Преглед на WP Engine

WP Engine е специализиран хостинг доставчик на WordPress, който твърди, че предлага гъвкави и интелигентни сървърни решения за бизнеса. Партнирайки с уеб услуги на Amazon и платформата на Google Cloud, тя цели да гарантира хостинг за корпоративен бизнес за всеки WordPress сайт.


И предприятията се доверяват на този доставчик: впечатляващият списък с клиенти включва имена като Microsoft, National Geographic и SoundCloud. Но колко добър WP Engine е наистина – и правилен ли е WordPress хостинг вариант за вас?

Реших да го тествам сам.

Какво е WP Engine?

WPEngine преглед-страница

WP Engine се фокусира върху иновативни технологични решения и обслужване на клиенти от най-високо ниво. Предназначена за разработчици и бизнес потребители, тази платформа има за цел да повиши вече мощната WordPress CMS до своите граници.

Това е напълно управляван хост. И това не само означава, че няма да се налага ръчно да настройвате и оптимизирате WordPress. На всичкото отгоре са достъпни различни инструменти за ефективност и управление. Като цяло това трябва да доведе до по-добро изживяване на потребителите и разработчиците.

И ако се появят някакви проблеми, има специализиран екип от WordPress, готов да ви помогне.

WP Engine не е просто хост, това е платформа за цифрово изживяване, която претендира да помогне на хиляди потребители да успеят онлайн, използвайки платформата WordPress. Така че нека да разгледаме функциите, които тази платформа предлага.

Солиден списък с функции на WordPress

Това са ключовите функции на WordPress, които WP Engine може да предложи:

 • Избор на сървър и услуга GeoTarget
 • Разработване, постановка и производствена среда
 • Подобрени функции за сигурност
 • Шаблони за захранване с рамка на Genesis

За какво са подходящи тези функции? Нека ги разгледаме един по един.

Местоположение на сървъра и услугата GeoTarget

WPEngine преглед-сървър-мястоWP Engine ви позволява да изберете необходимите сървъри и тяхното местоположение, за да осигурите най-доброто изживяване на аудиторията си по целия свят.

Google сървъри включват местоположения в САЩ, Европа и Азия. AWS сървъри покриват Канада, повечето от САЩ, Европа и Азия.

Звучи добре – но защо някой ще се нуждае от сървъри по целия свят, така или иначе?

Отговорът е прост. Колкото по-близо е сървърът до посетителя, толкова по-бързо уебсайтът ви може да се зареди. Това не само означава повишено потребителско изживяване, но също така е фактор за класиране за Google и други търсачки. Според Google, бързият уебсайт е добро нещо – затова е важно да направите своя така..

Но има нещо по-интересно от избора на местоположението на сървъра.

WPEngine преглед-GeoTargetЗа допълнително $ 15 / месец WP Engine ви осигурява GeoTarget услуга.

Въз основа на местоположението на посетителите, той автоматично предоставя съдържание, адаптирано към местоположението – показва местна валута, географски подходящо съдържание или пренасочва потребителя към локализиран уебсайт.

Функцията е изключително подходяща за електронната търговия, като се фокусира върху няколко различни локала.

Dev, Stage, Prod среди

За изграждане, актуализиране или тестване на вашия сайт, WP Engine ви осигурява 3 среди :

 • развитие;
 • Постановка;
 • производство.

В сценична среда, ще можете да клонирате съществуващ сайт и да изпробвате актуализации на теми, нови теми или плъгини. Това е спокоен начин да изпробвате нови неща – няма случайно да счупи вашия първоначален сайт и да работи напълно, докато инсталирате промени.

Най- среда за развитие е най-доброто за въвеждане на нови промени в разработването на уебсайтове. Използвайки средата за разработка на WP Engine, можете да проверите дали всички промени работят правилно, преди да ги приложите към оригиналния сайт. И накрая, има един производствена среда, където готовият и тестван продукт върви на живо.

По този начин се създава тристепенен сигурен работен процес и всички промени могат да бъдат тествани и прилагани само когато тестовите сайтове функционират безупречно.

Функции за защита на WP Engine

WP Engine гарантира сигурността на уебсайта, като ежедневно извършва автоматизирани резервни копия. По този начин гарантирате, че копието на перфектно функциониращ уебсайт съществува в случай, че попаднете на проблем.

Също така, WP Engine разполага с вътрешен екип от инженери по сигурността. Те се уверяват, че няма пропуски в сигурността, като преглеждат кодовете и извършват одити във всички вътрешни среди.

Трафикът се криптира със SSL сертификати, а уебсайтовете се сканират за заплахи автоматично. WP Engine също управлява основните актуализации и корекции. Преди да ги препоръча, WP Engine старателно проверява всички основни актуализации.

За да осигурите безопасност от ваша страна, можете да добавите двуфакторна идентификация, така че да има още по-малък шанс някой да хакне във вашия акаунт.

И ако нещо се случи, екипът за поддръжка ще ви помогне да извършите възстановяване след бедствия, така че уебсайтът да може да функционира без загуби.

Но ако искате да осигурите първокласна сигурност и включените функции изглежда не са достатъчни, можете да получите допълнителен пакет за $ 30 / месец. Ще те получи DDoS защита, а защитна стена на уеб приложение (WAF), SSL / TLS в края на мрежата и Cloudflare CDN.

Удобни за потребителя рамкови шаблони Genesis

Всички потребители на WP Engine са снабдени с лек и SEO оптимизиран Рамка за генезис за изграждане на уебсайта им. Включва 35+ премиум теми предназначени за WordPress сайтове.

WPEngine преглед-Genesis-теми

Всички теми са изградени върху HTML5 и са мобилен оптимизиран също. Genesis следва най-добрите практики за сигурност на WordPress и също така включва автоматични актуализации за да поддържате вашия сайт актуален.

За моя тестов сайт избрах темата на агенцията Pro. Той е лесно приспособим чрез настройките на тема Genesis и включва редица цветови схеми и опции за оформление. Но преди да можете да използвате темите, ще трябва да инсталирате както Genesis, така и избраната от вас тема.

WPEngine преглед-Genesis персонализиране

Що се отнася до самия шаблон, той отнема доста настройка, за да изглежда уебсайтът ви уникален. За щастие, всички персонализиране са лесно управляеми с опцията за визуализация на живо в WordPress.

Производителност на двигателя на WP

WP Engine гарантира 99,95% време за работа което означава, че вашият уебсайт не трябва да слиза повече от 43 за ден и 4 часа и 22 минути годишно. Това е резултатът, който повечето домакин трябва да търси.

Така че аз направих собствен тест, за да проверя както времето за реакция, така и времето за реакция на сървъра.

И от времето, когато съм регистрирал сайта си с WP Engine, уебсайта ъптаймът беше перфектен 100%. Времето за реакция също беше доста последователно, средно при 322,94 ms.

WP-двигател-непрекъсната работа-с-CDN

По време на периода на тестване, Глобален CDN (Мрежа за доставка на съдържание), беше включена. Той работи, като създава мрежа от сървъри по целия свят и доставя статичното съдържание от най-близкия сървър до мястото на заявка.

В най-добрия случай, CDN ще гарантира, че имате 100% време за превключване от един сървър на друг, ако някой внезапно спре да функционира. И, като изглежда, CDN работи наистина добре.

Но има още.

CDN има за цел да доставя статично съдържание, като снимки, CSS или JavaScript, много по-бързо на посетителите на уебсайта по целия свят. И така, реших да тествам и това.

При изключен CDN средното време за зареждане на страницата беше около 0,5 секунди. Което не е лошо, но би могло да бъде малко по-добро за лека страница.

След включването на CDN получих различни резултати. Понякога това прави зареждането на страницата по-бързо със 372ms. Но няколко пъти получих и резултати от 0,8.

WPEngine от преглед на товар пъти-CDN-на

Като цяло, няма достатъчно доказателство, за да извикате CDN на WP Engine по определен начин, за да намалите времето за зареждане на уебсайта си. И има смисъл – с вече ниското време на зареждане има само толкова много CDN.

Най-сетне беше време за финален тест. Тест за натоварване от САЩ и чужбина.

Измерих пъти за отговор с 50 виртуални потребители, тестващи от местоположението в САЩ. И с включен и изключен CDN, сървърът показа отлична производителност. Времената за реакция не се променят, дори когато трафикът е по-висок и остава около 25 милиметра.

WPEngine преглед-време за реакция-CDN-он-САЩ

Същото се случи, когато подобен тест с 50 виртуални посетители беше проведен от Сеул. И докато времената на реакция там изоставаха в сравнение със САЩ, те останаха последователни през целия тест и бяха средно около 200 мс.

WPEngine преглед реакция пъти товар тест-CDN-он-Сеул

Така като цяло – сървърите на WP Engine осигуряват стабилна производителност и безупречна продължителност на работа по целия свят. Не открихме значителни недостатъци.

Цени на двигателя на WP

Плановете на WP Engine започват от $ 35 / месец за План за стартиране и да достигне $ 290 / месец с План на мащаба. Но ако притежавате огромен онлайн бизнес, изискващ допълнителни ресурси, ще можете да договаряте най-подходящата за вас сделка с Персонализиран план.

Преглед на WPEngine: опции за ценообразуване

Всички планове включват SSL сигурност, Глобален CDN бустери, 36 премиум теми, и 24/7 чат поддържа.

WP Engine обаче Стартов план за $ 35 / месец, както показва името, е най-подходящ за онези, които просто стават на крака в онлайн бизнеса. Тя ви осигурява 1 сайт, 10GB съхранение, 50GB честотна лента / месец, и граници месечни посещения да се 25000. Това е планът, който тествам.

Ако не сте нов в разработването на уебсайтове и притежавате по-голям проект (или няколко!), Отидете за План за растеж за $ 115 / месец или План на мащаба за $ 290 / месец. Ще получите повече място за съхранение, честотна лента и месечни посещения.

Също така ще можете да го направите създайте множество сайтове и използвайте импортиран SSL сертификати. 24/7 поддръжка по телефона е друга добавена функция за бързото решаване на всички проблеми.

И в случай, че превишите месечния лимит за посетители, WP Engine ще ви таксува $ 2 за всеки 1000 допълнителни посещения.

Но както при повечето домакини, има и уловка.

WPEngine преглед-upsells

WP Engine има доста продажби. И макар че функции като GeoTarget не са от съществено значение за много бизнеси, определено бих искал да се включи защита срещу DDoS атаки.

За съжаление, имената на домейни също не са включени. Не можете да ги купите директно от WP Engine, така че ще трябва да намерите регистратор на имена на домейни и да ги закупите другаде.

По-положителна забележка, WP Engine е един от малкото доставчици, които предлагат прозрачни цени. Тя остава същата дори след подновяването. Още по-добре можете да спестите малко пари, като поръчате годишен план – два месеца ще бъдат покрити от WP Engine.

Можете да разгледате таблицата по-долу, за да сравните плановете на WP Engine:

СтартиранеРастежмащабПерсонализиран
Дисково пространство10 GB20 GB30 GB100 GB – 1 TB
Bandwidth50 GB200 GB400 GB400 GB – 5 TB+
Месечни посещения 25 000100 000400 000Милиони
Домените са разрешени151525
SSLвключенВключено + внесеноВключено + внесеноВключено + внесено
Имейл акаунтидададада
Поддръжка на клиенти24/7 Чат на живо24/7 Чат на живо, 24/7 Телефон24/7 Чат на живо, 24/7 Телефон24/7 Чат на живо, 24/7 Телефон
Безплатни автоматизирани резервни копиядададада
GeoTargetекстраекстраекстравключен

Всички потребители могат да закупят допълнителни функции. Ефективност на съдържанието характеристики разходи $ 25 / месец, GeoTarget е $ 15 / месец, Global Edge Security разходи $ 30 / месец, и WordPress Multisite е $ 20 / месец.

Поддръжката на клиенти е добра, може да направи някои подобрения

WP Engine обещава да достави награда поддръжка за всички свои клиенти. И опитът ми с екипа за поддръжка започна още преди да закупя хостинг план. По някакъв начин кредитната ми карта беше отхвърлена, въпреки че средствата бяха достатъчни. Затова пробвах чата на живо.

Агентът за поддръжка по продажби не можа да ми помогне, но ми препоръча да се свържа с екипа за фактуриране чрез електронни билети. И макар да отне няколко часа, за да се подреди всичко, в крайна сметка всичко беше наред.

След като уебсайтът ми беше работещ, нещо се почувства. Затова реших да притеснявам поддръжката на клиентите само малко повече.

Времето за чакане не съществуваше. Въпреки че бях 6-ти на опашката, им отне около минута или около това.

Агентът беше професионалист и отговори на всички мои въпроси. Също така, той направи тест на моя уебсайт и предложи решение да ускоря зареждането на уебсайта ми по-бързо.

Като цяло опитът за поддръжка на клиенти на WP Engine беше доста добър. И ако имате по-сериозни проблеми, виждам, че поддръжката е професионална, бърза и умела да помогне.

Преглед на WP Engine – присъдата

WP Engine осигурява това, което обещава. Производителността на сървърите е безупречна. Услугата е лесна за използване и има много функции, които WordPress разработчиците ще обичат абсолютно. Като цяло, това е много добро хостинг изживяване.

Но винаги има място за подобрение.

Ако всички отдели за поддръжка на клиенти бяха на разположение 24 часа в денонощието, процесът на закупуване би бил много по-удобен. А планът за влизане струва $ 35 / месец плюс $ 2 за допълнителни 1000 посетители. Това прави WP Engine по-малко желана опция за потребители, които имат само един активен уебсайт.

Като цяло обаче WP Engine е добра управлявана WordPress хостинг опция. Ако сте напреднал потребител, който търси мощна платформа, това е пътят.

Професионалисти

 • Мощен CDN
 • Голяма производителност
 • Лесна за настройка

Против

 • Чатът на живо не решава всички запитвания веднага
 • Планове скъпи за един потребител на уебсайт
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector