Një përmbledhje e vogël portokalli

Një Portokall i Vogël pretendon se u siguron përdoruesve të saj pajisje të nivelit të lartë të serverit dhe çmime të ndershme. Me garanci të lartë në kohë dhe serverë të besueshëm, premton të jetë një mundësi e shkëlqyeshme për përdoruesit fillestar, si dhe bizneset e vogla.


Por është një gjë për tu premtuar – dhe një gjë krejtësisht tjetër për të dhënë në të vërtetë.

Në mënyrë që të zgjidhni opsionin më të mirë për faqen tuaj, ju dëshironi të shikoni më afër se çfarë është në gjendje ofruesi. Pra, këtu është një përmbledhje e vogël në Portokalli mbi çmimet, performancën dhe karakteristikat e përgjithshme për planet e pritjes së përbashkët.

Farë është një portokall i vogël?

Një Portokalli i Vogël ofron një grup të tërë opsionesh për shumë lloje të ndryshme të përdoruesve.

Isshtë si një përcaktim i librit shkollor të a "dyqan me një ndalesë". Përdoruesit e rregullt mund të zgjedhin ueb i përbashkët hosting, ndërsa ekspertë më të përparuar mund të zgjedhin ose VPS ose a i dedikuar server. A emri i domain është vetëm disa klikime larg, dhe për sipërmarrësit, ka reseller duke pritur, kështu që ata mund të krijojnë një kompani pritëse të tyre.

E gjithë kjo drejtohet duke përdorur disqe SSD në qendrat e të dhënave me bazë në SH.B.A. – kështu që besueshmëria dhe aksesueshmëria e serverëve duhet të jetë seriozisht e mirë.

Dhe ndikimi mjedisor i këtyre serverëve duhet të jetë praktikisht joekzistent. Kjo sepse Një Portokalli i Vogël mbështet energjinë e rinovueshme dhe e përdor atë për të kompensuar çdo ndikim negativ mjedisor që mund të bëjnë serverët e tyre.

Pra, e gjithë kjo tingëllon interesante – dhe në këtë një përmbledhje të vogël në Portokalli, ne do të testojmë shërbimet e përbashkëta të ofrimit të internetit të ofruesit për të parë se si performon kjo kompani.

Një çmim i vogël portokalli

Një Portokall i Vogël ka 4 plane në total, me çmime që variojnë nga $ 5.92 / muaj në 25 $ / muaj. Në krahasim me shumë nga konkurrentët, kjo është në të vërtetë mjaft e shtrenjtë.

Sipas kompanisë, e dyta më e lirë, "i vogël" plani i pritjes është më i popullarizuari nga opsionet e tij.

Le të kemi një përmbledhje të asaj që ofrojnë këto plane:

 • i vockël – 5.92 dollarë në muaj, 1 faqe interneti, hapësirë ​​në disk 500MB, gjerësi bandë 5 GB.
 • i vogël – 8 dollarë në muaj, faqet e internetit të pakufizuara, hapësira në disk 5 GB, gjerësia e bandës 50 GB.
 • medium – 15 dollarë në muaj, faqet e internetit të pakufizuara, hapësira në disk 15 GB, gjerësia e bandës 150 GB.
 • i madh – 25 dollarë në muaj, uebfaqe të pakufizuara, 30 GB ruajtje, gjerësi bandë 500 GB.

Kjo është mjaft e kushtueshme për të qenë e drejtë – për më shumë arsye për të parë një nga afër se si saktësisht një Portokalli i Vogël po ngarkon klientët e saj.

Dhe bëhet interesante: çmimet e shtrenjta që keni parë më herët mund të pakësohen nëse blini një plan pritjeje afatgjatë.

Një Portokalli i Vogël tregon çmimet për ciklin më të shkurtër të faturimit, dhe që gjithmonë është opsioni i shtrenjtë. Në këtë mënyrë, kur zgjidhni një periudhë më të gjatë, do të befasoheni këndshëm që çmimi mujor ulet.

Ky është një ndryshim i mirëpritur nga shumë ofrues të tjerë të pritjes, i cili gjithmonë do t’ju tregojë çmim për periudhën më të gjatë në mënyrë që ta bëni atë të duket shumë i lirë.

Vetëm plani i tij më pak i shtrenjtë "i vockël" nuk ka një periudhë pagese më të shkurtër se 12 muaj.

Në mënyrë që të merrni një imazh më të qartë, këtu është një tabelë që tregon se sa do të duhet të paguanit përpara – për secilën kohëzgjatje dhe secilin plan.

Periudha / Plani i Pagesësi vockëli vogëlmediumi madh
1 muaj$ 8.00$ 15.00$ 25.00
12 muaj$ 71.00$ 86.00$ 124.00$ 228.00
24 muaj$ 142.00$ 172.00$ 248.00$ 456.00
36 muaj$ 213.00$ 258.00$ 372.00$ 684,00

Atje e keni atë – Një Portokalli i Vogël me të vërtetë nuk ngatërrohet ".99 përqind" çmimet dhe gjithçka shfaqet është një mënyrë shumë e qartë. Nuk ka as rritje të çmimeve – vetëm zbritje kur zgjedh një plan më të gjatë.

Në përgjithësi, është një host mjaft i shtrenjtë për shërbimet e përbashkëta, por të paktën ai ruan një nivel të lartë integriteti. Shtë bukur të kesh biznes me një kompani, që nuk ka pagesa të fshehura që ndryshojnë paketën rrënjësisht.

Një portokall i vogël, tipare edhe më të vogla

Tani që ne e dimë se sa ngarkon një Portokalli e Vogël, është koha të shohim se çfarë do të merrni për paratë tuaja.

Pritja juaj vjen me cPanel për administrim të lehtë, dhe gjithashtu është ashtu optimizuar për WordPress. Kjo thjeshton procesin e instalimit dhe kontrollit.

Dhe nëse jeni duke kërkuar një ndërtues të thjeshtë, tërheqës dhe tërheqës të faqes në internet, një Portokalli të Vogël e keni mbuluar. Secili plan vjen me një Ndërtues i faqes Weebly, i cili favorizohet për lehtësinë e tij të përdorimit.

një përmbledhje e vogël portokalli e pritur

Tani, le të bëjmë një vështrim më të mirë në karakteristikat e tjera teknike për secilin plan:

i vockëli vogëlmediumi madh
Hapësira e diskut500MB5GB15GB30GB
Bandwidth5GB50GB150GB500GB
Fushat e lejuara1i pakufizuari pakufizuari pakufizuar
SSLNuk përfshihenNuk përfshihenNuk përfshihenNuk përfshihen
Llogaritë e postës elektronikei pakufizuari pakufizuari pakufizuari pakufizuar
Mbështetja e klientitBiseda liveBiseda liveBiseda liveBiseda live
Mbështetje automatikejojojojo

Siç mund ta shihni, Një Portokalli i Vogël nuk ka një plan të pandërprerë për hapësirën e diskut ose bandwidth. Përkundrazi, ai vendos kufizime bujare, të vërteta.

Një zhgënjim tjetër është mungesa e backups. Rikthim automatik janë ndoshta e drejta më e re themelore e çdo pritjeje në internet. Liria për të bërë ndonjë gjë në faqen tuaj të internetit, duke e ditur që ajo lehtë mund të restaurohet, ofron një paqe të jashtëzakonshme për shumë përdorues.

Fatkeqësisht, Një Portokalli i Vogël vjen në rekord pasi kompania që ofron politikën më cinike të kopjimit që kam hasur. Kushtet e shërbimit të kompanisë në thelb thonë se nuk mban përgjegjësi për skedarët që mund ose nuk mund t’i ruajë.

Dhe interneti po ngacmon rreth një Portokalli të Vogël që kërkon tarifa deri në 150 dollarë në mënyrë që të rivendosë faqen e internetit që përdoruesit nuk e kanë mbështetur veten e tyre! Nëse duhet të përdorni një Portokall të Vogël, përgatituni për një rutinë të përditshme të kopjimit të faqes tuaj të internetit me dorë.

Në një vështrim të përgjithshëm, të gjitha këto karakteristika janë në rregull, por kur shikojmë çmimin, Një Portokall i Vogël ofron pak shaka.

Krahasuar me ofruesit e tjerë, për 71 dollarë në vit, shumë prej tyre do t’ju ofrojnë të dhëna të pa matura dhe madje do të shtonin disa veçori të tjera. Një Portokall i Vogël mezi mund të ofrojë 500MB hapësirë ​​në disk dhe 5 GB bandwidth, që të dy do të mbarojnë në momentin kur bëni diçka më shumë sesa një blog themelor me një duzinë përdoruesish në ditë,

Duke hedhur një vështrim, të themi, planifikon A2, ajo tashmë dëshmon idenë time. 3,92 dollarë ju sigurojnë ruajtje dhe gjerësi të pakufizuar! Dhe nuk është as ofruesi më i lartë i rekomanduar i hostimit në listën tonë.

Shtë në rregull që një ofrues të ngarkojë një premium. Shtë në rregull që një ofrues të ofrojë të dhëna të ulëta (por të sinqerta!). Nuk është mirë t’i bëni të dy në të njëjtën kohë.

Epo, të paktën ofron një të plotë Garanci e kthimit të parave 90-ditore. Kjo është një periudhë mjaft e gjatë për ju që të vendosni nëse plani i përshtatet nevojave tuaja. Vetëm sigurohuni që të bëni pagesa me një kartë debiti, kartë krediti ose PayPal pasi vetëm pagesa të tilla mund të kthehen.

Një Performancë e Vogël Portokalli

Ndërsa shumë kompani pritëse akoma bëjnë çmos për të ulur kostot dhe për të përdorur serverët HDD të vjetëruar, Një Portokall i Vogël përdor më shpejt, më të sigurt dhe përgjithësisht më të besueshëm Disqe SSD. Kjo është një gjë shumë e mirëpritur, HDD është teknologjia e djeshme dhe është e shkëlqyeshme të shihet se po zëvendësohet me një ritëm kaq të lartë.

Sidoqoftë, edhe me atë, Një Portokalli i Vogël nuk shmang saktësisht çështjet e performancës…

Pavarësisht SSD-ve, performanca mungon. Në shumë raste, përdoruesit do të prisnin që pritja e SSD të jetë e shpejtë. Pritësi ynë më i mirë është duke punësuar disqe SSD dhe shfaqje të sigurta.

Por teknologjia në vetvete nuk është e mjaftueshme – ju gjithashtu duhet të dini se çfarë të bëni me të. Dhe ky është rasti i një Portokalli të Vogël – një faqe në internet e WordPress e organizuar në serverin e saj është seriozisht e ngadaltë.

Këto kohë përgjigjeje prej 785, 869 dhe 830 ms janë gjithashtu seriozisht të ngadalta, duke e vendosur një Portokall të Vogël në të tretën e poshtme të ushtrive që kemi testuar.

Premtimi i 99.9% në kohën e duhur thjesht nuk është i mjaftueshëm. Për shkak se në të vërtetë do të thotë, që joproduktive mund të ndërtojë deri në ditë gjatë vitit – dhe ndërsa nuk kemi përjetuar joproduktive, mungesa e besimit të ofruesit sigurisht që po tregon.

Në përgjithësi, nëse jeni duke kërkuar performancë, ju mund të dëshironi të shikoni diku tjetër. Nuk është aspak e tmerrshme – por as ndonjë e mirë.

Një Mbështetje e Vogël për klientët me Portokalli

Një Portokall i Vogël zgjodhi të ofrojë mbështetjen e tyre të klientit përmes chat live vetëm. Isshtë i arritshëm 24/7 dhe mbase kjo është një mundësi e pëlqyeshme për shumicën e përdoruesve. Sidoqoftë, jo gjithçka është aq e mirë sa mund të jetë.

Një Portokall i Vogël duke qenë një pjesë e EIG do të thotë se është një pjesë e një familje të madhe globale. Kjo kompani përdor platformën e bisedave të drejtpërdrejta të ndara nga shumë kompani të tjera, e cila punëson agjentë të shërbimit të klientëve të jashtëm. Dhe kjo mund të nënkuptojë çështje për shkak të aftësive të këqija të komunikimit dhe mungesës së njohurive të përgjithshme të platformës.

Në përpjekjet e mia për të marrë ndihmë, unë kam përjetuar disa probleme, të tilla si agjentët të paaftë për të kuptuar plotësisht pyetjen time dhe / ose të kuptojnë plotësisht situatën në të cilën isha. Ndonjëherë ndjehej sikur ishte një gabim njerëzor, por kishte momente kur Unë mendova se ishte më shumë në një mosfunksionim të platformës.

Në fund të ditës, nuk ka rëndësi pse nuk funksiononte – thjesht nuk funksionoi mirë dhe është shumë e pakëndshme. Pra, nëse mbështetja e mirë për klientët është një domosdoshmëri për ju – Një Portokall i Vogël nuk është një mundësi për të marrë.

Një përmbledhje e vogël portokalli – aktgjykimi

Për ta përmbledhur të gjitha, Një Portokalli i Vogël është një ofrues i shtrenjtë me mbështetje të pavëmendshme të klientit dhe performancë subpar.

Disa pika shtesë duhet të shtohen vetëm për ndershmërinë bukuroshe të kufizimeve të çmimeve dhe planit – por nuk është e mjaftueshme ta shndërroni këtë produkt në një investim të denjë.

Në qoftë se nuk kujdeseni për emrat e markave të çuditshëm më shumë sesa cilësinë – ky host nuk bën asgjë për të merituar paratë tuaja.

Për të kërkuar diçka tjetër? Në rishikimet tona në web hosting kemi hasur në shumë ofrues interesantë, mbase disa prej tyre do t’ju tërheqin vëmendjen!

rekuizitë

 • Prmimet dhe karakteristikat e ndershme
 • Pajisje të gjeneratës së re

Cons

 • Pavarësisht SSD-ve, performanca mungon
 • Pricesmimet dhe tiparet janë ende zhgënjyese
 • Rezervat rezervë janë të kufizuara!
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector