Ulasan Pembangun Laman Web GoDaddy

GoDaddy adalah salah satu syarikat terbesar yang menjual nama domain, web hosting, dan perkhidmatan kehadiran dalam talian yang lain. Maka tidak hairanlah bahawa ia juga telah mengembangkan pembangun laman web untuk bersaing dengan syarikat gergasi seperti Wix dan Squarespace.


Tetapi jalannya sudah bergelombang.

Dengan beberapa siaran, ulasan pembangun laman web GoDaddy tidak bersinar.

Akhirnya, nampaknya, kami mempunyai produk baru yang berjaya. Pembangun laman web + Pemasaran laman web menggabungkan amalan terbaik GoCentral dan Versi 7 – siaran pembangun laman web GoDaddy sebelumnya. Dipenuhi dengan penampilan moden, berpuluh-puluh reka bentuk baru, pilihan penyesuaian, dan integrasi hebat pasti kelihatan lebih baik.

Halaman Pendaratan Pembangun Laman Web GoDaddy

Begitu juga GoDaddy yang berjaya keluar dari lingkaran terkutuk dan melepaskan pengguna laman web yang berpuas hati?

Sama seperti untuk tinjauan GoCentral, saya membeli pakej baru, menggulung lengan baju saya dan pergi bekerja. Adakah saya dapat membuat laman web yang menakjubkan dan berfungsi dengan mudah? Itulah yang saya cuba ketahui dalam ulasan Pembangun Laman Web GoDaddy ini.

Gambaran Keseluruhan Pembangun Laman Web GoDaddy

Ciri Pembangun Laman Web GoDaddy, seperti yang disebutnya, klik dan seret penyunting reka bentuk itu tidak memerlukan pengekodan untuk menyesuaikan rupa. Dari pengalaman peribadi saya, tidak banyak tindakan menyeret – ia adalah lebih seperti apa yang anda lihat adalah apa yang anda dapat editor.

Walaupun begitu, ia mencapai kemudahan penggunaan sepenuhnya yang bahkan dapat dipindahkan ke aplikasi mudah alih. Bukan sahaja semua templat (berpuluh-puluh templat) responsif tetapi juga boleh diedit di aplikasi mudah alih GoDaddy. Itu adalah ciri yang bagus untuk pengguna dalam perjalanan.

Tambahan pula, pembina mempunyai ciri a integrasi eCommerce yang kuat. Sangat mudah untuk mengubah laman web menjadi kedai dalam talian. Integrasi lain termasuk tempahan, tempahan dan pesanan restoran, ulasan, platform blog, dan banyak lagi.

Harga untuk semua ciri ini tidak terlalu menakutkan juga pelan pembangun laman web termurah berharga $ 10 / bln dengan kemampuan menggunakannya secara percuma untuk bulan pertama. Saya rasa sudah cukup masa untuk menguji alasannya.

Jadi dari pandangan pertama, nampaknya GoDaddy berjaya membuat platform berfungsi untuk pembuatan laman web. Mari lihat apa kekuatan dan kelemahan sebenar pembina.

Kelebihan Pembangun Laman Web GoDaddy

GoDaddy bertujuan untuk pengguna yang mencari cara mudah untuk memulakan laman web. Oleh itu, anda mendapat pembangun drag-and-drop bersama dengan spesifikasi hosting yang hebat. Membuat laman web dalam beberapa minit dan menjadikannya berfungsi sepenuhnya tanpa gangguan – inilah yang anda harapkan dari pembangun laman web GoDaddy.

Jadi mari kita pergi ke goodies.

1. Pembina laman web yang senang digunakan

Pembangun laman web GoDaddy menawarkan kemudahan dan kemudahan penggunaan yang selesa. Sangat mudah untuk hanya menunjukkan dan mengklik elemen yang ingin anda ubah, edit, ganti atau hapus. Tetapi sebelum itu, memulakan lebih mudah:

Setelah mendaftar, anda akan ditanya dua soalan utama: laman web apa dan bagaimana anda merancang untuk memanggilnya. Anda boleh memilih dari beratus-ratus topik yang berbeza – malah topik yang kelihatannya terlalu menarik. Pembangun laman web GoDaddy sudah mempunyai pelbagai jenis pencipta dalam fikiran.

Dengan maklumat yang anda berikan, pembangun laman web GoDaddy menawarkan beberapa kemungkinan variasi domain (atau subdomain) serta tema laman web dengan gambar saham berkaitan topik.

Sudah tentu, nama dan tema boleh diubah kemudian. Dan gambar stok sentiasa dibuka untuk pilihan anda.

pembangun laman web godaddy mengkaji gambar stok

Setiap tema mempunyai struktur yang sedikit berbeza yang kemudian anda dapat sesuaikan untuk memenuhi keperluan anda. Pilih yang paling sesuai untuk anda, dan kemudian penyesuaian dapat dimulakan.

penyunting warna pembangun laman web godaddy

Menu penyuntingan diletakkan di sebelah kanan halaman. Ia dibahagikan secara intuitif sehingga anda dapat dengan mudah mencari semua pilihan penyuntingan. Semua item halaman berfungsi sebagai blok dan bahagian. Anda boleh mengeditnya melalui menu atau hanya klik terus pada item tersebut. Apabila anda mengklik tajuk, misalnya, anda dapat mengedit teks, fon, warna, dll.

editor pembangun laman web godaddy

Perubahan yang anda buat dapat dilihat dengan segera di bahagian kiri skrin. Anda tidak perlu beralih antara mod penyuntingan dan pratonton.

Penyesuaian bukan hanya untuk bahagian visual. Terdapat juga sedikit perkara untuk kandungan anda.

Contohnya, sepanduk promosi. Walaupun tidak terlalu berguna untuk banyak blog atau laman web berita, ini bagus untuk kedai dalam talian yang ingin membuat penjualan.

Melangkah lebih jauh, anda akan menemui analisis, SEO, dan maklumat latar belakang laman web lain yang akan diedit.

Semua itu mudah dijumpai di dalam pembina bersama dengan penjelasan mudah mengenai cara menetapkannya.

Tidak perlu dikatakan, semua templat bertindak balas dengan baik dengan peranti lain. Dan anda boleh melihat semula penampilannya tepat di skrin editor.

Berita baik lain adalah bahawa platform penyuntingan ini sangat mudah dan dioptimumkan dengan baik, anda sebenarnya boleh melakukan semuanya di telefon bimbit anda.

Secara keseluruhan, jika anda memerlukan laman web yang mudah, boleh dilakukan dalam beberapa minit. Walau bagaimanapun, penyatuan akan membolehkan penciptaan yang lebih kompleks seperti blog, kedai eCommerce, dan lain-lain.

2. Integrasi Pembina Laman Web yang Kuat

Bermula dengan integrasi sederhana seperti galeri gambar dan borang langganan dan menyelesaikan dengan PayPal Buy Button dan integrasi eCommerce penuh – GoDaddy menjadikan semuanya sangat mudah.

Pada pembangun, anda hanya perlu mengklik pada "Tambahkan ke halaman ini" butang dan semua kemungkinan akan muncul.

Ulasan Pembangun Laman Web GoDaddy - Menu Integrasi

Sebaik sahaja anda memilih integrasi anda, klik pada "Tambah" butang, dan ia akan muncul di halaman pilihan anda.

Setelah berada di sana, anda boleh mengakses semua tetapan dengan mudah. Sebagai contoh, saya dapat segera menambahkan produk ke kedai dalam talian saya dan menyediakan kaedah pembayaran dan tetapan lain.

Ulasan Pembangun Laman Web GoDaddy - Gambaran Keseluruhan Integrasi eCommerce

Integrasi kedai dalam talian adalah ciri yang paling saya gemari, jujur. Ia mempunyai kesederhanaan dan semua tetapan yang mungkin anda perlukan.

Anda juga dapat menambahkan gambar dan video produk, menetapkan harga biasa dan harga jualan, dan bahkan memilih tetapan cukai. Anda juga boleh mengesan inventori – sangat berguna jika anda juga mempunyai kedai batu bata dan mortar. Tetapan SEO untuk setiap produk berasingan juga tersedia.

Secara keseluruhan, ia mempunyai segalanya untuk kedai dalam talian yang berfungsi sepenuhnya dan itu sangat mengagumkan memandangkan kesederhanaan pembuatnya.

3. Prestasi yang lancar

Pembangun laman web ini dilengkapi dengan hosting GoDaddy, jadi tidak mengejutkan bahawa masa tindak balas dan waktu operasinya hebat.

Purata pembangun laman web GoDaddy di Masa tindak balas 416ms dan masa operasi 100%.

Prestasi GoDaddy Sepanjang Masa

Walaupun terdapat beberapa hentakan dan GoDaddy hampir mencecah tanda 1 saat. Selain daripada 2 puncak itu, tidak ada kekurangan lain sepanjang saya menulis ulasan pembina laman web GoDaddy ini.

Nampaknya GoDaddy benar-benar menerapkan perkakasan terbaik untuk projek pembangun laman webnya. Dan itulah sebab lain mengapa anda tidak harus berpaling dari host yang menawarkan perkhidmatan membina laman web.

4. Perkhidmatan pelanggan yang luar biasa

Sebelumnya GoCentral, pembangun laman web baru adalah produk GoDaddy, oleh itu, anda mendapat sokongan yang sama seperti yang dilakukan oleh klien hosting. Anda boleh memilih dari dua jenis sokongan pelanggan – berbual dan telefon.

sokongan pelanggan pembangun laman web godaddy

Apa yang pasti hebat, sokongan ada penuh 24/7 tanpa pengecualian! Banyak penyedia pembangun laman web mempunyai "mati" berjam-jam, walaupun mempunyai pejabat sokongan mereka di seluruh dunia. Dan jika anda memerlukan masalah teknikal untuk diselesaikan, anda tidak mahu menunggu hari perniagaan berikutnya.

Dan untuk mencapai itu sokongan berbual tidak memerlukan banyak masa. Yang paling lama saya tunggu ialah 7 minit dan sementara yang lain saya sampai ke ejen yang sama.

Juga, apabila anda memulakan setiap sesi, anggaran masa menunggu ditunjukkan. Dengan cara ini anda tahu sama ada anda dijangka terpaku pada skrin atau boleh membuat secawan kopi.

Ejennya ramah dan sabar walaupun dengan soalan yang paling berulang. Namun, kadang-kadang jawapan yang mereka keluarkan tidak selalu jelas atau mengandungi maklumat lengkap. Nampaknya perkhidmatan sembang tidak mempunyai asas pengetahuan dalaman yang baik.

The sokongan telefon, sebaliknya, hebat. GoDaddy mempunyai reputasi yang pantas kerana mempunyai sokongan telefon yang hebat.

Tidak memerlukan masa untuk berhubung dengan ejen berpengetahuan. Secara sederhana – saya tidak dapat mencari jurang dalam kepakaran mereka. Apa sahaja yang berkaitan dengan membuat halaman, mengurus halaman, atau menggunakan pelbagai alat, dijelaskan dengan jelas dan terperinci.

Juga perlu disebutkan, pembangun laman web GoDaddy mempunyai asas pengetahuan dan pengguna forum komuniti. Anda boleh mendapatkan penjelasan menyeluruh mengenai cara menggunakan platform dan juga cara memperbaiki laman web anda.

pusat bantuan pembina laman web godaddy

Jadi secara amnya, GoDaddy Website Builder mempunyai sokongan pelanggan yang kuat. Anda akan mendapat jawapan anda satu atau lain cara dan yang paling penting, anda boleh menghubungi anda bila-bila masa.

Kontra Pembangun Laman Web GoDaddy

Walaupun prestasi dan sokongan pelanggan yang hebat, rancangan pembangun laman web GoDaddy nampaknya terlalu mahal untuk ciri yang disediakannya. Dalam tinjauan Pembangun Laman Web GoDaddy ini, saya harus melihat sisi platform yang tidak begitu hebat ini.

Jadi, berikut adalah kontra pembangun laman web GoDaddy.

1. Kurang penyesuaian

Pembangun Laman Web GoDaddy tidak memberikan pelbagai pilihan penyesuaian untuk menjadikan laman web anda benar-benar unik.

Laman web GoDaddy mendakwa mempunyai sejumlah templat yang berbeza (lebih dari 300). Namun, pada hakikatnya, pada dasarnya ada 20+ templat dengan beberapa terbitan. Apabila memilih satu untuk laman web anda, anda akan ditawarkan sekitar 16 pilihan. Walaupun mereka bergaya, anda tidak akan mendapat banyak perbezaan di antara mereka.

Bercakap mengenai kemungkinan penyesuaian, mereka agak terhad. Lagipun, halamannya telah ditentukan sebelumnya. Anda boleh menukar warna, gambar, item menu tetapi anda tidak boleh memindahkan elemen secara bebas untuk mengubah reka bentuk. Itulah sebabnya saya menyebut bahawa tidak ada banyak tindakan menyeret yang disertakan.

Perkara seperti fon, kotak teks, skema warna tertentu atau keseluruhan organisasi mempunyai sedikit pilihan yang sesuai dengan templat. Ini bermaksud anda tidak dapat menambahkan tajuk, tajuk, butang dan sebagainya.

Interaksi antara elemen juga boleh sedikit berubah, tetapi kemudian anda mula melihat, betapa sedikit perbezaan antara templat tersebut. Sekiranya keaslian penting bagi anda, GoDaddy tidak akan memotongnya.

Pada akhirnya, GoDaddy Website Builder tidak dimaksudkan untuk membuat reka bentuk laman web yang unik. Ia menawarkan pengalaman penyuntingan yang sangat sederhana dan luar biasa. Tetapi jika anda mahukan kebebasan sepenuhnya – WordPress akan lebih baik.

Walau apa pun, GoDaddy menjadikannya mudah untuk mendapatkan laman web yang bersih dan berfungsi.

2. Ciri terhad

Untuk mempunyai laman web yang berfungsi dengan baik, anda bukan sahaja ingin membina laman web, tetapi juga beberapa ciri lain yang disertakan dengan rancangan anda.

Dengan pembangun laman web GoDaddy, tidak banyak yang perlu dibincangkan. Sudah tentu, Semua rancangan ditawarkan ruang cakera dan lebar jalur yang tidak dimeterai begitu juga sijil SSL.

Tetapi tidak ada domain percuma – anda boleh menghubungkan domain anda sendiri. Dan anda boleh buat sahaja satu laman web dengan satu akaun. Juga itu satu e-mel (Pejabat 365) akaun termasuk adalah percuma untuk tahun pertama sahaja.

Apa yang lebih teruk? Tidak sandaran disediakan – pastikan anda melakukannya sendiri. Dan di situlah alat tambah masuk. Anda mendapat sandaran tersebut untuk $ 2.00 / bln setiap laman web. Serta pemantauan prestasi, pemeriksaan keselamatan automatik, pelaporan berjenama dan sebagainya. Pasti, dengan bayaran tambahan, anda boleh memperbaiki laman web anda. Banyak dari add-on tersebut dapat disertakan dalam rancangan tersebut.

Bagi ciri eCommerce, anda mendapat SEO dan pemasaran e-mel alat. Walau bagaimanapun, tidak ada perkara seperti kod kupon atau kad hadiah. Dan e-mel pemasaran adalah terhad, misalnya, dengan rancangan Perniagaan, anda boleh menghantar 500 e-mel sebulan. Bagi media sosial, keadaan kelihatan lebih baik kerana anda dapat menghubungkan Facebook, Instagram dan banyak lagi.

alat pemasaran pembina laman web godaddy

Ringkasnya, ada beberapa ciri asas yang hebat, namun, itu tidak akan melupakan fikiran anda. Terutama apabila anda membayar harga langganan itu.

3. Harga tinggi

Harga GoDaddy untuk pembangun laman web bermula dari $ 10 / bln dan meningkat sehingga $ 25 / bln. Mungkin kelihatan sangat berlebihan memandangkan ciri yang anda dapat tetapi melihat dengan teliti – itulah yang dilakukan oleh seluruh industri laman web.

Gambaran keseluruhan rancangan pembangun laman web godaddy

Kedai eCommerce sebenarnya hanya boleh dimulakan dengan rancangan eCommerce. Pelan Standard dan Premium membolehkan anda menjual dan mempromosikan perkhidmatan. Anda mendapat Paypal dan analisis pemasaran.

Tidak seperti beberapa pembangun laman web lain, GoDaddy tidak peduli dengan rancangan percuma. Tetapi anda mendapat Percubaan percuma selama 30 hari untuk mencuba banyak ciri platform.

Harga berlaku dengan dua syarat langganan – bulanan dan tahunan. Harga yang dipromosikan hanya berlaku apabila berlaku dengan jangka masa tahunan dan membayar semua harga di muka.

Berita baik bagi mereka yang berminat untuk membina kedai dalam talian – rancangan eCommerce mempunyai harga yang sama tidak kira istilahnya.

Berikut adalah harga pembangun laman web GoDaddy untuk setiap rancangan dan kedua-dua tempoh:

AsasPiawaiPremiume-dagang
Harga$ 10 / bln$ 15 / bln$ 20 / bln$ 25 / bln
SSLTermasukTermasukTermasukTermasuk
Laman web mudah alihYaYaYaYa
Sambungkan domain tersuaiYaYaYaYa
Sokongan penggunaSembang langsung 24/7, e-melSembang langsung 24/7, e-melSembang langsung 24/7, e-melSembang langsung 24/7, e-mel

(cukai tambahan mungkin dikenakan untuk pembelian tertentu)

Sudah tentu, perkara itu nampaknya terlalu berlebihan dan ada rancangan yang jauh lebih murah. Dengan GoDaddy Website Builder, pengalaman kedai dalam talian yang lengkap hanya dapat diterima dengan membayar $ 25 setiap bulan. Domain percuma tidak disertakan dengan sebarang rancangan, jadi itu juga sesuatu yang perlu dibeli.

Yang termurah, $ 10 rancangan jatuh di antara Weebly dan Wix / Squarespace dari segi perbelanjaan. GoDaddy tidak mempunyai had data / lebar jalur, dan bagi mereka yang tidak merancang untuk menjual dalam talian, Basic adalah pilihan yang berpatutan. Tetapi ketika mencari rancangan yang lebih tinggi, nilai yang anda perolehi tidak begitu masuk akal.

Pembangun laman web GoDaddy mempunyai sisi yang kuat dengan antara muka yang sederhana dan hosting yang hebat. Tetapi jika anda mahukan lebih banyak kebebasan, ada pembangun laman web lain yang patut anda periksa.

Ulasan Pembangun Laman Web GoDaddy – Kesimpulan

Apa yang saya dapati semasa menulis ulasan Pembangun Laman Web GoDaddy ini adalah produk yang sangat kompetitif. Menawarkan sistem bangunan intuitif yang siap untuk pemasaran SEO dan e-mel, ia merangkumi sebahagian besar keperluan pengguna pemula dan perniagaan yang sedang berkembang. Permulaan pantas, prestasi hebat, dan sokongan pelanggan sepenuh masa pasti akan menjadikan anda dalam talian dengan pantas.

Integrasi kedai dalam talian juga luar biasa – mungkin lebih baik daripada pembangunnya sendiri.

Walau bagaimanapun, kesederhanaan sebenarnya adalah apa yang menyusahkan pembangun laman web ini. Penyesuaian di sini dibatasi dengan had penyuntingan yang sangat ketat. Platform ini boleh menjadi lebih hebat tanpa mengorbankan kegunaan yang luar biasa.

Ini adalah pilihan yang bagus untuk pemula dan mereka yang selalu dalam perjalanan. GoDaddy mempunyai kesederhanaan yang sempurna untuk itu. Tetapi jika anda memerlukan lebih banyak kebebasan – itu bukan pilihan utama.

Kelebihan

  • Sokongan 24/7
  • Persembahan hebat
  • Kemudahan penggunaan
  • ECommerce yang hebat

Keburukan

  • Penyesuaian terhad
  • Kekurangan ciri
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector