Rishikimi i Shërbimeve Ueb në Amazon

Shërbimet Ueb Amazon (AWS) janë një infrastrukturë kryesore e shërbimeve online dhe informatike të drejtuara nga Amazon.


AWS përfshin shërbime të teknologjisë së lartë nga pritja dhe bazat e të dhënave deri tek analitika, robotika dhe sateliti. Sa i përket mbajtjes së faqeve në internet, Amazon pretendon të sigurojë një shërbim shumë të shkallëzuar, të shpejtë dhe të besueshëm për bizneset dhe ndërmarrjet.

Të gjithë e dimë se Amazon është i mirë në shumë gjëra. Pra, është pritja e tij për ju dhe a është e mirë?

Në këtë përmbledhje AWS, ne do të zbulojmë, nëse Amazon mund të ofrojë një shërbim të besueshëm pritës.

Farë është AWS?

AWS është drejtuar nga Amazon zgjidhje pritëse për bizneset që kanë nevojë për mundësi të larta shkallëzimi dhe besueshmëri. Amazon hosting ofron një numër zgjidhjesh për biznesin – serverët VPS për një pritje të thjeshtë në internet, mbajtjen në internet statike dhe ndërmarrjen e përkushtuar Cloud hosting.

Rishikimi i AWS - shërbimet e internetit të Amazonës të gjitha produktet

Dhe për shkak të kësaj infrastrukture të madhe, lista e kompanive që përdorin shërbime AWS përfshin korporata të tilla të mëdha si Netflix, Expedia dhe Adobe.

Por a po pret Amazon për të gjithë?

AWS pretendon se ofron zgjidhje për mbajtjen në internet për biznes, jofitimprurës dhe organizata qeveritare.

Por le të shohim shërbimet e tij të hostimit:

Amazon Lightsail: host i thjeshtë në internet – Amazon Lightsail është bërë nga një server që drejton ose një sistem të menaxhimit të përmbajtjes (mendoni për WordPress, Joomla, ose eCommerce si Magento) ose rafte zhvillimi, si Lamp ose Python-Django.

Amazon-hosting-Review-AWS-thjeshtë-hosting

Ky shërbim do të jetë më i miri për faqet e internetit me trafik të ulët deri në mes. Shtë një zgjidhje me kosto më të ulët për bloget, bizneset e vogla, faqet e marketingut, etj.

Amazon S3: host statik në internet – Amazon S3 është krijuar për të ofruar HTML, JavaScript, imazhe, video ose skedarë të ngjashëm. Sidoqoftë, nuk do të jetë në gjendje të ofrojë kodin e aplikacionit të serverit, siç janë PHP ose ASP.NET.

Amazon-hosting-Review-AWS-statike

Këto uebfaqe janë me kosto shumë të ulët dhe mund të shkallëzohen për të trajtuar trafikun në nivel ndërmarrje pa kërkesa të administrimit të serverit. AWS premton të sigurojë qëndrueshmëri 99.999999999%. Sidoqoftë, Amazon rekomandon këtë shërbim në faqet personale dhe ato të marketingut që menaxhohen nga vetëm disa njerëz.

Amazon EC2: host i ndërmarrjeve në internet – Amazon EC2 mund të trajtojë nivelet më të larta të trafikut dhe faqet e internetit të rënda. Kompanitë si Lamborghini dhe Coursera përdorin këtë shërbim për të vënë në dispozicion faqet e tyre të internetit në çdo kohë, për të gjithë.

Amazon-hosting-shqyrtim-AWS-EC2

Amazon EC2 kombinon shumë servera në të paktën 2 qendra të të dhënave në të gjithë botën. Kjo lejon shkallëzim dhe disponueshmëri të lartë.

Sigurisht, shërbimi i besueshëm vjen me një çmim. Pra, megjithëse Amazon ka shërbime që duket se janë perfekte për blogerët, profesionistët e pavarur dhe biznesin e vogël, çmimet mund të jenë një kurth. Tani, le të shohim çmimet e Amazon Lightsail.

Wmimi AWS

Prmimet AWS për një pritje të thjeshtë në uebfaqe fillon me 3,50 dollarë në muaj në serverat Linux / Unix. Ka 7 plane, dhe ju mund të azhurnoni deri në 160 $ ​​/ muaj për më shumë burime të serverit.

AWS-shqyrtim-AWS-çmimi

Pricemimi i planeve të planifikimit të thjeshtë të faqeve në internet të Windows fillon me 8 $ / muaj Me 7 plane, ju mund të përmirësoni në $ 240 / muaj, gjë që do t’ju ofrojë burimet më të mundshme.

AWS-shqyrtim-AWS-çmimi

Me të gjitha planet, do të keni të lehtë për të lansuar server virtual dhe një bandë aplikacionesh të para-instaluara dhe rafte zhvillimi. Të gjithë serverët përfshijnë një adresë statike IP, tastierë menaxhimi, menaxhim DNS, kopje rezervë automatike dhe API të fuqishëm.

Pra, nuk ka konfuzion se cili plan të zgjedhë bazuar në tiparet që ofron. Dallimi kryesor është burimet e serverit.

Në tabelën më poshtë, mund të krahasoni burimet që merrni me secilin plan:

Hapësira e diskutkujtimTransferimi i të dhënaveHDD / SSDProcessorNdihma për klientëtKopje rezervë automatike
Niveli 120 GB / 30 GB512 MB1TB / MoSSD1 bërthamëBisedë live, Email dhe Telefonpërfshira
Niveli 240 GB1 GB2 TB / MoSSD1 bërthamëBisedë live, Email dhe Telefonpërfshira
Niveli 360 GB2 GB3 TB / MoSSD1 bërthamëBisedë live, Email dhe Telefonpërfshira
Niveli 480 GB4 GB4 TB / MoSSD2 BërthamëBisedë live, Email dhe Telefonpërfshira
Niveli 5160 GB8 GB5 TB / MoSSD2 BërthamëBisedë live, Email dhe Telefonpërfshira
Niveli 6320 GB16 GB6 TB / MoSSD4 BërthamëBisedë live, Email dhe Telefonpërfshira
Niveli 7640 GB32 GB7 TB / MoSSD8 bërthamëBisedë live, Email dhe Telefonpërfshira

Niveli 1 është i mirë për faqet e internetit themelore të vetme të cilat nuk marrin telashe të mëdha në trafik. Niveli 7 është mjaft i mirë për të trajtuar edhe projektet seriozisht të mëdha. Pra, zgjedhni cilindo që të jeni – ose një plan midis!

Prmimi AWS është gjithashtu i drejtpërdrejtë. Atje jane pa rinovime ose periudha të gjera faturimi. Ju paguani për atë që përdorni, çdo muaj.

Ja sa do të kushtonte për të pritur një faqe në internet në serverët Windows dhe Linux:

Linux / UnixWindows
Niveli 1$ 3.50 $ 8.00
Niveli 2$ 5.00$ 12.00
Niveli 3$ 10.00$ 20.00
Niveli 4$ 20.00$ 40.00
Niveli 5$ 40.00$ 70.00
Niveli 6$ 80.00$ 120.00
Niveli 7$ 160,00$ 240.00

për fat të keq, Amazon hosting nuk do t’ju ofrojë një emër domain dhe do të duhet ta blini veç e veç. Kjo është disa shtesë për çmimin: nga 1 deri në mijëra dollarë nëse keni nevojë për një domain të vendosur.

Por në përgjithësi, planet duken të përballueshme. Sidomos Linux. Për 3,50 dollarë në muaj ju madje do të keni mundësi të pritni disa faqe të thjeshta në WordPress. Megjithëse nuk mund t’ju garantojmë shpejtësi të shkëlqyeshme – burimet duken të mjaftueshme.

Performanca e AWS

Në vazhdim të rishikimit të Shërbimeve Ueb në Amazon, ne duam të zbulojmë performancën e hostit’serverat.

Për këtë, ne krijuam një uebfaqe të thjeshtë të WordPress me AWS dhe filluam disa mjete testimi dhe monitorimi.

Rezultatet tregojnë rezultate mjaft të mira. Në shumë lokacione, serverët AWS nuk bëjnë më shumë se 400ms shënuar kohë përgjigje. Me performancën e industrisë që mesatarisht është në 553ms, është një rezultat i shkëlqyeshëm. Dhe nëse jeni duke pritur në SH.B.A. ose Evropë, koha e përgjigjes është aq e ulët sa 100ms.

Për të parë se si serverët reagojnë ndaj një trafiku, kemi kryer një provë tjetër me 50 përdorues virtualë. Rezultatet ishin gjithashtu shumë të shkëlqyera. Koha e reagimit ka tendencë të hidhet lart e poshtë pak, por prapë mban një mesatare prej rreth 80ms.

AWS-shqyrtim-AWS-performance

Në përgjithësi, performanca e AWS është e shkëlqyeshme – bie në listën e ofruesve mbi mesataren. Dhe për çmimin, është një vlerë mjaft e mirë.

Pro Shërbimet në Internet Amazon

Amazon tregon disa rezultate vërtet të mira, kështu që le të përmbledhim cilat gjëra pozitive kemi parë kur i provuam ato.

Mbështetje e mirë – të gjitha zgjidhjet e web hosting vijnë me 24/7 mbështetje nga AWS. Dhe mund të mendoni se Amazon ka shumë njerëz që punojnë për të siguruar që problemet tuaja të zgjidhen menjëherë. Ofruesi ju jep një zgjedhje të Chat Chat, Email, dhe mbështetje telefonike për 24 orë gjatë gjithë javës.

Shpejtësia e shkëlqyeshme e serverit – AWS’Shpejtësia e serverit është jashtëzakonisht e shpejtë. Edhe me disa trafik në serverin më të lirë të Amazon, performanca mbetet e madhe, megjithëse disa ulje-ngritje mund të shihen.

Besueshmëria – AWS është një ofrues i besueshëm i pritjes. Shtë një ofrues i zgjedhjes për shumë projekte të mëdha, dhe ekspertët e Amazon janë të njohur për ofrimin e një mbështetje të lartë në faqet për performancën dhe shpejtësinë optimale.

Zgjedhja e zgjedhjes së serverit – Jo vetëm që mund të zgjidhni nga një bandë serverash të optimizuar për qëllime të ndryshme që funksionojnë Linux, Unix dhe Windows, por gjithashtu ka edhe një numër të madh vendndodhjesh të disponueshme në të gjithë botën.

Shërbimet Ueb Amazon Kundër

Ky përmbledhje e Shërbimeve Ueb në Amazon zbulon gjithashtu disa të meta që ka ofruesi. Prandaj, duke zgjedhur AWS, mbani në mend këto gjëra:

Një sërë shërbimesh të çorganizuara – AWS ofron dhjetra e dhjetra shërbime. Gjetja e duhur mund të bëhet një sfidë e madhe, veçanërisht për përdoruesit e papërvojë. Dhe kjo e bën që Amazon hosting të mos jetë vërtet i përshtatshëm për të gjithë.

User-mirëdashësi – me AWS, ju jeni përgjegjës për serverin tuaj. Isshtë optimizuar sipas planit, megjithatë pjesa tjetër varet nga ju. Pa një cPanel të instaluar, përdoruesit fillestarë mund të humbasin.

Shërbime të kufizuara – transferimi mujor i të dhënave dhe hapësira e diskut janë të kufizuara. Sigurohuni të kontrolloni nëse kufizimet janë në rregull për projektet tuaja.

Rishikimi i Shërbimeve Ueb në Amazon – Përfundim

Shërbimet Ueb Amazon shqyrtojnë këpucët, se ofron pothuajse të gjitha shërbimet e disponueshme në treg. Por mbetet e vërteta që shërbimet nuk janë të dizajnuara për të gjithë.

Ndërsa performanca, planet dhe çmimet duket se duken të shkëlqyera për çdo lloj projekti, fillestarët do ta kenë të vështirë të përdorin shërbimet AWS.

Sidoqoftë, bizneset që punësojnë një mori ekspertësh mund të përfitojnë nga çmimet e përballueshme dhe të qarta, si dhe nga performanca e shkëlqyeshme.

Pritja e AWS është një mundësi e shkëlqyeshme për ndërmarrje, dhe ndërsa mund të bëjë mirë mbajtjen në internet, gjithashtu, nuk është një opsion ideal për të gjithë.

rekuizitë

 • Shpejtësia e shkëlqyeshme e serverit
 • Infrastruktura në të gjithë botën
 • Opsionet e shkallëzimit

Cons

 • Mungojnë karakteristikat miqësore për përdoruesit
 • Përshtatet vetëm për ndërmarrjet
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map