Обзор на Zenfolio

Създателят на уебсайтове в Zenfolio се фокусира върху предоставянето на фотографите с всички инструменти за показване и продажба на техните снимки. Създателят на уебсайтове има за цел да предложи платформа, която е лесна за използване и разполага с всеки инструмент за успешен бизнес с фотография.


Zenfolio обещава, че ще можете да стартирате уебсайта си за минути.

И така, може ли да се нуждаете от Zenfolio всички ваши фотографски бизнес? В това ревю на Zenfolio поставихме теста за създаване на уебсайт.

Да видим как мина!

Какво е Zenfolio?

Zenfolio е a създател на уебсайт, предназначен за фотографски фирми и стартиран през 2004 г. Създателят на уебсайтове разполага с много отзивчиви шаблони, инструменти за електронна търговия и SEO, както и лесен за употреба редактор.

целевата страница на zenfolio

Започнал като обикновен уебсайт от 4 приятели със страст към фотографията, Zenfolio се разви и забележително се превърна в голяма корпорация. Zenfolio твърди, че тези развития и еволюция дават възможност на своите клиенти, които са предимно фотографи, да развиват бизнеса си извън очакванията.

Как Zenfolio постига това?

Компанията твърди, че всеки инструмент е готов да превърне всеки сайт за фотография в успех. В Zenfolio ще намерите всичко – от галерии с изображения до показване на снимки и инструменти за електронна търговия до полета за резервация на фотосесии и маркетингови кампании.

Фотографите, използващи Zenfolio, включват дори такива известни имена като Дейвид Лиъм Кайл, Андрю Паун и Лора Грие.

А Zenfolio изглежда обещаващо, така че ще отговаря на вашите нужди и бюджет?

Цени за Zenfolio

Zenfolio има 3 плана – Starter, Pro и Advanced, като цените започват от $ 5 / месец за план Starter. Най-популярният, Pro план, ще ви струва $ 20 / месец, а Advanced планът се продава за $ 30 / месец.

Zenfolio-review-Цени за Zenfolio

Какво е включено в плановете?

 • Начален план за $ 5 / месец включва един уебсайт, който можете да изградите с редактор с плъзгане и пускане, неограничен брой снимки и видеоклипове, интеграция в социалните медии и отстъпки за изброяване на вашите творби в Photographer Central.
 • Про план за $ 20 / месец ще ви предостави вградена кошница за пазаруване и обработка на плащания, маркетингови кампании, персонализирани водни знаци и още повече възможности за персонализиране на сайта.
 • Разширен план за $ 30 / месец покрива всички функции на електронната търговия, зелен екран след снимане, множество методи за доставка, акаунти за много потребители и мини-сайтове за събития.

Плановете изглеждат страхотно с много функции, които могат да дадат на фотографите фантастично изживяване.

Цената на всеки от плана обаче варира в зависимост от платежния цикъл, за който искате да се абонирате. Можете да решите да бъдете таксувани месечно или ежегодно. Когато изберете годишен цикъл на таксуване, можете да спестите до 28% от цената.

В таблицата по-долу можете да видите колко ще платите, ако изберете или месечни, или годишни опции за плащане:

Период на плащане / ПланНачален планПро планРазширен план
1 месец$ 7$ 28$ 42
12 месеца$ 84$ 336$ 504
1 месец (таксува се ежегодно)$ 5$ 20$ 30
12 месеца (авансово плащане) $ 60$ 240$ 360

Както можете да видите, ниската цена от 5 долара на месец е само за предварителен годишен абонамент, докато ще трябва да плащате 7 долара всеки месец, ако искате да се таксувате месечно.

Важни са обаче не само основните функции за създаване на уебсайтове. За да бъде вашият сайт достъпен онлайн, важни са и хостинг функциите.

И така, какво точно получавате с всеки от плановете?

В таблицата сме поставили всяка една функция, която ще получите с различни планове за създаване на уебсайт на Zenfolio:

Начален планПро планРазширен план
Място за съхранениенеограниченнеограниченнеограничен
Максимален размер на файла за снимки JPEG, TIFF, GIF, PNG36 MB64 MB64 MB
Максимален размер и продължителност на видеоклипове2 GB или 20 минути.2 GB или 20 минути.2 GB или 20 минути.
Максимален размер за необработени или изходни файлове2 GB2 GB2 GB
Месечен трафик на честотната лентанеограниченнеограниченнеограничен
Качване на персонализирани логаКоито не са включенивключенвключен
Инструменти за уеб администратори от Google, Bing и Yahooвключенвключенвключен
Персонализирайте заглавката на сайтаКоито не са включенивключенвключен
Премахване на марката на Zenfolio от страниците на посетителитеКоито не са включенивключенвключен
Auto-инсталаторвключенвключенвключен
Гарантирано връщане на парите30-дневен или 14-дневен безпробен пробен период30-дневен или 14-дневен безпробен пробен период30-дневен или 14-дневен безпробен пробен период
Поддръжка на клиенти24/7/365 Поддръжка по имейл24/7 Чат на живо, Телефон & Поддръжка по имейл24/7 Чат на живо, Телефон & Поддръжка по имейл
Имейл шаблони и кампанииКоито не са включенивключенвключен

За съжаление, Zenfolio не включва имена на домейни, така че ще трябва да ги закупите отделно. От друга страна, няма опити за надстройка, така че получавате това, което плащате.

Плюсове на Zenfolio

Zenfolio наистина звучи като добър създател на уебсайт за фотографски бизнес. Той има куп отзивчиви шаблони, неограничено пространство за качване на вашите произведения, както и неограничена честотна лента, така че увеличаването на трафика няма да навреди на скоростта на уебсайта Ви, гъвкаво и ясно ценообразуване и 14-дневна безплатна пробна версия.

Нека разгледаме подробностите.

Разнообразие от шаблони

Zenfolio има 13 красиви шаблона за избор и продължава да добавя още. Съществуващите шаблони са лесни за персонализиране дори без познания по HTML, а има и опция за персонализиран шаблон за по-личен уеб дизайн.

Най-добрата част е, че шаблоните изглеждат различно. Така че дори и при не толкова голям избор, можете да намерите нещо, което да отговаря на нуждите на вашия проект.

Неограничена снимка & Качвания на видео

Сега не е нужно да избирате коя от трите снимки представлява вашия проект най-добрият. Можете да ги качите всички.

Zenfolio ви предоставя неограничено място за съхранение, за да качите толкова снимки или видеоклипове както искаш.

Имайте предвид, че има ограничения за самия размер на файловете. Но дори и с това можете да качвате висококачествени изображения, които ще изграждат вашето онлайн присъствие и ангажираност на потребителите.

Неограничена честотна лента

Zenfolio предлага неограничена месечна честотна лента на клиентите дори при стартовия план.

И това, разбира се, идва със собствени предимства. На първо място, дори и с върховете на трафика, the уебсайтът ще работи безпроблемно.

Второ, няма да е необходимо да надграждате до по-скъпи планове, дори когато уебсайтът ви започне да расте.

14-дневна безплатна пробна версия

Можеш изпробвайте всички функции на Zenfolio за 14 дни без дори да е необходимо да въвеждате данни за кредитната си карта.

По този начин можете да започнете да изграждате уебсайта и да видите дали предлаганите инструменти са достатъчни. Също така, вие получавате възможност да тествате, кой план отговаря най-добре на вашите нужди.

Гъвкаво и ясно ценообразуване

Има 2 опции за таксуване, предлагани с Zenfolio – месечно или годишно. Въпреки че месечните цени са малко по-високи, не сте принудени да поемете дългосрочни ангажименти.

Но най-добрата част е:

Има няма опити за надстройка – просто получавате всичко, което е споменато в списъка с функции на плана.

Противопоказания

Zenfolio също има няколко недостатъка. Така че в тази част на рецензията на Zenfolio ще разгледаме неговата ефективност, не толкова добрата поддръжка на клиенти и ограниченията, които идват с плановете.

Ето подробностите.

Няма определена гаранция за ненавременна работа

Zenfolio говори за своите хостинг функции много малко. Така че няма да намерите гаранция за ъптайм, което е малко смущаващо – искате уебсайтът ви да бъде готов по всяко време.

Също така открихме няколко потребителски рецензии на потребителите, които казват това микро провалите са постоянни – поне няколко на месец.

Това означава някои проблеми със здравето на сървъра на Zenfolio или лошо управление. Въпреки че не са регистрирани големи прекъсвания, така че трябва да сте добре.

Сравнително бавна скорост на сървъра

Сървърът се представя отлично в САЩ, Европа, Сингапур и Сидни. Ако обаче аудиторията ви се намира на места като Банглор или Токио – може да се почувствате разочаровани – сървърите не са добре оптимизирани да обслужват тези местоположения.

скорост на преглед на zenfolio

Zenfolio обещава да бъде наличен в световен мащаб, обаче, скоростта на сървъра трябва да бъде подобрена, за да отговаря действително на нуждите на тези потребители в целия свят.

Лоша поддръжка на клиенти

Ако плащате за план за начинаещи, единствените 2 варианта за получаване на помощ са едната имейл билети или база знания. За щастие библиотеката на знанията е обширна.

Но ако се нуждаете бързо от техническа помощ – билетите по имейл са малко разочароващи.

С други планове ще можете да се свържете с чат на живо или поддръжка по телефона. Просто бъдете търпеливи – понякога чакащите са малко по-дълги, отколкото бихме искали.

Ограничено обслужване

Zenfolio е ограничен до една индустрия – фотография. И с такава обширна платформа лесно би могъл да побере и други бизнеси.

И дори за фотографията, вие сте ограничени до инструментите, които предлага “Zenfolio”. Няма приложения с отворен код, които можете лесно да инсталирате.

Обзор на Zenfolio – Заключение

Zenfolio е удобен за създаване на уебсайт уебсайт може да ви помогне да стартирате уебсайт за фотография за нула време. Но както разбрахме от това ревю на Zenfolio, това е ограничена платформа.

Изпълнението на Zenfolio не е отлично. Същото е и с поддръжка. Може също да почувствате това На Zenfolio липсва малко гъвкавост.

За щастие има 14-дневна безплатна пробна версия. По този начин можете да проверите дали Zenfolio има всичко необходимо. В крайна сметка цените изглеждат достъпни.

Пробвали ли сте Zenfolio? Споделете своите мисли с нас в секцията за коментари по-долу!

Професионалисти

 • Неограничена честотна лента
 • 14-дневна безплатна пробна версия
 • Гъвкави фактури за фактуриране

Против

 • Без гаранция за ненавременна работа
 • Липсва гъвкавост
 • Липсва поддръжка на клиенти
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector