. Konačno mi je ponestalo opcija pa sam morao koristiti tuđi Gmail. Tek tada je sve napokon uspjelo. Dakle, bilo je potrebno nekoliko e-mailova i puno pokušaja, ali napokon mi je bilo dopušteno da pošaljem svoju osobnu iskaznicu fotografije kako bih mogao biti prepoznat. Tada je trebalo još nekoliko sati za provjeru, ali bio sam unutra!

Teško? Apsolutno. Ali možda sam jednostavno postao nesretan.

Bilo je to onda kad sam napokon stigao do nadzorne ploče.

Kao što vidite, prilično je moderna i u njoj se nalazi puno informacija. Jednostavno možete pristupiti web-pošti, cPanelu i nekoliko važnih prečaca. Ovo je zapravo jedan od najboljih nadzornih ploča s kojima sam se dosad susreo.

Što se tiče cPanela, on je zapravo prilično zbunjujući. Čini se da Site5 koristi svoju vlastitu temu.

No ponekad, klikom na nešto ili čistom nesrećom (iskreno još nisam to shvatio), možete vidjeti neke od različitih kože ove ploče.

To je čudno, zar ne? Jasno je da je to znak da neke stvari nisu potpuno u redu na ploči Site5.

Zapravo je frustrirajuće što prilagođavanjem cPanela narušava udobnost ovog panela. Izgubi se intuitivnost, a neke direktive jednostavno ne djeluju.

Nadam se da će se sve raščistiti, ali zasad procijenimo izvedbu.

Performanse Site5

Site5 nudi iznadprosječne performanse. A s obzirom da su planovi prilično skupi, mogli biste očekivati ​​da će to biti i puno bolje.

Ali pogledajmo kako se Site5 uspoređuje s konkurentima u pogledu performansi. Kao i obično, istražit ću četiri glavne stvari.

 • Brzina domaćina tijekom niskog održavanja (mala web stranica)
 • Brzina domaćina s velikim održavanjem (veća web stranica)
 • Ukupni produženi rad poslužitelja
 • Procjena sigurnosti protiv krađe

Site5 brzi hosting male web stranice

Logika je ovdje vrlo jednostavna – što je web stranica veća i složenija, to je potrebno duže za učitavanje. Vrlo često kupci često kritiziraju dobavljača zbog sporih servera, a umjesto toga, njihova je krivica što ih preopterećuje.

Tako ćemo u ovom dijelu vidjeti koliko su brzi Site5 serveri kad moraju rješavati vrlo malu, 20-linijsku HTML web stranicu. Evo ga:

A rezultati su bili prilično pristojni. Definitivno nije nevjerojatno, ali pristojno. Kao što se i očekivalo, Dallas serveri u SAD-u zaista dobro prolaze. Nastupi u Velikoj Britaniji, Brazilu, Japanu i Australiji također su ispod ili nešto više od 200 milja.

Indija i Singapur opet zaostaju – ali to se može očekivati ​​samo s lokacijama poslužitelja u SAD-u.

Sve u svemu, nema ničeg lošeg u onome što smo upravo vidjeli.

Site5 brzina hosting veće web stranice

Site5 ne uključuje nikakve vrste graditelja web stranica sa svojim planovima, pa sam odlučio uzeti običnu WordPress web stranicu, napuniti je sadržajem i vidjeti kako se to radi.

A rezultati su ovdje bili prosječni. Sa brzinom od 60 milja na zapadu SAD-a ne postaje previše loše ni u ostalim regijama. Osim, naravno, Indije i Singapura.

Vrlo slično performansama sa slabim održavanjem, zar ne? To nikako nije loše, jer je vrlo jasno da Site5 može lako rukovati sa većim web stranicama.

Naravno, brzine nisu ni na koji način čudesne, ali barem su stabilne. Ne očekujte nešto nevjerojatno, ali to definitivno neće biti ozbiljno grlo.

Ukupni produžni rad i performanse Site5

Pomoću naprednog alata za praćenje pratili smo izvedbu dionica Site5 WordPress web stranice svake minute. Na ovaj način nismo mogli vidjeti samo kad padne – dobili smo i priliku da vidimo koliko su stabilna vremena odziva kako dan prolazi.

Evo rezultata iz prvih dana testiranja:

To je dobro. Nije sjajno, ali dobro. Brzina kretanja uglavnom je od 500 do 1000 m, a neparni šiljak doseže se i do 2000 m.

Iako brzine nisu nevjerojatno impresivne, ne postoje 10 ili 20-sekundi odgađanja koja svakodnevno trpe mnogi davatelji usluga. Također, nije bilo nijednog prekida rada u razdoblju od nekoliko tjedana.

Site5 zaštita od krađe

Kao i uvijek, ova se evaluacija provodi u dva dijela. Ovdje ću otkriti koliko bi lako bilo netko dobiti pristup vašem računu. U današnjem svijetu sigurnost web stranica je nevjerojatno važna. Bilo bi stvarno loše kada bi vaša hosting tvrtka ostavila otvorene sigurnosne rupe.

Nećemo pokušavati i hakirati dobavljača – to bi bilo nevjerojatno ilegalno i vrlo neosjetljivo. Umjesto toga, pokušat ćemo testirati sigurnosne sustave Site5 brute-force. Zatim ćemo vidjeti mogu li namamiti lozinku od predstavnika domaće usluge live chat.

Počeo sam s brutalnim silama. Operacija je jednostavna. Očistio sam preglednik, promijenio svoj IP i pokušao se prijaviti na svoj račun 20 neuspješnih puta zaredom. Na taj način, pretvarajući se da pokušavam pogoditi nečiju lozinku, trebalo bi mi zabraniti očito slijepo pogađanje.

Pri 21. pokušaju napokon sam ispravno zaporku. Site5 nije reagirao. Umjesto toga, odmah su me ušli. Izgleda da nisu primijenjeni očigledni brutalni mehanizmi zaštite. Nije dovoljno osjetljiv na nekoga tko pokušava pogoditi vašu lozinku da bi bio suspendiran. Pa, to je razočaravajuće.

Za svoj drugi test pretvarao sam se da sam najbolji "zakoniti vlasnik" računa – i zahtijevao sam da mu vratim zaporku, iako nisam pružio opipljiv dokaz da ja zapravo imam svoj račun.

Evo, dogodila se zanimljiva stvar. Rečeno mi je da agentu dostavim posljednje 4 znamenke kreditne kartice i poštanski broj koji sam koristio za registraciju. Ovo je dobro. Ni na koji način slučajni haker koji prolazi kroz račune ne bi imao obje ove stvari na raspolaganju. Međutim…

Nakon što ih pružimo, Rečeno mi je da nema načina da vratim zaporku. Jer se može poslati samo na e-mail koji sam koristio prilikom registracije! Nema smisla. Da imam pristup svojoj e-pošti, koristio bih je da dobijem pristup području klijenta u prvom redu.

prijava na site5

Iako mnogi davatelji usluga mogu poslati vaše podatke na novu e-poštu ako pružite dovoljno informacija, Site5 ne. Stoga budite sigurni – ako je vaša e-pošta sigurna, tako je i na vašem hosting području. Hakeri im neće pristupiti.

Nažalost, ako izgubite svoju e-poštu, također ćete biti i zaključani.

BILJEŠKA – čuvajte svoje važne osobne podatke u tajnosti. Također, koristite dodatne mjere zaštite kako biste bili sigurni da vašoj glavnoj e-pošti ne može pristupiti niko osim vas!

Pregled stranice5 – zaključak

Sa Site5 nije sve savršeno. Značajke su u najboljem slučaju štedljive, a ploča ima slučajne pogreške. Uza sve to, cijena nije ni blizu da se počnemo uspoređivati ​​s nekim jeftinim domaćinima, poput Hostingera. Također su mogućnosti korisničke usluge doista razočaravajuće i definitivno bi se moglo poboljšati.

Međutim, ovaj pregled Site5 pokazuje i neke dobre stvari. U SAD-u je izvedba više nego prihvatljiva. Dodaj to vrlo stabilna vremena odziva plus prilično rijetki prekidi, i sve počinje izgledati sasvim u redu.

Site5 pokušava biti vrlo jednostavan. svoj "no-uzbuđenja" pristup se može cijeniti. Ipak, neke stvari moraju biti poboljšane kako bi bile najbolje od najboljih.

prozodija

 • Stabilna izvedba
 • Prilična vremena odziva

kontra

 • cPanel ima nekoliko problema
 • Slaba podrška za chat
 • Skupe cijene
 • Nedostaju važne značajke
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector