Преглед на Verio

Verio е един от най-старите активни хостинг доставчици – от 1996 г. той предлага "направено просто" Уеб хостинг услуги, както и инструменти и домейни за изграждане на уебсайтове.


В това ревю на Verio ще видим дали е доверен ветеран на бизнеса или реликва от старите времена. Да видим как става.

Какво е Верио?

Verio е хостинг доставчик, който не се промени много през последното десетилетие. Той също така предлага доста малък избор от услуги. Ето какво включва:

 • Споделен хостинг
 • SSL сертификати
 • Имена на домейни

Така че, ако търсите посветен хостинг или VPS хостинг спечелихте’не мога да ги взема оттук. Компанията предлага само споделени хостинг планове за потребители на Linux и Windows. Съществува обаче специален план, наречен the "Дизайнерски костюми" която обхваща всичко, което някога ще ви е необходимо да създадете уебсайт.

Този план може да бъде отличен вариант за онези, които вече нямат съществуващ уебсайт или искат да стартират чисто нов от нулата.

Но за този преглед ще разгледаме основната услуга, която Verio предлага – споделеният уеб хостинг. Да видим колко е добро всъщност.

Цени на Verio

Verio предлага два споделени хостинг плана на Linux – и те струват съответно $ 9.99 / месец и $ 18.99 / месец. Цената е валидна при покупка за 2 години предварително – и това всъщност е доста скъпо.

verio преглед на Linux планове

Например, по-евтиният, 9,99 $ Verio Basic план всъщност ще бъде $ 10,99, ако решите да платите за 1 година предварително вместо това.

И по-скъпият план от 18,99 долара на месец ще струва 19,99 долара на месец, ако изберете по-кратък цикъл на плащане.

И ако се интересувате от хостинг на Windows, Verio има и план за Windows, който струва $ 9,99 / $ 10,99 на месец.

verio преглед на Windows планове

Сега, след като разгледахме всички планове, нека видим какви функции ще ви получат.

Характеристики на плановете Verio

В тази част на ревюто на Verio, нека да разгледаме основните характеристики на всеки от наличните планове:

Verio Basic Verio EnhancedVerio Windows
Дисково пространствонеограниченнеограниченнеограничен
BandwidthScalableScalableScalable
Колко домейна са разрешени?1неограниченнеограничен
HDD или SSD, използвани в сървърите?HDDHDDHDD
SSLСподелен SSLСподелен SSLСподелен SSL
Имейл акаунти1неограниченнеограничен
FTP акаунтинеограниченнеограниченнеограничен
Хостинг панелvDeckvDeckvDeck
Auto-инсталаторВключено (Mojo Marketplace)Включено (Mojo Marketplace)Включено (Mojo Marketplace)
Скриптове за автоматично инсталиране70+70+70+
Гарантирано връщане на парите30 дни30 дни30 дни
Поддръжка на клиентиТелефон, чат на живо, билетТелефон, чат на живо, билетТелефон, чат на живо, билет

Като цяло доста добро показване.

Verio Performance

Изпълнението е важна част от всеки хостинг доставчик. И като цяло, Verio не се представя толкова добре, колкото би трябвало. За тестване на времето за реакция проверихме уебсайт, хостван на сървърите на Verio и видяхме колко бърз е в целия свят.

Резултатите бяха под средното ниво.

Изпълнение на Verio

Те свършиха доста добра работа в района на САЩ и Великобритания – но отидоха над 500 мс в Япония и Бангалор. Други региони като Сингапур и Сао Паоло имат среден резултат.

Тестът за ъптайм също не беше толкова голям. Уебсайт, хостван на Verio беше нагоре само за 99,87% от времето. Може да изглежда много – но всъщност това означава, че уебсайтът е за почти час всеки месец.

На пазар, където много добри доставчици могат да доставят ъптайм от 99,99% и по-добре, този резултат ме разочарова.

Професионалисти на Верио

Така че, за да завърша този преглед на Verio, бих искал да започна с нещата, които ми харесаха за този доставчик. Има двойка:

Лесен за използване

Verio предлага лесни решения и го прави още по-малко сложно, когато става дума за добавяне на ресурси. Въпреки че предлагат само контролния панел vDeck, вие ще можете да инсталирате скриптове, използвайки Mojo Marketplace, без никакви излишни.

Ъпгрейди без стрес

Преминаването от един план в друг е моментално. Файловете не трябва да бъдат премествани и няма престой. Преминаването на уебсайта към нов план е много просто – просто се свържете с поддръжката на клиентите и ги оставете да свършат работата. също опростена тук. Освен това направиха напълно без стрес. Всичко, което трябва да направите, е да поискате абонамента и те ще го надстроят.

Верио против

Лоша поддръжка на клиенти

Въпреки че поддръжката на клиентите няма проблеми с обновяването на плана ви, това тук приключва техния опит. И истината е, че не съм виждал добри отзиви от клиенти онлайн за тяхната поддръжка на клиенти, така че не съм единственият, който забеляза това.

Verio предлага опция за чат на живо, но им отнема много време, за да се свържат с вас.

Освен това, изглежда, те имат минимални познания за всякакви технически неща и често не могат да се свържат с вас – или когато го направят, оказвайте някаква проактивна помощ. Като цяло поддръжката на клиентите е слаба. Наистина слаб.

Сериозно лоши цени

Споделените хостинг планове са просто твърде скъпи. $ 9,99 / месец за обикновен хостинг план е ценен маркер още от 90-те. Особено като се има предвид, че с плана не получавате добри характеристики, нито солидни показатели.

Много стандартни функции идват като премия

Нека поговорим за функциите тогава. Въпреки плановете да са скъпи, там не получавате много от опциите за премиум. Резервно копие на сайта & Услугата за възстановяване е 27 долара за две години. Сигурността на уебсайта е $ 19,95 на година. Създател на уебсайт (безплатна премия за много хостинг доставчици!) Е допълнително 8,99 долара на месец.

Точно така, вашият скъп хостинг доставчик се превръща още по-скъпо. Не е страхотно.

Преглед на Verio – Присъдата

Като цяло, Верио вече не е добър домакин. Основана е през 90-те години и в по-голямата си част – тя е останала там. Качество на услугите на Subpar, лоша поддръжка на клиенти и ужасно съотношение цена / качество и сред причините, поради които трябва да потърсите другаде.

Вместо това можете да бъдете много по-добре с други доставчици на хостинг услуги.

Професионалисти

 • Лесен за използване
 • Надграждането на плана е просто

Против

 • Цените са твърде високи
 • Допълнителните функции надуват цената още повече
 • Няма cPanel
 • Страхотна поддръжка на клиенти
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector