Kajian Pixpa

Pixpa bertujuan menjadikan proses pembinaan laman web tanpa masalah. Dengan editor laman web yang mudah digunakan, Pixpa mengingatkan para profesional – dari pelajar dan pereka hingga penulis dan jurutera. Ia menumpukan pada membuat platform, yang membolehkan para profesional membuat portfolio mereka dengan mudah.


Tetapi portfolio profesional tidak semua yang dituntut oleh Pixpa. Ia juga mempunyai fitur eCommerce, sehingga perniagaan kecil pun dapat menggunakan layanan pembangun laman web.

Tetapi adakah Pixpa mempunyai kelebihan daya saing untuk menjadikannya pilihan terbaik untuk perniagaan anda? Biarkan’cari di dalam kajian Pixpa ini!

Apa Adakah Pixpa?

Pixpa adalah pembangun laman web yang agak baru ditubuhkan pada tahun 2012 oleh Gurpreet Singh – pengarah kreatif agensi kreatif pelbagai disiplin IdeazInc. Dia merancang Pixpa supaya profesional dari semua jenis akan mempunyai tempat untuk mempamerkan karya mereka. Pada asalnya, Pixpa adalah pembangun laman web portfolio.

Tetapi selama ini, pembangun laman web berkembang. Ciri eCommerce ditambahkan serta templat baru.

Sekarang, Pixpa boleh digunakan untuk membuat bukan sahaja portfolio profesional tetapi juga laman web perniagaan kecil. Syarikat itu juga mengingatkan pelajar, memberikan potongan besar kepada mereka.

Bercakap mengenai potongan harga, mari kita lihat sama ada Pixpa mampu dimiliki.

Harga Pixpa

Pixpa telah merancang 5 rancangan untuk profesional dan masukkan semuanya ke dalam 3 kategori: laman web, eCommerce, dan Client Galeries, bermula dari $ 5 / bulan.

Pelan laman web berharga dari $ 6 / bulan, dan pilihan eCommerce lebih mahal – berharga $ 15 / bulan.

pixpa-review-pixpa-harga

Semua rancangan akan menjadikan anda pembangun laman web drag-and-drop dengan templat responsif termasuk, lebar jalur tanpa had, domain percuma selama setahun, dan sijil SSL.

Jadi, apa bezanya?

 • Pelan Permulaan dengan harga $ 6 / bln membolehkan anda memuat naik sehingga 200 gambar dan menjual hingga 3 produk.
 • Rancangan Grow dengan harga $ 9 / bln membenarkan muat naik gambar tanpa had dan sehingga 10 kedai produk.
 • Pelan Plus Store dengan harga $ 15 / bln memberi anda gambar, produk, dan ciri eCommerce tanpa had seperti pemulihan troli terbengkalai.
 • Pelan Imej Plus berharga $ 15 / bln menawarkan galeri gambar bersepadu eCommerce, produk tanpa had, dan ciri eCommerce lain.
 • Galeri Pelanggan bermula dari $ 5 / bln memberi anda simpanan untuk semua jenis galeri gambar dan alat pembuatan galeri.

Membayar setiap tahun, anda menjimatkan sekitar 25% seperti dengan rancangan bulanan, harga meningkat,

Nasib baik, Pixpa telus mengenai perkara itu dan anda tidak akan melihat kejutan di keranjang belanja. Dalam jadual, anda dapat melihat perbezaan harga:

Nama PelanBulananTahunanPenjimatan
BERMULA$ 8 / bln ($ 96 / tahun)$ 72 / tahun$ 24
TUMBUH$ 12 / bln ($ 144 / tahun)$ 108 / tahun$ 36
KEDAI PLUS$ 20 / bln ($ 240 / tahun)$ 180 / tahun$ 60
GAMBAR PLUS$ 20 / bln ($ 240 / tahun)$ 180 / tahun$ 60
GALERI PELANGGANdari $ 6 / bulandari $ 60 / tahundari $ 12

Harga Galeri Pelanggan bergantung pada simpanan yang anda perlukan. Walaupun storan 10GB berharga $ 5 / bulan membayar setiap tahun, 10 TB akan berharga $ 80 / bulan untuk tempoh yang sama.

Selain itu, syarikat itu menawarkan a diskaun khas untuk pelajar. Sekiranya anda membuktikan status pelajar anda, anda mendapat potongan 50% dari sebarang rancangan.

Sekarang ia’jelas bahawa syarikat itu menargetkan kreatif (termasuk pelajar) yang memberi tumpuan untuk mencipta seni yang indah daripada pengekodan dan perkara teknikal, biarkan’Lihat apakah platform ini sangat senang digunakan untuk pemula.

Syarikat ini menawarkan pelbagai perkhidmatan dalam talian yang diperlukan untuk setiap orang yang ingin membina kehadiran dalam talian mereka – dari alat blog hingga penyelesaian eCommerce bersepadu.

Sudah tentu, ini tidak’t memberitahu kami banyak. Biarkan’lihat apakah semua pakej mereka merangkumi perkhidmatan tersebut:

LAMPUPEMULAPROPLUS
Penyimpanan Awan (Fail portfolio)1GB3GB10GB25GB
Lebar jalurTanpa hadTanpa hadTanpa hadTanpa had
Domain dibenarkan1111
SSLTermasukTermasukTermasukTermasuk
Jaminan wang dikembalikan30 hari30 hari30 hariTidak
Sokongan penggunaSembang / E-melSembang / E-melSembang / E-melSembang / E-mel
Pembina laman webTermasukTermasukTermasukTermasuk
Templat laman web38383838
Pengurus SEO yang mudahTermasukTermasukTermasukTermasuk
Widget Media SosialTermasukTermasukTermasukTermasuk
BlogTermasukTermasukTermasukTermasuk
Item PortofolioTanpa hadTanpa hadTanpa hadTanpa had
e-dagangTermasukTermasukTermasukTermasuk
Pengabaian TroliTidakTidakTidakTermasuk
Pengurus InventoriTidakTidakTermasukTermasuk
Bilangan Produk eCommerce31050500

Malah kebanyakan rancangan asas memberi anda beberapa ciri eCommerce, domain percuma, dan SSL. Nampaknya nilai yang baik bagi saya!

Anda juga boleh cubalah Pixpa selama 15 hari tanpa memasukkan butiran kad kredit, jadi anda tahu sama ada produk itu memenuhi keperluan anda.

Tayangan Pertama Pembangun Laman Web Pixpa

Untuk memasukkan proses pendaftaran sebenar dalam semakan Pixpa, I’telah mendaftar untuk percubaan percuma mereka dan membuat laman web baru dari awal. Ia berlangsung selama 15 hari dan kad kredit tidak diperlukan.

Setelah anda log masuk, anda akan diminta memilih tema. Anda boleh memilih satu 38 tema moden, responsif dan keseluruhan yang sangat menarik:

Semua tema menyokong semua perkhidmatan (eCommerce, portfolio) dan percuma.

Seterusnya, anda akan dibawa ke papan pemuka utama yang kelihatan sangat intuitif. Semua tetapan dibahagikan kepada 3 kategori yang berbeza berdasarkan apa yang anda mahu edit – reka bentuk laman web anda, kedai anda dan portfolio anda. Secara semula jadi, anda boleh memiliki ketiga-tiga laman web anda pada masa yang sama:

papan pemuka ulasan pixpa

Biarkan’s lihat cara menambah kandungan – untuk melakukannya, biarkan’s klik Tambah Kandungan (siapa sangka?). Anda kemudian akan dibawa ke menu di mana anda boleh memilih apa yang akan ditambahkan ke laman web anda:·

semakan pixpa buat

Selepas mengklik Blog Saya diminta untuk menamakannya:

pixpa menyemak nama blog

Kemudian, saya diminta untuk memilih susun atur:

pixpa menyemak susun atur blog

Setelah memukul save, saya dibawa ke panel pengurusan blog di mana saya dapat menambah catatan, menavigasi antara tetapan laman web yang berbeza dan melihat blog saya:

pixpa menyemak paparan blog

Editor catatan blog itu sendiri sangat mirip dengan pembangun laman web lain – yang pastinya merupakan kelebihan besar, kerana dapat digunakan oleh seseorang yang tidak pernah mengkodkan apa-apa (dan itu tidak’sama sekali memerlukan pengekodan):

pixpa menyemak editor catatan blog

Seterusnya, saya melompat ke pemeriksaan. Proses penambahan album sangat serupa dengan penambahan catatan blog jadi saya’Saya akan melangkauinya:

pembuktian semakan pixpa

Sebaliknya, biarkan’s melihat gambaran keseluruhan ringkas mengenai tetapan eCommerce.

pixpa mengulas e-dagang

Sememangnya, ini tidak sekuat yang anda harapkan dari platform eCommerce khas.

Tetapi saya suka bahawa mereka inyatakan kaedah mudah untuk menguruskan kadar percukaian dan kereta terbengkalai anda. Anda juga akan melihat pilihan untuk potongan harga, penghantaran, dan pilihan pembayaran.

Pixpa tidak mengenakan sebarang bayaran untuk penjualan yang anda buat.

Pasti, semua ini hanya tersedia pada rancangan Plus, tetapi untuk ciri yang anda dapat, harganya sangat rendah.

Dan bagaimana dengan tetapan laman web itu sendiri?

tetapan laman semakan pixpa

Seperti yang anda lihat, ia mempunyai semua yang anda perlukan untuk menjalankan laman web kecil tetapi berjaya:

Anda boleh menguruskan buletin, mengubah tetapan SEO, menambahkan nama domain (sebelum anda melakukannya, laman web anda tersedia di subdomain Pixpa) dan tambah integrasi luaran.

Dan ada banyak (46).

Anda akan menemui integrasi seperti MailChimp untuk buletin e-mel atau Google Analytics untuk mengesan kejayaan anda.

Kesemuanya menawarkan pemasangan satu klik, jadi walaupun anda baru dalam dunia pembangunan web, semudah memasang aplikasi di telefon.

pixpa review mutt youtube

Semua tetapan dan penyatuan ini kelihatan hebat dan membuktikan bahawa Pixpa adalah platform di mana anda boleh membuat kehadiran dalam talian profesional dengan mudah untuk perniagaan kreatif anda. Sekarang – mari kita lihat apakah platform ini adalah pakej lengkap, mari kita lihat prestasi.

Persembahan Pixpa

Biarkan’lihat apakah Pixpa’prestasi menunjukkan semua ciri yang ada. Pada akhirnya, orang kreatif (yang merupakan pengguna platform utama) sering menjadi tuan rumah fail gambar atau video besar yang memerlukan lebar jalur yang cepat dan stabil. Dan untuk semua pengguna, adalah lebih baik untuk melayari laman web yang pantas dan responsif.

Pelayan Pixpa dinilai B. Dan secara keseluruhan, ia bukan hasil yang buruk. Masa respons di AS sangat mengagumkan – 50 hingga 80ms. Eropah dan beberapa lokasi Asia juga bagus. Namun, Sao Paulo dan Jepun ketinggalan.

pixpa mengemas kini prestasi

Secara keseluruhan – hasil yang baik. Walaupun jika anda mempunyai laman web untuk khalayak Jepun, saya akan berusaha mencari pilihan lain atau menghubungi sokongan supaya mereka dapat mengoptimumkan pelayan.

Kami juga telah menetapkan monitor untuk melihat hasil masa operasi Pixpa. Dan mereka hebat. Pixpa meningkat sebanyak 99.997% sepanjang masa selama 30 hari terakhir.

masa operasi review pixpa

Menurut Uptime Calculator kami, memandangkan prestasi rata-rata mereka selama 30 hari terakhir sebanyak 99.997%, laman web ini hanya beroperasi selama 2 saat setiap hari – dan 1m 18s sepanjang bulan. Itu adalah hasil yang sangat kuat – kebanyakan syarikat tidak dapat menandinginya.

semakan pixpa hosting untuk

Jadi dari segi prestasi, Pixpa adalah contoh untuk platform pembangun laman web kecil yang lain.

Kelebihan Pixpa

Secara keseluruhan, Pixpa kelihatan hebat – harga berpatutan, ia agak mudah digunakan, rancangan dipikirkan dengan baik.

Berikut adalah ringkasan kebaikan:

Mudah Bermula

Masukkan nama, e-mel, kata laluan anda dan anda sudah selesai. Papan pemuka agak mudah digunakan dan semuanya jelas sehingga seharusnya’menjadi luar biasa bagi orang yang tidak pernah membuat laman web sebelum ini.

Dan jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi perkhidmatan pelanggan mereka atau mengakses pusat bantuan terus dari papan pemuka:

selamat datang ulasan pixpa

Ciri-ciri Kreatif Mungkin Perlu

Walaupun saya mahu’Untuk mengesyorkan platform ini kepada seseorang yang ingin menjalankan laman web yang menuntut dengan banyak ciri, Pixpa mempunyai semua yang anda perlukan untuk menjalankan laman web portfolio yang berjaya.

Pada akhirnya, itu’betul apa platform yang dirancang untuk dilakukan.

Dan anda juga boleh menjual karya anda dengan ciri eCommerce yang disertakan.

Setiap Pelan telah Termasuk Semua Asas

Setiap rancangan merangkumi semua asas – dari keselamatan hingga eCommerce. Selain itu, anda boleh menjalankan laman web tersebut dengan harga hanya $ 6 sebulan.

Kerana terdapat sedikit perbezaan antara rancangan, anda tidak tahu’Saya perlu menghabiskan beratus-ratus dolar untuk membina laman web yang mudah. Sebagai gantinya, anda boleh memberi tumpuan untuk mengembangkan perniagaan kreatif anda.

Potongan Pelajar

Saya suka kenyataan bahawa syarikat itu ingin menolong mereka yang biasanya berbangkit’memperoleh banyak atau masih berjuang dari segi kewangan.

Menyiapkan laman web pertama mereka dapat membantu pelajar belajar banyak tentang pemasaran perkhidmatan mereka atau bahkan melonjak syarikat penerbangan mereka.

Kekurangan Pixpa

Malangnya, Pixpa bukan pembina laman web yang sempurna. Dan walaupun tidak banyak keburukan yang saya’Saya ingin menyenaraikan dalam ulasan Pixpa saya, yang saya sertakan agak serius.

Tidak Banyak Kebebasan

Mempunyai persekitaran tertutup adalah perkara yang baik bagi pemula. Tetapi jika anda pernah memutuskan untuk mengembangkan laman web anda melebihi apa yang ditawarkan di platform, itu mungkin berharga lebih banyak daripada yang anda simpan dengan mendaftar di tempat pertama.

Memandangkan bahawa Pixpa adalah jack dari semua perdagangan, tetapi sebenarnya tidak dapat menguasai satu. Sekiranya perniagaan anda menjadi syarikat yang serius menggunakan eCommerce atau blogging untuk memperoleh keuntungan besar, anda mungkin buntu dan pilihan anda untuk mengembangkan laman web ini akan terhad.

Ulasan Pixpa – Putusan

Pixpa adalah platform pembinaan laman web yang dibuat dengan mempertimbangkan pelanggan dan tujuan yang sangat khusus. Kamu telah menang’terdapat banyak usahawan eCommerce atau perusahaan besar di sini.

Tetapi seperti yang kita dapati dari tinjauan Pixpa ini, itu adalah hosting yang pantas dan dipercayai sangat sesuai untuk para profesional mahu mempamerkan karya mereka. Ini merangkumi semua asas yang anda perlukan untuk membuat portfolio dan bahkan menjual beberapa produk anda.

Pada akhirnya, itu’betul-betul apa sebenarnya Pixpa.

Kelebihan

 • Pelan Harga yang Baik
 • Potongan Pelajar
 • Waktu dan Prestasi Cemerlang

Keburukan

 • Ciri Terhad
 • Tiada Jaminan Masa Masa
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector