Globat pregled

Globat je web hosting usluga koji ima za cilj pružiti usluge web hostinga svima koji žele pokrenuti i održati svoju internetsku prisutnost.


Pružajući usluge web hostinga i registracije domena, Globat tvrdi da je lider u Performance Web Hostingu® s pristupačnim, kvalitetnim rješenjima za kupce širom svijeta. Američka hosting tvrtka smatra da je njegova posvećenost službi za korisnike i tehničkoj podršci Globat uspješan.

Razočarano, na popisu usluga Globat nećete pronaći napredna hosting rješenja poput Cloud ili VPS poslužitelja. Mogu li njegovi dijeljeni planovi hostinga zaista zadovoljiti sve potrebe klijenta?

U ovom pregledu Globat-a spremni smo unakrsno provjeriti sve tvrdnje domaćina i vidjeti hoće li pružiti ono što je obećano.

Pa idemo naprijed i krenimo!

Globat cijene

Globat ima 2 zajednička plana za hosting – GX01 i GX19 koji cijene počinju od 4,44 USD mjesečno. Skuplja opcija GX19 koštat će vas 19,99 USD mjesečno. S oba plana dostupne su samo jednogodišnje pretplate i morat ćete ih platiti unaprijed.

globat dijeli pregled hostinga

Uz GX01 i GX19, dobit ćete neograničen prostor na disku, račune e-pošte i naziv domene. Međutim, planovi se razlikuju u drugim značajkama:

 • Sa GX01 planom za 4,44 USD mjesečno, dobivate 50 MySQL baza podataka i alata za e-trgovinu za do 15 proizvoda.
 • GX19 plan za 19,99 USD mjesečno uključuje neograničene baze podataka i alat za e-trgovinu za do 50 proizvoda.

Uz vidljivu razliku u troškovima dva hosting plana, značajke izgledaju prilično slično. Dakle, jedini slučaj u kojem biste imali koristi od GX19, jeste ako planirate imati malu, 50-tak internetsku trgovinu. Iako postoje bolji i manje ograničeni alati za istu cijenu.

S druge strane, jeftiniji plan djeluje pristupačno. Uostalom, dobijate neograničene resurse i domenu za 4,44 USD mjesečno.

Ali, tu je priličan ulov.

Planovi su dostupni samo za razdoblje od 1 godine, a nakon toga cijena GX01 skoči. Obnavlja se na 14,95 USD mjesečno. A to je prilično cijena!

Također možete dobiti malo jeftinije cijene nakon obnove ako odaberete dulji rok naplate. U tablici možete usporediti cijene:

Period plaćanjaGX01 Planirajte mjesečnu cijenuGX01 Plan kumulativne cijene
12 mjeseci$ 14,95$ 179,40
24 mjeseca$ 13,95$ 334,80
36 mjeseci$ 12,95$ 466,20

Napokon, cijene u Globatu ispadaju prilično skupo. U svakom slučaju, možete provjeriti tablicu da biste usporedili oba plana. Možda je ipak vrijedno gostovanja s Globatom?

GX01 planGX19 plan
DiskNeograničenNeograničen
Širina pojasaNeograničenNeograničen
Domene su dopušteneNeograničenNeograničen
HDD ili SSD koji se koriste u poslužiteljima?HDDHDD
SSLUključeno (besplatno za domene registrirane na Globatu)Uključeno (besplatno za domene registrirane na Globatu)
Anti-DDoS zaštitauključenuključen
Zaštita od zlonamjernog softveraNeNe
Računi e-pošteNeograničenNeograničen
FTP računiNeograničenNeograničen
Graditelj web stranicauključenuključen
eCommerceDo 15 proizvodaDo 50 proizvoda
Potpomognut prijenos web mjesta NeNe
cPanelUključeno (internetski FileManager)Uključeno (internetski FileManager)
Auto-instalaterDaDa
Povrat novca zagarantovan30 dana30 dana
Korisnička podrška24/7 Razgovor uživo, telefon, ulaznica & Pitanja i odgovori
Odabir lokacije poslužiteljaNe – samo u SAD-uNe – samo u SAD-u
Besplatne automatizirane sigurnosne kopijeNeNe

Čak i nakon usporedbe planova, GX01 izgleda logičnije – dobivate gotovo isto, ali jeftinije. Ali imajte na umu povećanje cijene. Nakon obnove će skočiti, pa ako performanse nisu vrhunske, ostanak s domaćinom duljim od godinu dana možda neće biti vrijedan.

Globat izvedba i vrijeme rada

Globat ne nudi nikakvo jamstvo za produženje rada. Međutim, vjerojatno ćete biti sigurni u slučaju isključenja struje – Globat ima dizelski generator i podršku za UPS.

Također, u zadnjih 30 dana, Dobavljač je uspio zadržati 99,998% produžetka. To znači da su poslužitelji mogli raditi manje od minute. Prilično sjajan rezultat!

Globat-pregled-globat-neprekidnog rada

S druge strane, učinak Globat-a mogao bi se i trebao poboljšati. Naše alat za testiranje ocjenjuje ocjenom C – samo malo iznad prosjeka.

Vremena u SAD-u su sjajna i ne dosežu 100 ms. Međutim, na drugim kontinentima je potrebno ozbiljno poboljšanje. Banglore i Japan zaostaju dosta, ne uspijevajući zadržati prosjek u industriji od 553 ms.

brzina pregleda globat

Hosting web stranica s ciljanom publikom u SAD-u bit će prilično sjajno – ne biste trebali osjetiti kašnjenje u učitavanju stranica. Međutim, ne mogu reći isto s drugim kontinentima.

Za i protiv Globat-a

Krenuvši dalje prema pregledu Globat-a, sljedeća stvar koju moram učiniti je istaknuti prednosti i nedostatke Globat-a i njegovih zajedničkih hosting planova. Nakon toga trebali biste biti u mogućnosti odlučiti jesu li Globatovi hosting planovi dovoljno dobri za vaše web stranice i tvrtke.

Globat pros

Ovaj pregled Globat-a pokazuje da pružatelj usluga hostinga pruža neke sjajne značajke sa svojim hosting planovima i uključuju:

Povrat novca zagarantovan – Globat vraća novac kupcima koji nisu zadovoljni njegovim planovima hostinga u roku od 30 dana od pretplate. To čini Globat boljim od nekih pružatelja usluga hostinga koji nude kraće dane za svoju strategiju garancije povrata novca.

Dobar sustav podrške – pružatelj usluga hostinga nudi 24/7 podršku za svoje kupce. Globat’tehnički tim dostupan je putem Live Chat, Telefon i on-line ulaznica. Slično tome, dostupni su dovoljni FAQ-vodiči za upute u Globatu’baza znanja.

Potpuno opremljena upravljačka ploča – upravljačka ploča koja dolazi s planovima za hosting je potpuno opremljena. Na upravljačkoj ploči nalaze se internetski FileManager, statistika web mjesta i neki drugi alati za upravljanje e-adresama i MySQL bazama podataka. Globat nudi i videozapise s vodičima koji vam mogu pomoći u jednostavnoj navigaciji na upravljačkoj ploči.

24/7 Nadgledanje mreže – Globat ima dvije lokacije podataka u Bostonu u SAD-u. Te se lokacije podataka prate 24/7 i imaju sigurnosno kopiranje UPS-a, kao i rezervni generator.

Globat kontra

Primijetili smo i nekoliko nedostataka koji dolaze izborom Globat-a:

Nema određenog produžnog jamstva – Globat ne uspijeva odrediti vrijeme njezinog produženja ili stanke. To je vrlo uznemirujuće jer nepostojanje takve obveze znači neizvjesnost za kupca. Srećom, nedavni rezultati pokazuju da je Globat prilično dobar u minimalnom vremenu zastoja.

Odsutnost naprednih hosting paketa – Globat ne nudi napredne hosting pakete poput oblačnog hostinga, namjenskog hostinga, VPS-a ili hosting prodavača. S nedostatkom takvih usluga, pružatelj usluga hostinga nije namijenjen web lokacijama i tvrtkama sa visokim učinkom. Također, kad vaša web stranica raste, obavezni ste promijeniti davatelja usluga – jednostavno nema mogućnosti skalabilnosti s Globatom.

Relativno mala brzina poslužitelja – brzina poslužitelja je brza samo u Americi i prilično je podnošljiva u ostalim dijelovima svijeta.

Cijene obnove – GX01 plan je pristupačan samo za početno razdoblje od 1 godine. Nakon toga cijena skače za 10 dolara. Na kraju možete plaćati 14,95 USD mjesečno. Vrijedi li to platiti? Sada je na vama da odlučite.

Revija Globat – presuda

Ta je Globatova recenzija to pokazala domaćin još uvijek ima dosta prostora za napredak. Najjeftiniji plan odličan je za početno razdoblje – u SAD-u ćete imati sjajna vremena odziva i prilično neograničene mogućnosti.

Ali tada dolaze sve nedostatke Globat-a.

Nakon obnove, cijene GX01 povećavaju se 3 puta. Jamstvo za produženje rada također nigdje nije pronađeno, tako da pitanje, ako možete vjerovati ovom domaćinu, ostaje bez odgovora. A ako se odlučite ugostiti bilo gdje drugdje osim u SAD-u, brzina poslužitelja je podnošljiva.

Imajte na umu da s Globatom nećete imati nijednu opciju skalabilnosti.

Možemo li preporučiti ovog domaćina? Pa, ako vam treba samo mala web stranica za američku publiku za godinu dana – da, sigurno. Ali to je prilično puno uvjeta, pa i vi bolje potražite drugog uglednog domaćina.

prozodija

 • 30-dnevno jamstvo povrata novca
 • Dobra podrška
 • Neograničeno skladištenje

kontra

 • Nema jamstva za neispravno poslovanje
 • Slaba brzina poslužitelja
 • Nema naprednih hosting paketa
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector