Преглед на FastDomain

FastDomain предлага споделени хостинг планове за хора на бюджет. Той предоставя прости услуги, по-подходящи за начинаещи потребители с по-малки уеб страници, които се нуждаят само от минимална поддръжка.


FastDomain предоставя хостинг услуги повече от десет години – тази компания е на пазара от 2005 г. В момента тя принадлежи на EIG (Endurance International Group) заедно с други хостинг доставчици като HostGator, BigRock и iPage.

Но нека да видим дали дългогодишният опит е направил този доставчик чудесен избор за нови клиенти. В този преглед на FastDomain ще тествам услугите му и ще видя как наистина се представя. Може би това може да бъде следващият ви хостинг доставчик?

Какво е FastDomain?

FastDomain е хостинг компания, предоставяща само няколко услуги: споделен хостинг, имена на домейни и SSL сертификати.

Ако търсите специални или VPS хостинг планове, които спечелихте’не мога да го получа тук. Това е доставчик за малки уебсайтове, за да получите лесен и бърз старт. Това може да означава силен фокус върху един вид услуга и следователно изключителна производителност.

Въпреки това, веднага след като разгледам началната страница на FastDomain, се съмнявам в качеството на тези услуги…

бърз домейн преглед евтин хостинг

Честно казано, може да започнете да се чудите дали този доставчик все още прави бизнес.

А остарелият дизайн е едно. Другият е колко объркваща е навигацията. Например, за да намерите цените и подробностите за плановете, които трябва да копаете, докато не ги намерите под "Помощен център". Не е много интуитивно, нали?

Но да не съдим книга по корицата й. Този преглед на FastDomain е тук, за да разберете колко добри са уеб хостинг услугите. Така че, нека разгледаме по-отблизо цените, характеристиките и цялостното представяне.

Цени на FastDomain

FastDomain има два плана за споделен хостинг: Basic (започва от $ 5.95) и (Pro, започващи от $ 15.99 / месец). Това са промотираните цени, валидни за първия мандат. И месечните разходи се различават в зависимост от продължителността на срока – ще получите най-евтината сделка, когато се абонирате за най-дълъг срок от 3 години.

цени за бързи домейни

За да продължи този преглед на FastDomain, нека да разгледаме накратко тези планове:

 • Основен – Този план започва от $ 5.95 / месец (при абонамент за поне 2-годишен цикъл на фактуриране). Предлага дисково пространство от 50 GB и немерирана честотна лента. Редовните цени за този план ще бъдат $ 8,99 на месец.
 • професионалист – Планът започва в $ 15.99 / месец за 36-месечен цикъл на фактуриране. Този разполага с неограничено дисково пространство и честотна лента и можете да получите толкова много домейни, колкото искате. Редовната тарифа за този план е $ 25,49 / месец за автоматично обновяване.

Дори и да гледам на промотираните цени, това не изглежда много достъпна услуга. Да не говорим, че за да постигнете сделката, трябва да се регистрирате за 3-годишния срок и да заплатите цялата цена предварително. За сравнение, nr.1 уеб хостинг доставчикът в нашия списък – Hostinger – има цени два пъти по-ниски за разширените планове!

Колкото до подновявания, цените стават още по-високи. И те следват същото правило, когато по-дългият срок означава по-ниски месечни разходи.

бързи планове за ценообразуване

Но за да получите задълбочен преглед на FastDomain, нека разгледаме по-подробно тези планове. По-долу можете да намерите таблица с всички основни функции, за да сравните двата плана:

Основенпрофесионалист
Дисково пространство 50GBнеограничен
BandwidthUnmeteredUnmetered
Поддържани домейни1неограничен
FTP акаунтинеограниченнеограничен
Имейл акаунти5неограничен
Поддръжка на клиентиТелефон, чат на живо, билетТелефон, чат на живо, билет
Безплатни автоматизирани архивиНеНе

Уебсайтовете се администрират с cPanel, което е най-интуитивната и удобна опция на пазара. Друго страхотно нещо, FastDomain също така включва и конструктор на уебсайтове Weebly с двата плана. Този е строител с влачене и пускане, предпочитан от много потребители заради красивия си дизайн и гъвкавост.

Но няма асистиран трансфер на уебсайтове. Така че, ако планирате да мигрирате вече съществуващ уебсайт, подгответе се да отделите известно време да го направите сами.

Що се отнася до сигурността на уебсайта, всички планове са с включен безплатен SSL сертификат. въпреки това, не получавате анти-злонамерен софтуер и анти-DDoS защита. Те се предлагат като отделни продукти, които автоматично се добавят в количката ви:

цени за преглед на бърз домейн

Същото се случва и с автоматизираните архиви – трябва да ги закупите отделно.

Разбира се, всички тези функции са наистина необходими. Но това е ход на подъл доставчик, за да поиска „без скрити такси“ и след това да постави предварително маркирани кутии в пазарската количка.

Особено, когато знаете, че най-добрите хостинг доставчици просто включват тези функции в плана.

Като цяло FastDomain има някои добри характеристики. Но не се изненадвайте, че промотираната цена става по-висока с добавянето на липсващите.

FastDomain Performance

За да оценя ефективността, тествах времето за реакция. И се оказва, че FastDomain всъщност не е толкова бърз.

Той отбеляза само под средното време за отговор. Скоростите в САЩ и Обединеното кралство са страхотни – стават толкова бързо, колкото 12 ms. Но в Япония времето за реакция става доста лошо с 1877 ms време за зареждане на страницата.

бързодействащо изпълнение

Но разбира се, това не трябва да е твърде странно, тъй като този доставчик има само едно местоположение на сървъра в САЩ. И използва HHD в сървърите, така че също не помага да се подобри скоростта.

Освен бързото време за реакция, вие искате добър ъптайм за вашия уебсайт. FastDomain дава 99,99% гаранция за продължаване. Но Какво тя осигурява, е 99,92% време на работа. И това означава почти 3 часа загубено време всеки месец!

Трябва да кажа, че оценката на производителността е друга не толкова оптимистична част от този преглед на FastDomain.

FastDomain Професионалисти

 • Само два плана: Е, това може да бъде предимство или недостатък, но с FastDomain няма да сте затрупани с опциите. Тук получавате прости и лесни планове за избор.
 • Подходящо за потребители на ниво влизане: Ако сте само начинаещ, тогава простото решение би било чудесен начин да започнете. FastDomain е насочен към простотата. И така, той е идеален за начинаещи.
 • 24/7 Поддръжка: FastDomain осигурява техническа поддръжка на разположение 24 часа в денонощието по телефон или чат на живо Така че можете да посегнете винаги, когато имате нужда.

Противопоказания на FastDomain

 • Няма опция за надграждане: FastDomain може да бъде полезен за стартъпи, но ако искате да развиете вашия уеб сайт, това не е най-добрият избор. Няма да можете да добавите допълнителна функция и всеки план има фиксирано количество ресурси.
 • По-долу стандартни услуги за клиенти: Е, имах едно от най-лошите преживявания с чатовете на живо тук. Попитах агента куп технически въпроси относно плановете. Представителят обаче дори не знаеше за какво говори и повечето от техническата му информация нямаха никакъв смисъл.
 • Абсурдни цени: В сравнение с всички функции, които предлага, FastDomain има някои нелепо високи планове за ценообразуване. Освен това ще намерите повече функции с по-добра производителност в далеч по-евтино ценообразуване. Това е крайно разочароващо.
 • Объркваща начална страница: Уебсайтът е твърде объркващ. Намирането на подходящата информация за него е забързана работа. Началната страница трябва да представлява компанията и такъв уебсайт изглежда просто мързелив.

Преглед на FastDomain – присъдата

Като добавим всички подробности от този преглед на FastDomain, се оказва, че това е доставчик с ниско качество.

Най- ценообразуването е доста скъпо и имайки предвид липсващите функции, ще похарчите още повече, за да получите функционален уебсайт. освен това, на минимален производителността прави този хостинг много разочароващ. Може да е поносим вариант за начинаещи, но определено не за дългосрочен план.

Не бих препоръчал FastDomain, на пазара има много много по-добри опции. Просто погледнете нашите най-добри хостинг доставчици – определено ще намерите нещо по-добро!

Професионалисти

 • 24/7 техническа поддръжка
 • Прости и лесни планове

Против

 • Бавно изпълнение
 • Високи цени
 • Под стандартната поддръжка на клиенти
 • Объркващ уебсайт на доставчика
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector