Преглед на OVH

OVH е международна хостинг компания с над 260 000 сървъри в 28 центъра за данни по целия свят. OVH се фокусира върху стартиращи фирми, малък бизнес, професионалисти и огромни корпорации.


Милиони потребители по целия свят използват OVH VPS, облачни или специализирани хостинг услуги, както и купуват имена на домейни. Всички те се доверяват на OVH да бъде сигурен и бърз – в края на краищата OVH е домакин на WikiLeaks, световноизвестна организация за секретна информация.

В този преглед на OVH ще видим дали тази компания осигурява висококачествен хостинг и го прави сигурно.

Характеристики и услуги на OVH

OVH има редица услуги фокусиран върху всички видове бизнес. Той може да оборудва както фрийлансъри, така и огромни корпорации с правилното хостинг решение:

 • Споделен уеб хостинг
 • Облачен хостинг
 • VPS хостинг
 • Специализиран хостинг
 • Хостинг на дистрибутори
 • Имена на домейни

ЗАБЕЛЕЖКА – някои OVH услуги може да не са достъпни на определени места. Например от септември 2017 г. споделеният уеб хостинг не е достъпен за САЩ.

В момента OVH се фокусира върху достъпно VPS решение за своите клиенти в САЩ. Така че, ако имате нужда от достъпен и мощен домакин, OVH може да бъде добър избор.

Нека видим какво предлага.

Ежедневно архивиране

За да защитите данните на уебсайта си, можете да изберете ежедневно автоматизирано архивиране. Това ще гарантира, че имате копие на функциониращ уебсайт, ако решите да тествате нова функция или се случи проблем.

OVH преглед създаване на резервни копия, възстановяване

GeoCache CDN решение

Мрежата за доставяне на съдържание (CDN) е серия от сървъри, които доставят информация на потребителя в зависимост от географското им местоположение.

OVH има широки мрежи от сървъри както в САЩ, така и в Европа.

Той гарантира, че вашите посетители от тези континенти получават възможно най-доброто време за зареждане.

И също така служи като мярка за безопасност. Ако нещо се случи с един сървър – друг може да скочи право и в запишете вашия уебсайт от престоя.

OVH контролен панел

В по-голямата част от това контролния панел се чувства излишно сложен. Тя е текстова и напълно персонализирана.

Няма файлов мениджър, с който да сортирате вашите файлове – дори не е базиран на уеб FTP клиент!

Един от простите тестове, които исках да направя за този преглед на OVH, беше намирането на сървъри на имена и след това създаването на поддомейн. Сървърите на имена бяха открити сравнително лесно, но създаването на поддомейн изискваше много неуспешни опити и дори малко предположения.

вярвам в това използването на cPanel би било по-добра възможност. Инсталирането му обаче струва $ 13,99, докато обикновените хостове предоставят cPanel безплатно.

OVH поддръжка на клиенти

За разлика от повечето домакини, OVH има налични са само две опции за поддръжка на клиенти – 24/7 имейл и телефон. За съжаление няма да можете да се свържете с него чрез чат на живо. Но в случай че имате малък проблем, OVH също има форум на общността.

Но освен че OVH не води чат на живо, има и някои добри неща.

Поддръжката по имейл работи 24/7 и след като изпратите заявка, можете да очаквате отговор след 2 до 3 часа. И това е бързо в сравнение с редица различни доставчици.

Също така е интересно, че дори да изпратите заявка на друг език, ще получите отговор на езика на държавата, в която сте се регистрирали.

Ако живеете в страна, чийто език не разбирате, това може да се окаже лек проблем. Но можем да похвалим OVH за неговата интернационалност.

OVH е локализиран в 19 държави. Във всеки от тях има отделен телефонен номер, на който трябва да се обадите, за да получите необходимата подкрепа.

И поддръжката по телефона е бърза.

След като наберете номер, свързването му отне по-малко от минута. Много пъти.

Агентите за поддръжка също бяха учтиви и полезни – лесно получих съвет как да инсталирам WordPress в акаунта си, както и как да го оптимизирам.

OVH Performance

В тази част от прегледа на OVH ще тестваме неговата ефективност.

OVH обещава 99.95% време за сървър. Въпреки това през последните 30 дни успя да отбележи това число. OVH беше над 99,85% от времето, което означава, че уебсайтът ви щеше да бъде отпаднал повече от 21 минути, ако сте хоствали с OVH.

Времето за отговор на сървъра също не беше изключително. Средно е 630мс. И това е под средното за индустрията от 550 милиона.

Като цяло OVH имаше солиден ход. Малко над 600 мили в редовен ден, този домакин изостава от най-добрите в бизнеса, но определено не е лошо.

Цени за OVH

OVH не предлага споделен хостинг в САЩ, а най-евтините VPS планове струват от $ 3,35 / месец. Можете да получите VPS Cloud план с 99,99% SLA за $ 8,96 / месец, а VPS Cloud RAM ще струва $ 11,87 / месец, ако плащате годишно.

OVH преглед-OVH ценообразуване

И така, какво получавате с всеки план?

 • VPS SSD план включва 2GB RAM и 20GB SSD памет.
 • VPS облак получава ви 99,99% SLA, 2GB RAM и 25GB място за съхранение.
 • С VPS Cloud RAM ще ви бъдат гарантирани 99,99% време за работа, 6 GB RAM и 25GB пространство за съхранение.

Всеки план допълнително има Anti-DDoS защита, инсталиране с 1 щракване и OVH API.

Можете също да закупите добавки, но надстройката не е досадна. Нито едно от полетата не е предварително маркирано за мен.

OVH преглед-OWH-добавки

Снимките струват $ 4,19 / месец, а всеки допълнителен 50 GB дисково пространство ще струва $ 7.

Можете да сравните плановете в таблицата:

VPS SSDVPS облакVPS Cloud RAM
Дисково пространство20 GB25 GB25 GB
BandwidthUnmeteredUnmeteredUnmetered
SSLвключенвключенвключен
Поддръжка на клиенти24/7 телефон, билет24/7 телефон, билет24/7 телефон, билет
Безплатни автоматизирани архивидадада

Преглед на OVH – Заключение

В този преглед на OVH можем да заключим, че той предоставя конкурентни цени за своите VPS планове. Това само по себе си прави този домакин заслужаващ внимание.

Има обаче някои проблеми.

Контролният панел не е лесен за използване и може да има повече възможности за поддръжка.

И докато производителността е просто средна, не е лошо. Много домакини не могат да постигнат дори това.

Така че, ако знаете какво правите и искате ясни цени – OVH е достоен домакин. Но може да не е най-добрият вариант за начинаещи.

Професионалисти

 • Конкурентно ценообразуване
 • Включена DDoS защита и SSL
 • Голям избор на местоположението на сървъра

Против

 • Труден за използване контролен панел
 • Лоши възможности за поддръжка
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector