Kajian DreamHost

Dengan pengalaman lebih dari 2 dekad dan lebih daripada 1.5 juta laman web, DreamHost telah menjadi nama yang terkenal dalam bidang web hosting untuk sementara waktu sekarang.


DreamHost berusaha untuk menawarkan tawaran hosting bernilai baik, mensasarkan pakejnya untuk permulaan dan perniagaan kecil. Tetapi sekiranya perniagaan tersebut memilih penyedia hosting ini, adakah perkhidmatan itu baik?

Perhatikan kami video mendalam untuk mengetahuinya:

Apa itu DreamHost?

DreamHost menawarkan lebih banyak daripada hosting web biasa. Sebagai hakikatnya, ia mempunyai pelbagai perkhidmatan, yang akan bermanfaat bagi pemula yang lengkap dan pengguna yang berpengalaman dengan permintaan yang besar. Ia dapat menawarkan hosting bersama, Cloud, VPS, atau Dedicated kepada pelanggannya.

Ulasan DreamHost - Halaman Utama

Pakej yang cukup lengkap – hanya kehilangan rancangan hosting penjual semula.

Dan untuk tinjauan ini, kita akan melihat sejauh ini perkhidmatan DreamHost yang paling popular – hosting bersama. Oleh itu, mari kita lihat bagaimana penyedia ini berdiri dalam hal harga, ciri rancangan, sokongan pelanggan, dan prestasi.

Harga DreamHost

Harga hosting bersama DreamHost bermula pada $ 2.95 / bln dengan rancangan Permulaan. Ia termasuk 1 laman web, ruang penyimpanan SSD 50GB, lebar jalur yang tidak dimeterai, dan 5 subdomain. Malangnya, rancangan Permulaan tidak menyertakan peti masuk e-mel dengan nama domain anda.

Ulasan DreamHost - Harga Berkongsi

Yang lebih tinggi – Pelan tanpa had – datang pada $ 5.95 / bln, ia memberi anda laman web tanpa had, ruang penyimpanan SSD tanpa had, dan bilangan subdomain dan e-mel yang tidak terhad. Awak juga dapatkan sijil SSL percuma, dari Biarkan’s Encrypt, dengan ini dan setiap rancangan lain.

Harga ini hanya tersedia semasa melanggan untuk jangka masa 3 tahun. Ini adalah skim harga biasa yang digunakan oleh banyak penyedia, semakin lama anda merancang untuk tinggal, semakin rendah harganya.

Sekiranya anda ingin pergi dengan jangka masa yang lebih pendek, harga bulanan akan meningkat. Anda boleh pergi untuk tempoh 1 bulan, 1 tahun atau 3 tahun. Berikut adalah jadual yang menunjukkan bagaimana yuran berubah mengikut istilah langganan:

Permulaan BerkongsiDikongsi Tidak terhad
1 bulan$ 4.95 / bln$ 10.95 / bln
1 tahun$ 3.95 / bln$ 6.95 / bln
3 tahun$ 2.59 / bln$ 5.95 / bln

Apa yang baik, yang yuran pembaharuan sederhana dan telus – tidak ada kenaikan, tidak ada muslihat. Selepas pakej anda habis, anda akan dikenakan harga yang sama untuk tempoh yang sama dengan penggal pertama anda.

Juga perlu disebutkan, bahawa DreamHost menjanjikan pampasan sekiranya laman web anda tidak berfungsi. Oleh kerana ia memberi jaminan Waktu operasi 100%, sebarang waktu henti tidak boleh diterima. Sudah tentu, ada beberapa pengecualian untuk pemeliharaan berjadual. Tetapi selain kehendak DreamHost membayar semula harga hosting satu hari untuk setiap jam (atau sebahagian kecil) waktu henti.

Ulasan DreamHost - Jaminan Masa

Satu lagi perkara hebat, DreamHost menawarkan yang luar biasa Jaminan wang dikembalikan selama 97 hari untuk rancangan hosting bersama. Ini menunjukkan keyakinan tuan rumah dalam perkhidmatannya – mereka benar-benar percaya bahawa anda ingin tinggal lama.

Ulasan DreamHost - Jaminan Pulangan Wang

Anda akan mendapat bayaran balik 30 hari standard polisi jika anda membeli DreamPress – pakej hosting WordPress yang diuruskan.

Dan hanya catatan sampingan bagi mereka yang sudah mempunyai laman web, DreamHost akan memindahkan laman web WordPress anda ke perkhidmatan DreamPress yang diuruskan secara percuma. Walaupun akan berharga $ 99 jika anda berpindah ke platform hosting bersama.

Dengan jaminan pulangan wang yang luas dan pelan tanpa had di bawah $ 6, DreamHost mempunyai pakej yang kuat untuk ditawarkan.

Ciri-ciri Hosting DreamHost

Mungkin ciri terbesar DreamHost adalah awakruang cakera nmeter dan lebar jalur dengan rancangan Shared Unlimitednya. Selalu senang tidak ada batasan keras mengenai berapa banyak data yang anda dapat muat naik. Perkara yang sama berlaku untuk akses tanpa had untuk pelanggan anda!

Tetapi apa lagi yang anda dapat? Jadual ini rosak ciri utama hosting bersama DreamHost:

Permulaan BerkongsiDikongsi Tidak terhad
Ruang Cakera50 GBTanpa had
Lebar jalurTidak bermeterTidak bermeter
Domain dibenarkan1Tanpa had
SSLTermasuk (Biarkan’s Encrypt)Termasuk (Biarkan’s Encrypt)
Akaun e-melPeningkatan berbayarTidak terhad (had per akaun 2GB)
Sokongan penggunaSembang / e-mel / tiket secara langsungSembang / e-mel / tiket secara langsung
Sandaran Automatik PercumaYaYa

Apa yang tidak begitu baik, DreamHost tidak menyediakan Perlindungan anti-DDoS. Dan Anti-perisian hasad hadir sebagai ciri berbayar yang berasingan dengan harga $ 3 / bln. Ini lebih rendah daripada yang dikenakan oleh pesaing lain, tetapi dengan mempertimbangkan harga hosting, perlindungan malware dapat disertakan.

Ulasan DreamHost - Tambah

Semasa membeli rancangan, perlindungan perisian hasad datang sebagai kotak pra-tanda. Oleh itu, anda mungkin membayarnya secara tidak sengaja, tanpa memberi persetujuan secara aktif. Walaupun perlindungan diperlukan, ini adalah usaha penjualan yang agak pelik.

Anda juga mendapat sandaran automatik, DreamHost akan memastikan data anda selamat. Ia akan membuat salinan setiap hari dari laman web dan kandungan WordPress anda, jadi jika ada yang salah, anda boleh mengembalikannya.

Ulasan DreamHost - Sandaran Automatik

Tidak ada cPanel juga. Sebaliknya, anda boleh menggunakan DreamHost sendiri Panel Web. Panel kustom tidak kekurangan intuitif, tetapi pengguna yang terbiasa dengan keselesaan cPanel mungkin merasa ini agak sukar untuk digunakan.

Ulasan DreamHost - Panel Web

Dari segi positif, semasa membeli DreamHost, anda mendapat domain percuma untuk tahun pertama. Ini adalah faedah yang sederhana, tetapi sangat menyeronokkan. Walau bagaimanapun, anda mesti beli hosting sekurang-kurangnya setahun, jika tidak, domain .com berharga $ 11.99.

Ulasan DreamHost - Perlindungan Privasi

Bercakap mengenai domain DreamHost juga memberi anda fPerlindungan Privasi Domain ree. Dengan banyak penyedia, anda perlu membayar lebih banyak untuk menyembunyikan maklumat peribadi yang terikat dengan domain anda.

Dan ketika membina laman web, DreamHost tidak hanya menyokong dan membolehkan memuat turun semua pilihan CMS utama dengan mudah, ia juga mempunyai pembina laman web sendiri.

Ulasan DreamHost - Tema Remixer

Ia dipanggil Remixer. Yang ini mempunyai lebih daripada 12 templat dan anda boleh mencuba penampilannya di laman web mereka sebelum membeli rancangan tersebut. Ragamnya tidak terlalu besar, tetapi templatnya boleh disesuaikan dengan warna, gambar, dan fon.

Ulasan DreamHost - Julat Warna Remixer

Dan ia disusun mengikut jenis untuk lebih sesuai dengan tujuan laman web. Secara keseluruhan, reka bentuk disusun dengan baik dan responsif terhadap semua peranti.

Melihat semua pilihan, jelas bahawa rancangan hosting bersama DreamHost mempunyai banyak ciri hebat yang ditawarkan.

Perkhidmatan Pelanggan DreamHost

DreamHost mempunyai sokongan pelanggan berasaskan A.S. yang boleh dihubungi telefon, berbual, dan e-mel. Ia berfungsi 24/7, walaupun sembang langsung hanya tersedia pada hari Isnin – Ahad, 5:30 AM-9: 30 PM (PT). Dan semua pasukan sokongannya ada di dalam rumah, jadi tidak akan ada pengalihan arah.

Ulasan DreamHost - Sokongan 24/7

Tiket dan e-mel perkhidmatan digabungkan bersama kerana pada dasarnya, ia adalah perkara yang sama. Contohnya, semasa menghantar tiket, anda akan menerima balasan dalam e-mel anda. Dalam beberapa permintaan kami, diperlukan dari 10 minit hingga 1 jam untuk mendapatkan balasan!

Sebagai contoh, semasa membeli rancangan itu, saya pernah ‘berbendera’ untuk proses pengesahan dan perlu menyerahkan salinan kad dan pemegang kad’s ID. Dan untuk mengaktifkan akaun, Saya terpaksa menunggu sekitar 40 minit.

Ulasan DreamHost - Sokongan E-mel

Bercakap mengenai DreamHost sokongan sembang langsung ejen, mereka mampu menjelaskan rancangan atau mengarahkan kami ke artikel yang betul. Ejen telah bersikap sopan dan biasa dengan masalah saya.

Ulasan DreamHost - Sembang Langsung

Juga, terdapat asas pengetahuan yang cukup besar ada di pusat sokongan. Di sana anda dapat menemui pelbagai jenis artikel bermanfaat yang dikelompokkan ke dalam kategori yang berbeza.

Ulasan DreamHost - Pangkalan Pengetahuan

Dan anda juga mempunyai Akademi DreamHost – asas pembelajaran, di mana anda boleh membaca beratus-ratus Tutorial khusus WordPress. Ini cara yang baik untuk memulakan pembelajaran jika anda merancang untuk menggunakan CMS ini.

Ringkasnya, sokongan pelanggan DreamHost cukup hebat. Terdapat banyak artikel dan maklumat berguna yang ada.

Persembahan DreamHost

DreamHost menawarkan dengan pelayan SSDnya dan menjanjikan jaminan masa operasi 100%. Dan setelah lebih daripada sebulan ujian laman web kami menunjukkan 100% uptime yang sempurna. Dan masa respons yang kami dapat cukup stabil, kecuali satu lonjakan pada akhir Oktober.

Ulasan DreamHost - Masa Masa

Masa tindak balas purata ialah 162ms, dan pada titik tertentu, ia mencecah serendah 119ms. Satu lonjakan yang kami alami meningkat masa tindak balas maksimum hingga 381ms, jadi walaupun dengan lonjakan ini, kelajuan tindak balas masih sangat baik.

Bitcatcha menunjukkan masa tindak balas laman web kami di 10 lokasi di seluruh dunia, dan bagi kebanyakan bahagiannya sangat bagus. Di beberapa wilayah, ia secepat 8ms atau 23ms. Dua lokasi yang bertindak balas lebih lambat adalah Bangalore dan Singapura.

Ulasan DreamHost - Bitcatcha

Gred keseluruhan yang kami dapat ialah A+, gred prestasi tertinggi. Anda boleh mengharapkan persembahan hebat dari DreamHost, terutama di Amerika Syarikat dan Kanada.

Sekadar nota kecil, semua ujian ini dilakukan rancangan Starter dengan laman web WordPress dengan tema lalai dipasang.

Seterusnya, kami menggunakan GTmetrix untuk melihat seberapa cepat laman web kami akan dimuat. Kami mengambil masa 2.5 saat untuk memuatkan laman web kami sepenuhnya. Sekarang kali ini tidak sempurna, tetapi masih jauh lebih baik daripada beberapa penyedia yang lebih mahal.

Ulasan DreamHost - GTmetrix

Pada bahagian pengoptimuman, ia berjaya dengan menjaringkan gol kedua-dua A dalam PageSpeed ​​(91%) dan YSlow (91%).

Walaupun DreamHost tidak sepantas kilat, ia memenuhi janji-janji prestasi dan kestabilan yang hebat.

Kajian DreamHost – Kesimpulannya

DreamHost adalah penyedia yang patut dipertimbangkan. Ia pasti mempunyai beberapa sisi yang kuat dengan harga yang telus dan ciri-ciri yang kaya. Dan dengan harga yang cukup mahal memberikan prestasi yang sangat baik.

Terdapat beberapa kelemahan, seperti tidak ada DDoS percuma atau perlindungan malware. Anda juga tidak mendapat sebarang peti masuk e-mel dengan rancangan yang paling murah, tetapi selain perkara ini DreamHost mempunyai perjanjian hosting yang kukuh.

DreamHost sangat bagus jika:

Anda memerlukan hosting dengan ruang simpanan dan lebar jalur yang tidak terhad, kestabilan hebat, dan jaminan wang dikembalikan selama 97 hari.

Ada ulasan DreamHost? Tinggalkan mereka di bawah.

Kelebihan

  • Pelan tanpa had
  • Cakera SSD digunakan
  • Perlindungan privasi domain percuma
  • Nama domain percuma

Keburukan

  • Tiada perlindungan DDoS
  • Tanpa cPanel
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector