Tinjauan Squarespace

Squarespace adalah salah satu nama yang terkenal dalam perniagaan pembangun laman web. Dengan iklan yang tidak terkira banyaknya, syarikat ini melakukan segalanya untuk memastikan anda yang terbaik yang pernah anda dapati. Tetapi adakah itu benar?


Dalam tinjauan Squarespace ini, saya akan menguji platform untuk melihat apakah ini benar-benar merupakan pembina laman web yang luar biasa dan bernilai gembar-gemburnya sendiri. Atau mungkin anda lebih baik memilih pesaing? Mari kita ketahui.

tinjauan squarespace

Kelebihan Squarespace

Squarespace adalah platform yang sangat popular. Dan ia pasti menawarkan perkhidmatan hebat untuk menyokong nama baik itu. Bersama dengan fitur biasa, Squarespace mempunyai beberapa kualiti yang tersendiri. Reka bentuk menarik, hosting tanpa had, dan kemungkinan eCommerce yang kuat untuk menamakan beberapa.

Berikut adalah beberapa pro Squarespace yang patut diberi perhatian.

1. Templat yang indah

Squarespace terkenal dengan reka bentuk templatnya yang cantik. Elemen yang kelihatan cantik dan sesuai dalam susun atur moden – semua templat Squarespace memilikinya.

Pilihannya cukup luas. Templat Squarespace sejauh ini adalah yang terbaik di industri ini. Walaupun dikuasai sepenuhnya oleh yang bergaya "gambar penuh di skrin" reka bentuk, semua reka bentuknya kelihatan sangat cantik. Anda boleh memilih lebih daripada 130 templat, dan semuanya boleh disesuaikan.

Templat digabungkan dengan sempurna tetapi tentu saja, anda boleh mengubah banyak perkara. Skema warna, fon, dan beberapa ciri komposisi dapat disesuaikan dengan keinginan anda.

Dan reka bentuknya secara automatik responsif dengan semua peranti. Ia sesuai dengan lancar walaupun menukar saiz tetingkap penyemak imbas anda.

Penyuntingan laman web dilakukan secara blok. Terdapat batasan dalam hal kerangka templat, namun ada banyak hal yang harus dipindahkan. Anda hanya memilih jenis blok dan isi dengan isi.

penyuntingan tinjauan squarespace

Untuk gambar, anda boleh memuat naik gambar anda sendiri atau menggunakan perpustakaan terbuka. Bekerjasama dengan Unsplash, Squarespace menawarkan perpustakaan besar gambar stok. Kesemuanya adalah karya fotografi profesional beresolusi tinggi. Dan pemilihan semakin luas dengan rancangan yang lebih tinggi.

Juga, terbina dalam penyunting gambar juga patut disebut. Itu alat yang dipermudahkan tetapi mempunyai semua pilihan pengeditan untuk mengubah ukuran, memotong dan menyesuaikan warna serta pelbagai penapis yang indah.

penyunting gambar ulasan squrespace

Sekiranya anda memuat naik foto anda sendiri, ingatlah bahawa pembangun laman web ini mungkin tidak menerima gambar kecil. Maksud saya, ia tidak memungkinkan untuk menutup bahagian halaman yang lebih besar jika gambarnya beresolusi rendah. Sebaliknya, ini adalah automatik yang hebat yang memastikan bahawa reka bentuk laman web anda kelihatan sempurna.

Templat Squarespace mendapat pujian untuk reka bentuk yang luar biasa. Dan mempunyai semua fleksibiliti untuk memenuhi keperluan anda, ia memenuhi syarat untuk penilaian tinggi tersebut.

2. Ciri kaya

Squarespace tidak hanya menawarkan platform pembangun laman web tetapi lebih banyak lagi.

Pertama, anda tidak perlu peduli dengan hosting. Dengan setiap rancangan, anda dapat diuruskan sepenuhnya hosting awan dengan ruang cakera dan lebar jalur yang tidak dimeterai. Itu memastikan laman web anda mempunyai aksesibilitas yang besar dan anda tidak perlu risau tentang had ruang ketika perniagaan anda mula berkembang.

Apabila membeli langganan tahunan, anda mendapat domain percuma selama setahun. Dan tentu saja, anda boleh menghubungkan domain anda sendiri.

domain semakan squarespace

Anda juga mendapat automatik percuma sandaran dan juga SSL sijil disertakan dengan semua rancangan.

Bercakap mengenai rancangannya, terdapat empat: Peribadi, Perniagaan, ECommerce asas, ECommerce lanjutan. Dan walaupun dua yang pertama mempunyai pilihan pemasaran dan analitik yang lebih kecil, rancangan bermula dengan $ 18 / bln e-dagang ada. Banyak perniagaan mungkin berminat dengan pintu masuk pembayaran cepat dan hanya beberapa produk. Oleh itu, walaupun dengan rancangan terkecil, pasti perkara yang baik.

Sudah tentu, Squarespace membolehkan anda mencubanya sebelum membeli. Anda mendapat Percubaan 14 hari untuk melihat bagaimana kawalan dan kemungkinan laman web berfungsi untuk anda sebelum benar-benar membelanjakan wang tersebut.

3. eCommerce yang hebat

Sekiranya matlamat anda adalah kedai dalam talian, Squarespace adalah tempat yang tepat. Untuk membantu anda mengembangkan perniagaan, Squarespace melengkapkan anda Pemasaran dan SEO alat.

alat pemasaran tinjauan squarespace

Juga, untuk mengesan perniagaan anda, anda mendapat perdagangan sukatan dan analisis. Itu merangkumi perkara seperti sumber lalu lintas dan carian kata kunci Google. Dan untuk memastikan klien anda dekat, bermula dengan rancangan Perniagaan, anda boleh menggunakan ciri seperti pop timbul, diskaun fleksibel, pemulihan automatik kereta terbiar, atau langganan.

Semua rancangan mempunyai SEO termasuk menjadikan laman web anda kelihatan. Dengan cara ini anda dapat menggarisbawahi semua kandungan anda agar lebih dikenali. Dan jika anda baru dalam hal ini, ada tutorial dan penjelasan yang diberikan di pangkalan pengetahuan Squarespace.

semakan squarespace seo

Dengan semua itu, adalah selamat untuk mengatakan bahawa rancangan Squarespace untuk kedai dalam talian benar-benar fokus untuk menjadikan perniagaan anda berjaya.

4. Sokongan pelanggan yang kuat

Squarespace menjaga untuk meningkatkan pengalaman pengguna. Anda disediakan dengan luas pusat bantuan, tiket / e-mel sokongan dan sembang langsung.

Sembang langsung adalah tambahan yang bagus, yang biasa berlaku di antara penyedia hosting tetapi tidak begitu banyak antara pembangun laman web. The e-mel dijawab sepanjang masa sementara sembang langsung berfungsi dari 4 pagi hingga 8 malam PT. Jangka masa ini adalah untuk mengoptimumkan kebolehcapaian semasa waktu bekerja di Amerika, Eropah dan Afrika.

Untuk menguji sembang langsung untuk tinjauan Squarespace ini, saya menghubungi mereka dalam beberapa hari. Walaupun selalu ada peringatan untuk "jumlah yang sangat tinggi", ia mengambil saya 3 hingga 5 minit untuk berhubung dengan ejen. Baiklah, mungkin jumlah yang tinggi itu tidak begitu luar biasa. Tetapi masa tindak balas itu baik-baik saja, walaupun bukan yang paling pantas.

Ejen-ejen itu bersikap sopan dan suka menolong walaupun diajukan soalan paling bodoh. Jawapannya cepat, diikuti dengan pautan ke pangkalan pengetahuan, beberapa di antaranya termasuk video atau media lain.

Memeriksa pilihan lain – sokongan e-mel, Saya juga gembira dengan hasilnya. Jawapannya luas – walaupun mereka juga merangkumi pautan, rasanya mereka lebih banyak manusia. Mungkin itu datang dengan kekangan masa yang lebih sedikit dengan sembang langsung.

Masa tindak balas juga baik – biasanya dari sekitar 4 hingga 8 jam.

Tetapi jika anda ingin mencari jawapannya sendiri, pusat bantuan Squarespace tidak akan mengecewakan anda. Ia merangkumi semua perincian dengan a asas pengetahuan, webinar, dan tutorial video. Dari tutorial terperinci hingga petua perniagaan – semuanya boleh didapati.

pangkalan pengetahuan kajian squarespace

Secara keseluruhan, saya akan mengatakan bahawa Squarespace telah berjaya dengan sokongannya. Sumbernya sangat bermaklumat dan benar-benar berguna untuk meningkatkan pengalaman anda dengan membuat laman web anda.

Kekurangan Squarespace

Tidak kira seberapa banyak yang diiklankan dan terkenal, Squarespace masih mempunyai beberapa bahagian yang tidak begitu hebat. Sebagai contoh, gabungan harga tinggi dan prestasi rendah boleh menjadi pemecah masalah yang serius.

Sudah tentu, tidak ada penyedia yang sempurna dan hanya perlu menunjukkan kelemahannya.

1. Harga yang mahal

Squarespace mempunyai 4 rancangan: pilihan termurah bermula pada $ 12 / bln dan ia boleh mencapai setinggi $ 46 / bln. Walaupun terdapat banyak ciri dalam senarai, harganya cukup tinggi.

Pelan yang boleh anda pilih terbahagi kepada dua kategori. Laman web ringkas dengan pelan Peribadi berharga $ 12 / bln dan dilengkapi dengan ciri eCommerce, ada rancangan Perniagaan dengan harga $ 18 / bln.

Sebagai untuk laman web eCommerce yang lebih besar Squarespace mempunyai pelan Asas bermula dengan $ 26 / bln dan Advanced untuk $ 40 / bln.

Tetapi harga bulanan yang anda lihat dalam gambar promosi di atas hanya sah apabila membeli 12 bulan lebih awal. Dan hanya ada dua syarat langganan – bulanan dan tahunan. Berikut adalah senarai yang menunjukkan nilai bulanan dengan semua rancangan untuk kedua-dua syarat yang mungkin:

PeribadiPerniagaanECommerce asasECommerce lanjutan
1 bulan$ 16$ 26$ 30$ 46
12 bulan$ 12 / bln$ 18 / bln$ 26 / bln$ 40 / bln

* Harga di sini tidak termasuk cukai. Anda mungkin perlu membayar tambahan, bergantung pada tempat anda.
Harga tahunan perlu dibayar terlebih dahulu. Katakanlah, apabila mendapat rancangan eCommerce Asas, anda harus membayar $ 312 di muka. Sekurang-kurangnya ia tidak bertambah tinggi dengan pembaharuan – harganya sama, berulang dalam tempoh dan bayaran.

Adapun domain percuma termasuk dalam semua rancangan berbayar – itu hanya dalam rancangan tahunan. Apabila tamat tempoh, anda mesti membayarnya sendiri.

Secara keseluruhan, harga Squarespace tidak sesuai. Jadi, $ 16 / bulan untuk rancangan kemasukan ketika membayar dalam tempoh bulanan adalah banyak. Tiada rancangan percuma juga bermaksud anda tidak dapat membuat laman web, menggunakan domain anda untuk mengarahkannya ke sana dan kemudian membayar ketika anda merasa siap. Perlu diingat bahawa anda hanya boleh membuat satu laman web per akaun yang harganya kelihatan sangat mahal.

2. Prestasi rendah

Malangnya, persembahan itu bukan bahagian kuat Squarespace.

Dan kelajuan halaman anda adalah perkara yang sangat penting. Ini meningkatkan pengalaman pelawat dan juga membantu meningkatkan kedudukan mesin pencari. Waktu sibuk juga penting – secara semula jadi, semakin kurang laman web anda, semakin baik.

Selama beberapa minggu tinjauan, Squarespace tidak menunjukkan hasil yang baik:

Kurang daripada 99.5% waktu operasi bermaksud anda dan pelawat anda pasti akan melihat saat-saat ketika laman web tidak tersedia. Di samping itu, masa respons purata 600ms + meletakkannya di separuh bawah syarikat hosting web teratas dan juga jauh di bawah pesaing seperti Wix atau Weebly.

Angka tidak mengerikan tetapi mereka juga tidak sesuai. Terutama apabila mereka datang dengan harga tersebut.

3. Pembinaan dan penyuntingan yang rumit

Editor laman web sangat visual walaupun tidak sepenuhnya jenis drag-and-drop. Mungkin memerlukan sedikit masa untuk memahami bagaimana anda boleh mengubah dan bagaimana keadaan berfungsi. Dan sangat sukar bagi pemula.

Di Squarespace, tugas yang agak sederhana memerlukan pelbagai tindakan. Perkara yang biasanya memerlukan beberapa drag-n-drop atau klik kanan pada pembangun lain memerlukan tiga menu dan kegigihan yang serius di sini.

The kawalan tidak begitu terkawal seperti penyedia lain (contohnya Wix atau Weebly). Menu dipermudahkan, tetapi ia pasti memerlukan beberapa kajian untuk mendapatkan semua tahap penyuntingan visual halaman yang sistematik.

templat suntingan tinjauan squarespace

Sudah tentu akhirnya, menu kawalan masuk akal. Tetapi semasa mencubanya, saya dengan cepat harus mengakui bahawa Squarespace ternyata menjadi salah satu pembangun laman web yang paling rumit dalam ingatan baru-baru ini. Kemahiran dan trik dari WordPress atau pengalaman dengan Wix / Weebly semuanya tidak bermakna di sini.

Editor kelihatan baik, tetapi semoga berjaya mencari semua fungsi kecil yang anda mahukan. Contohnya, di satu tempat anda boleh mengedit butang’gaya, warna atau bentuk. Ingin menukar kedudukan atau teks itu sendiri? Keluar dari ‘Reka bentuk’ menu, pergi ke ‘Halaman’ menu dan edit ’Tetapan ‘. Di sinilah butang dan tajuk saya berada. Tetapi setelah mengeditnya, ukuran tajuk tidak sesuai dan fonnya tidak seperti yang saya mahukan. Yang perlu ditetapkan semula…

Tetapi anda diberi salah satu daripada dua cara untuk menyunting. Sama ada antara muka grafik atau pengeditan CSS.

semakan squarespace css tersuai

Dari dua pilihan tersebut, penyuntingan CSS khusus sebenarnya tidak begitu buruk. Walau bagaimanapun, ini sebahagian besarnya disebabkan oleh fakta bahawa pembangun drag-and-drop tidak cukup baik.

Banyak masalah masalah penyesuaian dapat diselesaikan dengan sekumpulan kod yang akan mengatasi reka bentuk templat itu sendiri dan menerapkannya sendiri. Sudah tentu saya cuba melakukan semuanya tanpa menyentuh kodnya. Sayangnya, tanpa pengekodan, ia agak terhad.

Tambahan pula, ini platform mempunyai pepijat kecilnya. Kadang kala anda mengedit dan boleh’t melihat perubahannya hanya selepas anda menerbitkan laman web atau memulakan semula keseluruhan penyunting. Ketika datang ke perubahan yang sangat tepat dan minimum, ini benar-benar dapat mengecewakan. Beberapa perkara, bagaimanapun, hanya enggan berubah – seperti susunan tajuk templat.

Secara keseluruhan, pembangun laman web Squarespace mempunyai alat yang hebat di dalamnya, tetapi jika anda seorang pemula atau menginginkan reka bentuk tertentu, pembangun ini akan menjadi pening kepala.

Soalan Lazim Squarespace

Walaupun terdapat banyak perkara yang perlu diliputi, di sini kita mempunyai beberapa soalan asas yang dijawab di satu tempat.

 • Adakah Squarespace mempunyai pilihan percuma?

Semua rancangan Squarespace perlu dibayar. Anda hanya dapat percubaan percuma selama 14 hari dan tidak dapat menerbitkan laman web anda dalam talian. Oleh itu, anda hanya boleh melihat-lihat platform dan melihat kemungkinan yang ditawarkannya. Untuk benar-benar dalam talian, bersiaplah untuk membeli produk.

 • Adakah Squarespace berbaloi?

Itu boleh diperdebatkan. Walaupun ia menawarkan reka bentuk yang indah dan alat pemasaran yang hebat, anda mungkin ingin mencari pilihan yang lebih murah. Membina laman web anda boleh menjadi sukar dan bahagian hosting tidak boleh dipercayai.

 • Adakah Squarespace baik untuk eCommerce?

Squarespace menawarkan banyak kemungkinan untuk menjual produk dalam talian. Anda boleh menghubungkan kedai anda ke platform lain, menetapkan kaedah pembayaran yang berbeza, menjejaki pembayaran dan sebagainya. Sudah tentu, untuk mendapatkan kawalan terbaik, anda harus menggunakan pelan Lanjutan tertinggi ($ 40 / bln). Tetapi jika harganya tidak menggigit, Squarespace akan memberi anda semua peluang untuk mengembangkan perniagaan anda secara dalam talian.

 • Adakah anda perlu membeli hosting dengan Squarespace?

Rancangan Squarespace semuanya termasuk: anda mendapat pembangun laman web bersama dengan ruang pelayan. Oleh itu, anda tidak perlu bersusah payah mendapatkan perkhidmatan hosting secara berasingan.

 • Berapa banyak bahasa yang disokong oleh Squarespace?

Anda boleh membuat laman web berbilang bahasa dengan Squarespace. Terdapat enam bahasa yang disokong: Bahasa Inggeris, Perancis, Jerman, Portugis Itali, Sepanyol. Anda juga dapat melokalisasikan laman web, sehingga pelanggan anda akan mendapatkan bahasa laman web berdasarkan lokasi mereka secara automatik.

bahasa tinjauan squarespace

Tinjauan Squarespace – Kesimpulan

Squarespace adalah pembina laman web yang hebat. Ia mempunyai templat yang paling menarik dalam bidang. Mereka mempesonakan: animasinya lancar, struktur halamannya ringkas, namun kuat. Juga, anda mendapat pelbagai alat untuk meningkatkan perniagaan anda. Selain itu, ini adalah satu-satunya platform pembangun laman web utama yang membuat sokongan sembang langsung tersedia – untuk semua pelawat halaman.

Walau bagaimanapun, terdapat beberapa sebab untuk mempunyai pemikiran kedua. Squarespace cukup mahal dan jika anda ingin menguji laman web anda secara liar, anda perlu membayar. Maka penyuntingan halaman adalah sungguh sukar. Prosesnya tidak intuitif dan boleh menjadi terlalu rumit untuk pengguna pemula. Atau sesiapa yang tidak mahu menghabiskan berjam-jam untuk membuat dan memperbaiki laman web mereka.

Itu mungkin pilihan yang baik untuk pengguna berpengalaman yang merancang perniagaan yang lebih besar tetapi dalam hal ini, rata-rata prestasi tidak akan mencukupi. Ia bahkan tidak dekat dengan pesaing.

Secara keseluruhan, anda boleh mencubanya dan melihat bagaimana ia berfungsi untuk anda. Tetapi sebelum benar-benar membeli perkhidmatan Squarespace, luangkan masa untuk memeriksa penyedia lain. Anda pasti akan menemui sesuatu yang lebih intuitif dan lebih murah.

Kelebihan

 • Templat laman web be-a-u-tiful
 • Ciri-ciri kaya tersedia walaupun dengan pelan permulaan
 • ECommerce yang kuat dengan alat pemasaran dan SEO
 • Perkhidmatan sembang langsung tersedia 16 jam sehari, perkhidmatan e-mel – 24 jam sehari

Keburukan

 • Sangat sukar untuk membenarkan harga tinggi
 • Waktu operasi dan masa tindak balas kurang di belakang pertandingan
 • Membina dan menyunting antara muka benar-benar rumit
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector